Автоматик, та автоматик. А как се кара с ръчни скорости?

Honda учи американците за какво служи третия педал
24 апр 2018 13:15, Красимир Ангелов
88
Автоматик, та автоматик. А как се кара с ръчни скорости?
Снимка: Honda

Американското представителство на японската автомобилна компания Honda публикува видео, в което обяснява как да се управлява автомобил с ръчни скорости.

От клипчето американците могат да разберат за какво служи третият педал, как и кога да го използват за превключване на предавките. Към днешна дата автомобилите с ръчни скорости продължават да не са популярни в САЩ. Само 5% от продаваните годишно коли в страната са с такава трансмисия.

Съвсем друга е ситуацията в Европа, където пазарният дял на автомобилите с ръчни скорости е 60%.

Повечето автомобилни производители, представени в САЩ, въобще не предлагат автомобили с механични трансмисии. Изключение е Honda, тъй като почти всички нейни модели се предлагат на местния пазар и с такива скорости.

На видеото е показано десетото поколение на Honda Accord. Автомобилът е изграден върху нова архитектура, има олекотена конструкция и нова моторна гама. Под капака на автомобила се крие 4-цилиндров двигател с обем от 1,5 литра и мощност 192 к.с. Предлага се и вариант с 2-литров двигател, който развива 252 коня. Те работят в тандем с 10-степенна автоматична скоростна кутия или 6-степенна ръчна.

Как се кара с ръчни скорости? Вижте в следващото видео
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: Hondaръчни скорости
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
24
 
! Отговори
... преди 6 години
Абе каквото и да си говорим, бъдещето е на автоматиците! Просто щото са по лесни! Има недостатъци да, ама в наше време над 90% от "шофьорите" идея си нямат какви са те и какви са предимствата на ръчната скоростна кутия! Е те за това бъдещето е на автоматиците!
18
4
 
16
 
! Отговори
Хмм преди 6 години
Принципно е по-удобно за града. Имаш един свободен крак и една свободна ръка. За извън градско все тази. Но аз не мога да си позволя автоматик.
17
1
 
14
 
! Отговори
преди месец преди 6 години
преди месец едино младо мъжле удар моя автомобил отзад на кръговото в Руски паметник. После избяга, но това е друга тема. Абе, кой им дава книжки на тия. Навършил 20 години и кара кола за 50К евро и на кръговото където трябва да се движиш внимателно и бавно блъскаш коли.Понеже на единия изход минава трамвай и понякога става опашка от автомобили, но пича не признава никакви правила и не иска да спира. Трябваше всички да му направим място и следващия път да почуства удар от трамвай.
16
7
 
23
 
! Отговори
.. преди 6 години
Тези дет' сме се учили едно време и можем да караме и знаем за какво е "ръчката" ще си караме "ръчка".Младото поколение е по-мързеливо и търси мекото на хляба, те си карат автоматика и се радват.
15
0
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Какво да кажат шофьорите на камиони с 22 скорости!
14
1
 
15
 
! Отговори
vlady преди 6 години
До АнонименПри електромобилите е достатъчно да се управляват оборотите на тяговия електродвигател посредством подходящ регулатор и е достатъчен само *** редуктор, няма нужда от скоростна кутия.
13
3
 
17
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Имаше едно американско състезание.Трябваше да стигнат от точка А до точка Б за определено време,независимо по какъв начин.Голяма част от отборите отпаднаха защото трябваше да подкарат едни Фордове с ръчни скорости за да стигнат до някаква граница.Имаше един отбор,който караше на втора по магистралата и други,които не знаеха къде е задната.Голям смях беше.
12
35
 
9
 
! Отговори
Пешо буталото преди 6 години
Само автомат.*** кой я брои хондата за кола?
11
1
 
10
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахах
10
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На автоматика предимството е, че ножеш да си направиш една злобарка докато караш
9
7
 
16
 
! Отговори
prnst преди 6 години
втора кола автомат карам и следващата пак ще е автомат...сега ако говорим за проект нещо бензин с турбина 300+ коне, тогава е друга работата вече
8
9
 
7
 
! Отговори
Пешо ръчкаторъъъъ преди 6 години
Оризарите пак пестят.Сигурно ръчката се доплаща в САЩ.
7
3
 
35
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Американците карат коли с автоматични скорости по две причини:Първата е заради трафиците и втората че е по-лесно и няма да се занимаваш постоянно да сменяш скоростите особено в трафик и в градски условия,но поддръжката им е много по-скъпа.
6
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е умираща технология.Какво ще слагат ръчни скорости и на ел колите.Отдавна всички автомобили от високият клас са само автомат.Ако беше много лошо щеше са са с ръчка
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2- Кажи ми, Колио коли си карал, който си знаел, кога ще блокират ?
4
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С ръчни не съм карал от шофьорските изпити. По-удобно е. Не че е чаааак такъв проблем, но при избор винаги ще взема автоматик.
3
15
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По голямо удоволствие е да караш кола с автоматични скорости
2
45
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия автоматици са пълен *** несе качваите несе знае кога ще бл окира не са за нас много хора карат на тях после не съм ги видял коли да карат защо се сетете сами
1
2
 
33
 
! Отговори
МДА преди 6 години
Както ми каза един таксиметров шофьор: "качиш ли жена на автоматик не можеш да я свалиш". И наистина жена ми вече не желае да кара изобщо ръчка... а има такава ралзика в цената...