Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности
Обновена: 3 яну 2019 12:16 | 3 яну 2019 09:00,
254
Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Три днес след новата 2019-а, три дни, в който сайта bgtoll.bg забива, тоест не можете да си купите винетка, или пък да пререгистрирате нова.

Dnes.bg направи опит да влезе в портала, но натискайки отметката за купуване на винетка излезе съобщение, че към момента нямаме връзка.

Системата, за която държавата плати 180 млн. лева, блокира и чрез мобилното приложение, а и чрез настолен компютър.

Още по темата

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности – шофьорите или не успяват да купят е-винетка, или пък са били таксувани двойно.

От Агенция "Пътна инфраструктура" вече информираха, че в такива случаи гражданите могат да сигнализират нейните служители.

Ако се установи, че системата е таксувала някого неправомерно, средствата ще бъдат възстановени, но в 30-дневен срок. От агенцията са категорични, че срив в системата няма.

Инж. Дончо Атанасов увери, че всички проблеми ще бъдат отстранени в най-скоро време. От Пътната агенция настояват, че на 1-ви януари са били продадени 5 хил. винетки за 380 000 хиляди лева.

В десетки бензиностанции има поставени терминали, но се оказва, че голяма част от тях не работят.  Отделно от това работещите там не знаят как да ползват устройствата и съответно не могат да ви помогнат.

В Перник има общо 8 терминала за самотаксуване за продажба на електронни винетки. Областният управител Ирена Соколова съобщи обаче, че 5 от устройствата не работят.

"Не съм доволен, но няма на кого да се оплачеш. А защо не купите винетка он-лайн? Няма никакъв документ не се издава. Няма как лаптопа ми да ми издаде документ, че съм закупил нещо, а при тези сривове на системата да не се окаже после, че съм превел парите, а нямам нищо – нито винетка, нито нищо. Това е нещото, което ме притеснява и исках да е от машина, за да ми издаде някакъв документ", сподели пред Bulgaria ON AIR Ивайло Новков, който е един от неуспелите да си закупят винетка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
голяма част от хората нямат смартфони или компютри нямат и кредитни или дебитни карти те какво правят? или като нямат няма да карат , то така много лесно . няма такава скапана държава
51
2
 
33
 
! Отговори
kelesha преди 5 години
Сайта работи само рано сутрин и късно вечер, когато не натоварено. Така, че е нормално да има и хора, които са успели да си купят винетка. Друг е въпроса за какво са дадени тези 180 млн. понеже къде къде по сложни проекти се изпълняват и за 10% от този бюджет. Другото което е защо няма гишета за купуване на винетки, все пак не всички имат възможност да си купят винетки по екетронен път или на устройство. Едно време можеше във всеки пощенски клон какъв е проблема и сега да е така.
50
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странно за една полуработеща програма 180 милиона . Всички държавни поръчки са ала Графа . Скъпи и зле работещи .
49
9
 
9
 
! Отговори
Цонко преди 5 години
Аз един вчера си купих винетка от сайта. Отне ми две минути. Можеби сайта забива защото твърде много кибици се опитват "да влязат в портала" без реално да искат да си купят винетка.
48
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тез дали 180 млн. лв .... Толкова струва Капиталния ремонт на дълбоко амортизираните локомотиви на БДЖ 220 на брой ! или 20 чисто нови от магазина на Симен или Шкода...Я
47
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСистемата не трябва да има грешки. Стига сте ги защитавали тези крадци. Някой пак взе парите.
46
1
 
28
 
! Отговори
Паскал преди 5 години
Искам отчет (стотинка по стотинка) за какво и къде са дадени 180 милиона лева!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПавелСега можеш да си купиш винетка, която да влиза в сила след няколко часа, можеш да си купиш и такава, която влиза в сила след седмица, 17 дни или месец ( най-много ). Твой избор.Толкова ли не можа да го осмислиш?
44
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С две думи *** и неграмотен народ. 90% от грешките са от ***, които не могат да четат какво пише на сайата. Системата е толкова лесна за работа. А тези, които твърдят, че няма на кого да се оплачеш да прочетат на сайта. Пише си как се подава жалба, за двойно таксуване, грешен номер на кола и т.н. Аман от скапани неграмотници.
43
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такова нещо, сайтът си работи нормално, всичко е максимално опростено и лесно за потребителя. Само трябва внимаваш какво натискаш. Но разбира се, много по-лесно е да се пусне една фалшива статия, да се оплюе всичко и всеки, за да може българинът да прави това което прави най - добре...да мрънка и да се оплаква!
42
13
 
8
 
! Отговори
1926 преди 5 години
Снощи купих винетка, сайта си им работеше идеално и веднага я отчете, единствено се забавих и чак днес получих потвърждение на мейла. Сигурно е имало на моменти някакви дефекти, но за пореден път се убеждавам колко неграмотни хора има.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да направят така че да си ги купуват хората в кеш , тогава да видим ще се оправдават ли така , така е най лесно да ти сложат едно скапано устройство със скапан софтуер и оправяй се има изипей, бг пощи , бензиностанции кво пречи да им закачат на тях софтуер за продажба ама не искат да им плащат за това
40
0
 
33
 
! Отговори
хмм преди 5 години
5000 продадени винетки за 1 ден нищо не е. Това е слабо натоварване за сайт. Която и да е средно добра БГ компания може да направи подобен сайт, който да издържа доста повече от тези 5000 продажби. Уви, явно е даден на някой начинаещ програмист месец преди крайният срок и виждаме резултатът.
39
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
Ивайло Новков да си види банковото извлечение и там ще пише черно на бяло че е превел съответната сума за винетка - съответно има документ с които да го докаже и чрез които да изисква от bgtoll.bg проверка дали винетката му е издадена. Би трябвало това да им е достатъчно доказателство.
38
10
 
4
 
! Отговори
Павел преди 5 години
Написаното не е вярно. Нямам проблеми със сайта. На 1 януари попълних за конвертиране, на 2 януари бе конвертирана. Нямам проблем с функциите на сайта за закупуване на винетка! Проблемът ми е с следното"Можете да закупите електронна винетка 30 дни преди началната дата на валидност." Как така? Ако сега я купя и нямам налична за тези 30 дни!!???
37
4
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Абе, че държавната администрация не са цвете за мирисане, не са, ама много се дразня като всеки започне да се упражнява по теми, които не разбира. Нито има проблем със сайта, нито с киоските. Може да има единични проблеми в някоя бензиностанция поради липса на хартия или свързаност, но това са единични проблеми. Сайта си работи, купих си винетка без никакъв проблем. Приложението за телефони си работи, приятели си купиха през него. Хайде стига с това реване за всичко на общо основание.
36
2
 
3
 
! Отговори
asd преди 5 години
Егати неграмотно написаната статия! Такова неуко общество, ей такива куци схеми заслужава само.
35
1
 
1
 
! Отговори
Tim преди 5 години
Истенския тест ще бъде лятото когато преминават гастарбаитерите да се пребират за турция
34
0
 
4
 
! Отговори
niki преди 5 години
Документа за винетката може да си извадите от разпечатката за движение по сметката на банката в която сте.А че сайтът е дърво още от началото се знаеше.
33
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DNES са ***, токущо направих опит като техния и сайта си работеше. всеки от вас може да пробва.