Евтиният бранд на Volkswagen тръгва с 4 модела

Цените на автомобилите ще варират между 8000 и 11 000 евро
10 май 2016 17:52,
12
Евтиният бранд на Volkswagen тръгва с 4 модела
Снимка: Volkswagen

Първите два модела на новия бюджетен бранд на концерна Volkswagen ще бъдат кросовъри, които ще се появят на пазара през 2018 г. Веднага след тях ще излязат още два модела – седан и хечбек, съобщава Automotive News.

Разработката на автомобилите вече е стартирала, като в нея участва и китайският партньор на най-големия европейски производител – компанията FAW. Именно в нейното предприятие ще се сглобяват автомобилите.

Засега е известно, че и четирите модела ще бъдат изградени на една и съща платформа. Това ще позволи на Volkswagen максимално да намали производствените разходи и съответно крайната цена на новите продукти. Предвижда се тя да варира между 8000 и 11 000 евро.

На първо време моделите от новата марка ще се предлагат изключително на пазара в Китай. Не е изключено обаче на по-късен етап те да започнат да се изнасят и в други държави в региона. В Европа и Северна Америка обаче новият бранд няма да бъде предлаган.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
NuclearWinter преди 7 години
Добре, живеем в 2016-та. Епълските зомбита дават по два бона за телефон.Нокия с фенерче е под 100 лева. Основната функция на мобилният телефон е да осъществява гласова комуникация.ВАГ продават коли на които в базовите им конфигурации манивелите за ръчното вдигане и сваляне на страничните стъкла е екстра. Както споменах, живеем в 2016 г., т.е. ел. стъкла и огледала, борд-компютър, двузнов климатроник, ABS, ESP, Hill-Holder, Cruise Control, и поне 2 еърбега трябва да е минимум, а не екстри....
6
5
 
6
 
! Отговори
хахах преди 8 години
Ама голем смех , "народната кола" ще прави народна кола , нема такива циклофреници като тия от ВАГ ! Нали Шкода и СЕАТ бяха бюджетните им модели , а и тези 11хил. евра и то в Китай са все едно 20хил в Европа , та така...В белия свят ги разкриха и сега търсят риби из Джагатай !!!
5
2
 
13
 
! Отговори
12 преди 8 години
Осъзнаха се откакто Дачия им пръсна шишарките по продажби. В тия кризисни времена масовият купувач не е склонен да се ръси за ненужни екстри с раздути по 10 цени.
4
10
 
9
 
! Отговори
Яко преди 8 години
Любимата марка си остава номер едно.
3
5
 
16
 
! Отговори
лупи преди 8 години
Предполагам,че ще махнат сумати излишни неща,които минават за екстри. Както казва един познат, който си купи супер БМВ - няма да ми стигнат 10 години да му разуча екстрите :)
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...защото,ако намалят цените няма далавера....в Европа и в Сев.Америка....тук само надути цени...за народната кола
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те вече им искат цени като на истинска кола. Шкодите и те почнаха много да си вярват.