Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"

Те се събраха с колите си пред Народното събрание
Обновена: 18 авг 2018 07:16 | 18 авг 2018 06:20, Елка Василева
269
Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"
Снимка: БНР / Добромир Видев

Десетки недоволни граждани се събраха с автомобилите си около полунощ пред сградата на Народното събрание и се опитаха да блокират движението по жълтите павета. Среднощният протест беше насочен срещу действията на Комисията по финансов надзор при фалита на застрахователната компания "Олимпик", предаде БНР.

Шофьорите не са сигурни дали ще могат да получат обезщетения за полиците си в компанията, които са невалидни от днес. Според тях властите не са реагирали достатъчно бързо по проблема.

Още по темата

Малко след полунощ, когато полиците им вече бяха изтекли, недоволните се опитаха да направят обиколка на паметника на "Цар Освободител" пред сградата на парламента. Заради част от спрените коли на протестиращите се стигна до кратко спиране на движението, преди да бъдат преместени.

"Да ни обяснят как ще се прибираме. Как може да има обезщетение от фалирала компания", попита един протестиращ.

МВР обяви, че оставя няколко дни гратисен период за тези шофьори и няма да ги глобява.

До края на септември съдът в Кипър, където е базирана компанията,  трябва да се произнесе дали да започне процедура по ликвидация на "Олимпик". Ако това стане, потърпевшите български граждани ще имат 35 дни, за да предявят претенции към нея. Българският гаранционен фонд ще може само да посредничи.

Прекратените полици на компанията в България са на стойност 9 милиона и 350 хиляди лева и са на 197 551 граждани, съобщи заместник-председателят на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
2
 
11
 
! Отговори
До 223 преди 5 години
КТБ фалира при Винету и Цицерон, пардон-Цвинокио.
219
1
 
34
 
! Отговори
Варан преди 5 години
Кога ще заживеем в нормална държава? Вече трети мандат се кълчите, доходите ни са на последно място,не само в ЕС,но в цяла Европа! Румъния е предпоследна, Македония е преди нея,а Албания е пред Макетата.Докога ще ви търпим?
218
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Палячовците пак го обърнаха на ГЕРБ-БСП. Аз не се интересувам от политика, дори не помня да съм гласувал последните няколко пъти, и въпреки това ми е смешно как така някой решава, че ще си направи ГО в тая фирма. Хайде един поне да обясни защо? Толкова ли много е забогатял като е била с 30 лв по евтина?!
217
2
 
31
 
! Отговори
extremist преди 5 години
САМО ПРОТЕСТИ И ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ - ДОКАТО ТОВА СТАНЕ ДЪРЖАВА!
216
1
 
11
 
! Отговори
А кой преди 5 години
Управлява 3 мандата и не осъди фалиралата ктб партия, още повече, чертяре опозиция? Защо? Бездарност или нещо друго? А ***??
215
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Олимпик при кой фалира - при ГЕРБ или при БСП?
214
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А КТБ при кой фалира?
213
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За БСП ще гласувам ако и Ахмет Доганов е с тях . Иначе издържат 1 година и фалират само 1 банка.
212
10
 
22
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам на следващите избори да гласуваме за БСП. ГЕРБ се провалиха!
211
4
 
3
 
! Отговори
Задаро-мазач преди 5 години
Защо кофражистите получават по големи заплати от нас зидаро-мазачите?
210
7
 
18
 
! Отговори
Блокираме тротоарите преди 5 години
Защото нашите честни неподкупни управници застроиха всичко. Бял ден да не видите вие, които избирате герб, и децата ви, и внуците.
209
1
 
17
 
! Отговори
Абе катил прост преди 5 години
Нали и ти си плащал за ктб чрез ганационния фонд бе абда л :))) да не мисли, че Боци ги е извадил от джоба си, от твоя джоб са дошли, а ти пак не си разбрал :)))
208
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блокирахте ли тротоарите, както правите всеки ден, смешници шоферски ***? Дано не видите и стотинка от парите си, и дано ви се утрои гражданската в близките три месеца.
207
3
 
11
 
! Отговори
Уникален кретен преди 5 години
Тоя долу дава пример за ктб, а това, че държавата толкова години не намери и осъди виновните за този колосален грабеж изобщо не го притеснява. 100 процентов гербераст
206
12
 
9
 
! Отговори
не се смейте преди 5 години
Не се смейте на хората, които са имали застраховка в Олимпик (между другото за сефте ги чувам тея). Сигурен съм, че са инвестирали добре спестените 30-40 лв от разликата в цената на тея и на другите застрахователи - това са няколко кутии цигари, домашна ракия от пазара, "оригинален" анцунг Адидас и т.н..
205
5
 
16
 
! Отговори
Вече се вижда преди 5 години
Че проблемът е много по-сериозен - освен Боко, трябва да се изринат и всичките му поддръжници с елементарно мислене ти аз съм добре боли *** за другите. Така гражданско общество не се създава, а раболепна робска маса
204
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 212Никва цяла държава не гори. Аз не съм изгорял от застраховка, нито от банка. Горят такива смешниции като тебе :) Спомням си за КТБ един приятел се бешв обадил да ми каже, колко е голяма лихвата да местя там парите. Само се измях ..:) както сега се смеяя на тебе. Вие сте порода малоумниии, която ще е гърбят цял живот.
203
4
 
12
 
! Отговори
Тъпунгер преди 5 години
Разликата между мен и теб е, че ти си скот, който не разбира, че горят не хората, а цялата държава от тази беззаконност. Не бих си губил времето да те светкам, щом досега не си станал човек, за теб няма надежда.
202
6
 
5
 
! Отговори
до 205 преди 5 години
Е не ни харесва, ни Жан Виденов, пък и Костов не го харесваме. Там некви такасиджии го набедиха че беше , там нещо си малкия Пепи. И майката на Пепи се включи в хора. абе чудеса бяха. сега няма кво да правите нощни протести, ами отивайтет и си купувайте нови застраховки, кой се минал, минал.63200
201
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 208Разликата между теб и мен е, че ти ще гориш винаги, защото си дребен тарикат. Мен не ме мисли, ти си този за мислене :) То само с приказки нестава ..Трябва и акъл да има човек ..Ти очевидно нямаш.