Google: BMW и Mercedes са най-популярните коли в BG

Toyota си остава обаче най-търсената марка в цял свят
4 май 2016 12:52,
18
Google: BMW и Mercedes са най-популярните коли в BG
Снимка: Google / Topspeed

Кои са най-популярните марки автомобили в различните държави според интернет търсачката Google. Отговор на този въпрос дава изданието Topspeed, което представя справка за това какъв интерес предизвикват различните брандове сред хората по света.

Според изданието най-популярната марка в световен мащаб продължава да бъде Toyota, която обаче отстъпва значително на конкурентите си в Европа. От предоставените графики се вижда, че в повечето държави на Стария континент най-популярни са автомобилите на BMW и Volkswagen.

За България тази тенденция също се запазва, като в страната ни най-голям интерес предизвикват именно баварските автомобили, както и тези на директния конкурент Mercedes-Benz. Подобно е положението и на повечето съседни на нас държави, като изключение прави Румъния, където хората търсят предимно местната Dacia и Volkswagen.

В северните райони на континента – Скандинавия, като цяло сериозно предимство имат машините на Tesla – в Норвегия, и на Volvo – в Швеция. Интересното обаче е, че във Финландия интересът е на страната BMW и Volkswagen.

Любопитното е, че в Северна Америка лидер е Toyota като цяло, но пък само в САЩ японската марка има сериозен конкурент в лицето на Ford. В Южна Америка японците отстъпват на Fiat, но това се дължи най-вече на огромния интерес към тази марка в Бразилия. На този континент много популярни са и колите на Chevrolet, както и тези на Hyundai.

В Азия също се наблюдава интересна тенденция. В Япония, например, най-голямо търсене е регистрирано към моделите на BMW, докато в Китай – към тези на Tesla. В Югоизточната част на континента пък предпочитанията са към автомобилите на Honda.

За Африка Toyota е най-търсената марка като цяло, въпреки че в някои региони лидер е BMW. В Западната част интересът е насочен към Mercedes. В Австралия пък начело отново е Toyota, докато в Нова Зеландия най-популярни според Google са колите на Mitsubishi.

Графиките за други континенти вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
breiii abe vie ste golemi gazari 6tom i 10 god. sa vi stari neznam......puk i nqkoi 20 god. ne sa za izhvarlqne
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, масово се карат BMW-та и мерцедеси на по 10-20 години хааха
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-вече 20 годишните БМВ-та и Мерцедеси са основна мода у нас. Колкото по-стар, радиоактивен и димящ е Мерцедеса, толкова по -добре! В същото време Норвегия забрани дизелови и бензинови коли и затова виждаме само Тесла на картата. Къде са те, къде сме ние?? Аз казвам едно 500г. назад.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е, че докарват възрастта до "мома за женене". Това говори за качество и дълголетие. Има марки, които преди да докарат до "първокласник" и вече са клиенти на Надин. /справка: автомобилите от тази голямата държава на картата, която не е участвала в проучването/
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Търсенето на БМВ и Мерцедес е голямо там където мъжкото население преобладаващо има малки ***.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе не знам пред нас БМВта поне шест. Мерцедеси поне 4 и от 30 тината автомобила има по една - две от другите марки. Факт е че всеки втори кара 10 годишна барака но пък бмв или мерцедес
9
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
Малка корекция"А у нас средната възраст на BMW-тата на г*зарите е някъде колкото мома за женене."
8
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
До Бай ИВАНБай Иване, румънците наистина карат предимно Dacia обаче примерно на по 6-7 години средно. А у нас средната възраст на г*зарите с BMW е някъде колкото мома за женене. Като изключим турбог*зарите с богати мама и тати и мутрите, разбира се.Що се отнася до мерцедсите - там няма да коментирам, че да не разсърдим БХК.
7
1
 
6
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Очи пълни, ръце празни... Това е ситуацията.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Става въпрос за това кой какво търси с Гугъл,а не за какво се купува в магазините!
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 2015г у нас Дачия продават най-много нови коли.
4
5
 
2
 
! Отговори
Такааа преди 8 години
Сега да се даде линк в койот да е описано каква методология е използвана? Как например Гугъл знае аз каква кола карам?
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-популярни са счупените коли с над 10 г. служба, независимо от марката.
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изцяло манипулативна статия с цел да се купуват определени марки коли. Толкова ли я закъсаха тия производители. Аз като погледна през прозореца виждам на паркинга най малко 5-6 опела .
1
2
 
24
 
! Отговори
Бай ИВАН преди 8 години
Богата работа! Кога ще ни стигнат румънците с техните Dacia...