Скоро: Градска тол такса – цапаш повече, плащаш повече

Сред идеите на ЕК е и шофирането в час пик да е по-скъпо
21 мар 2018 11:00,
113
Скоро: Градска тол такса – цапаш повече, плащаш повече

Градска тол такса планира да въведе Европейската комисия скоро на стария континент. Това стана ясно от думите на еврокомисаря по транспорта Виолета Булц. Тя участва в конференция по мутимодален транспорт в София.

Предложението на Брюксел е автомобилите с по-високи нива на вредни емисии да се таксуват по нова толсистема в градовете в Европейския съюз.

Има вариант по-високи такси да плащат и шофьорите, чиито коли шофират в час пик или в зона с висока концентрация на вредни емисии.

Предвижда се мярката да бъде приета до края на българското европредседателство, каза Булц, цитирана от "24 часа".

Още по темата

Градската толсистема първоначално беше препоръчана от ЕС за Германия и Великобритания.

Тя предвижда шофьорите да се таксуват според емисиите, които автомобилите им отделят, или според пиковите часове на деня. Тя е част от първия пакет по мобилност, разработен миналата година. Булц се надява той да бъде приет до края на председателството ни, а мерките да бъдат приложени до 2020 г.

Еврокомисарят коментира и последствията за международните шофьори от директивата за командировка на работници в ЕС. Тя обясни, че все още се водят преговори, но ЕК е на едно мнение с България, че международният транспорт трябва да бъде изключен от директивата и да се обърне внимание на социалните права на шофьорите. 

“В момента имаме действаща правна рамка, но само 3 държави са я приели в националното си законодателство. Вместо да санкционираме останалите страни, ние решихме да разгледаме въпроса по-задълбочено и да подкрепим транспортните фирми, които легално оперират в ЕС”, заяви Булц.

До края на годината ще бъде извършен анализ относно разходите за транспорт във всички държави членки, на базата на който ще се определи цена на билетите и правилата за пътниците при мултимодалния транспорт, допълни комисарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"То и шофьорите на дизели отделят метан и замърсяването се удвоява!"Веднага да бъде забранен боба с европейска директива!
45
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Н а всички които не им харесва в ЕС да заминават за Анадола! Там братята пуйки ще ги пробват дали могат да раждат!
44
4
 
5
 
! Отговори
до 45 преди 6 години
То и шофьорите на дизели отделят метан и замърсяването се удвоява!
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 34Явно твоите не са дадени на прасета,защо квичиш,от"съчувствие"?!!Напротив,тъкмо пострадалите са по нормални и не вият като бояджиите.
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Най на далавера ше са *** от ромски произход с коруците! Техните транспортни средства се захранват с жива тяга и не отделят вредни емисии освен фъшкиии"Тц. Едната конска сила отделя метан, който е парников газ. Ще трябва да им слагат тапи отзад за да не плащат.
41
3
 
2
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
И здравината какво общо има с вредните емисии? Пак си гледаш твоя есоу, да караш катунарка и да плащаш по-малко по сервизи!
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата Мара втасала, само пуйката си не сресала.Клоаката наречена Ивропъ потъва с ускорени темпове, тия с глупости се занимават. Програма за насърчаване на повече деца от местното европейско население кога? Или това не е БОЛЕН проблем? Или не ви пука? Или са ви назначили да не ви пука?Аман от вас. Историята ще ви запомни като неуспял, де.билен експеримент. Ще е нарицателно в бъдещето. "Внимавайте да не стане като в Европа през 21в!"
39
2
 
5
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
Приятел, както си се нанесъл, така се изнасяй!
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37Браво заслужаваш поздравление. Сега кажи и на другите селяни да се изнасят.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най на далавера ше са шведите от ромски произход с коруците! Техните транспортни средства се захранват с жива тяга и не отделят вредни емисии освен фъшкиии
36
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всички коли без Евро 6 огромни такси за движение в градовете особено. Никъде не е казано, че всеки *** трябва да се вози с кола. Който не може да си позволи по-нова кола - има обществен транспорт! Не може да се разминем в София от разни омазани каскети с брички на 20 години, които бълват 2 метра пушек след тях. Колата по цял свят е лукс, не право!!!
35
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съвсем скоро се изнасям от София! Става все по-непоносимо и по-непоносимо!
34
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да караш кола ще се превърне в лукс. Ще ни мачкат с данъци до край тия идиооти!Същото ще е с имотите - данъци, данъци, такси, директиви, ще ви вземат душата!Така е в ЕС и демокрацията - много бачкаш и много плащаш.На който не му харесва, марш в Северна Корея или в Русия.:)
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези които разбират от коли знаят, че колите до 2005 са в ПЪТИ по сигурни и здрави! Ще ви кажа какво казва шеф на сервиз, добре, че са новите модели Ауди, че да изпълним плана. Това важи за всичко произведено след 2005. Новите красиви но чупливи, с проблеми в компютрите, какво ли не. И като се подлъжеш да си купиш една красавица, започваш да наливаш в сервизите. Едно оправиш, друго светне. Да полудееш. И не е ли това съгласувано с мафията, която ще брули с части и некачествени ремонти.
32
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Нито имаш две коли , нито имаш пари , защото си безработен и цял ден киснеш и пишеш глупости по сайтовете. Народа живя 50 години под робството на БКП-БСП , сега малко ще поживееш под другото робство. Радвай се , че си жив, защото твоите любимци убиваха хора и ги даваха на прасетата в Белене.
31
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***.*** ви загубена. Само такси и данъци знаете да искате. А нещо за подобряване на доходите да направите? Някоя такса или данък за ония работещи в сивата икономика? За това ще ви т.ровя с моята 30 годишна кола! А докато приемете закона, тя ще стане на 40.
30
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам 2 коли. Едната е по-нова, другата - стара. И двете ще ги продам!То не се издържа вече - свинетки, граждански, данъци, прегледи, грайфери.Държавата е най-големия рекетьор, точно като мафията!Стана невъзможно да се живее под гербаджийско/ЕС робство!
29
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
До До До До 1 :)Естествено, всяко населено място би трябвало да може да въведе такъв тип винетка.Както казах не деля проблма на София - провинция.
28
4
 
28
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Нашите само като чуят за нова такса някъде в ЕС и почват да им текат лигите как ще я приложат тук, без значение за какво е била замислена първоначално.
27
5
 
17
 
! Отговори
българина преди 6 години
нали за това данъците са според мощността!?! тол система е според разрушението на пътя, което е според килограмите, а колите разрушават почти еднакво независимо от мощността.без джиповете. въртят сучат пари да събират. всдички ще живеем на село и няма да им плащаме нищо. комунизма ряпа да яде