Чешкият премиер потвърди: Фолксваген отива в Турция!

Преговарят още за специфичен данък върху автомобилите
4 сеп 2019 12:00, Елка Василева
432
Чешкият премиер потвърди: Фолксваген отива в Турция!
Снимка: архив, Reuters

Във Фолксваген явно са решили къде ще строят новия си завод. Така поне излиза от думите на чешкия премиер Бабиш, който заяви, че германският гигант планира голяма инвестиция в Турция. Същото твърдят и вътрешни източници, пише Дойче веле.

Фолксваген планира голяма инвестиция в Турция, заяви чешкият министър-председател Андрей Бабиш. Той направи това изявление на вчерашната пресконференция след срещата си с турския президент Ердоган в Истанбул.

„Чешката република е важен производител на авточасти. В това отношение ние имаме лидерска позиция и със сигурност бихме искали да си сътрудничим", каза Бабиш.

"Фолксваген е почти готов"

Тези дни агенция Ройтерс научи от вътрешни източници във Фолксваген, че Турция има добри шансове да получи новия завод на германския автомобилен гигант, който ще се изгражда в Източна Европа.

Още по темата

Автомобилният концерн от Волфсбург вече е почти готов да инвестира 1 милиард евро в тази страна, заявиха цитираните вътрешни източници.

Те поясниха, че в момента с властите се водят разговори около един специален данък за автомобилите, който е валиден в Турция.

Фолксваген вече от месеци търси площадка за новия си завод, а България дълго време беше смятана за една от дестинациите с най-големи шансове за успех.

Недостатъците на Турция

Решението да се строи в Турция е политически оспорвано. ЕС обвинява Ердоган, че орязва свободата на словото и правото на демонстрации.

Фолксваген знае за тези недостатъци, но възразява с аргумента, че Турция вече от години е кандидат за членство в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
германците наи много да се съглсят отново да правят трабантчета в една обрулена държава където на пиедестал са сложени мутрите но не със сако и анцуг както беше преди а както казват с бели екички облечени във власт никои не ще съвременни мутри особенно германците така че ние сме си виновни говоря за стадото българско
295
1
 
25
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Представям си ако Фолксваген решат завода да е в България. От сутрин до вечер ще слушаме от ББ колко е велик
294
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно е, а Тиквата щял да бъде поканен да реже лентичка за откриването.
293
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инвестициите в Източна Европа отиват в Мала Азия.
292
1
 
38
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 4 години
Щом Фолксваген отива в Турция то тогава ГЕРБ отива в канала. Къде е онзи дето все обещаваше, какво ли не ?
291
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чешкият премиер е един *** и всички вярваме на Плевелюев, че ще докара на крака Волксваген. Волксваген не обичал да инвестира при диктаторите и щял да инвестира при демокрацията и в ЕС.
290
15
 
15
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Точно при този проект икономическите причини трябва да ги заврат в *** на Ердоган защото само заради някаква безплатна земя която им подаряват Султана ще спечели такава политическа победа ,че ще им се вие свят на Германците още дълго време .През носа ще им излезе тва безплатно хале!!!
289
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има един израз за съжаление!Да го духат бедните
288
15
 
5
 
! Отговори
Само ГЕРБ!!! преди 4 години
След време ще благодарите на Бойко за това че изгони VW от BG по същия начин по който днес хленчите колко заводи са били построени при Тато! Това българите нямате угодия! С две думи "лош материал"!
287
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На въпрос към един от шефовете на VW,че със завода в Турция ще подкрепят диктатора Ердоган,отговорът е ,че ако построят там завод ,то е за да подкрепят демократичната опозиция!Ха,ха,ха!Точен отговор на бизнесмен,който го интересува само просперитета на фирмата!
286
2
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Пиша от телефон!!!!Когато искаш да спориш с мен те моля да се подготвиш по добре ,Че това с правописните грешки е толкова изтъркано вече ,че по скоро е признак ,Че няма кво да кажеш по темата но трябва да се заядеш с някой просто заради спорта .Ей така щот си комплексар и щото работиш за такива като мен който правят правописни грешки !
285
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
търсят да правят завод в източна европа и накрая ... го изтупват в измир дайте им един глобус на тия
284
5
 
28
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Германия отдавна е превзета от Турция, това са две страни, които имат общи интереси, но тези неща не се изнасят на светло. Турското население е многобройно, ще има евтина работна ръка, а продукцията ще се изнася по търговските закони на ЕС. Познайте кой печели от завода в Турция. Лицемерието е огромно в Европа, Борисов не е способен да промени хищните капиталистически инвестиции.
283
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен това въобще не ме интересува.Обаче като гледам коментарите,едва ли не съществуването на Правителството зависи от една сделка,ще я има ли или няма да я има тая инвестиция?Докъде я докарахме,пфуууу
282
3
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Ангел до 287: Само правописните ти грешки са достатъчни за да разберат четящите тук колко си струва да вярват на предсказанията ти.А по темата: Това се очакваше. Икономическата логика диктува да построи завода в Турция. А политическите аргументи са на второ място. Това е резултата за съжаление.
281
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма да си купувам немски работи - не са честни с нас
280
3
 
8
 
! Отговори
До Ангел преди 4 години
България се пише с главна буква.... при това положение друго няма да коментирам
279
10
 
7
 
! Отговори
Ангел до 287 преди 4 години
Специално за проект от такъв мащаб политическите причини са доли една идея па важни от икономическите .Турция ни превъзхожда сама с факта че им дава една земя и една сграда на нея безплатно. А Миносите им са много повече .Особенно в политически аспект. Такъв подарък Германия не трябва да прави на Ердоган защото затвърждават още повече властта му.Помни ми думата че завода ще е в българия
278
3
 
28
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Това е логичният завършек на едно предизвестено решение.Но дано турците ни дадат да правим нещо,което е по силите ни,като топки за скоростен лост,килимчета за пода и защо не и някое плюшено мече.След като държавата е тотално деиндустриализирана,то какво друго може да се очаква.Та нашето иновативно промишлено ниво се изчерпва с шиене на *** и потници с чужди суровини,а с родни суровини дървени въглища.България вече беше просперираща държава ,ама преди 30 години,а сега просто разруха
277
0
 
28
 
! Отговори
А+++ преди 4 години
Хм, ние виниги сме с най-голями шансове и винаги оставаме на сухо.