Чешкият премиер потвърди: Фолксваген отива в Турция!

Преговарят още за специфичен данък върху автомобилите
4 сеп 2019 12:00, Елка Василева
432
Чешкият премиер потвърди: Фолксваген отива в Турция!
Снимка: архив, Reuters

Във Фолксваген явно са решили къде ще строят новия си завод. Така поне излиза от думите на чешкия премиер Бабиш, който заяви, че германският гигант планира голяма инвестиция в Турция. Същото твърдят и вътрешни източници, пише Дойче веле.

Фолксваген планира голяма инвестиция в Турция, заяви чешкият министър-председател Андрей Бабиш. Той направи това изявление на вчерашната пресконференция след срещата си с турския президент Ердоган в Истанбул.

„Чешката република е важен производител на авточасти. В това отношение ние имаме лидерска позиция и със сигурност бихме искали да си сътрудничим", каза Бабиш.

"Фолксваген е почти готов"

Тези дни агенция Ройтерс научи от вътрешни източници във Фолксваген, че Турция има добри шансове да получи новия завод на германския автомобилен гигант, който ще се изгражда в Източна Европа.

Още по темата

Автомобилният концерн от Волфсбург вече е почти готов да инвестира 1 милиард евро в тази страна, заявиха цитираните вътрешни източници.

Те поясниха, че в момента с властите се водят разговори около един специален данък за автомобилите, който е валиден в Турция.

Фолксваген вече от месеци търси площадка за новия си завод, а България дълго време беше смятана за една от дестинациите с най-големи шансове за успех.

Недостатъците на Турция

Решението да се строи в Турция е политически оспорвано. ЕС обвинява Ердоган, че орязва свободата на словото и правото на демонстрации.

Фолксваген знае за тези недостатъци, но възразява с аргумента, че Турция вече от години е кандидат за членство в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
1
 
4
 
! Отговори
ROSEN преди 4 години
До АнонименЗащо не погледнеш останалите 50 милиона?Електората на Ердоган.
335
5
 
22
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Явно само боко все още не знае, че заводът ще е в Турция...
334
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка световна война възниква заради нерешени проблеми в предишната.Ако немците и евреите не се прегърнат - ще е много жалко.
333
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Их язък! Вожда тъкмо наряза луканката да черпи за откриването на завода.
332
12
 
15
 
! Отговори
Само ГЕРБ!!! преди 4 години
Какво сте ги лапнали тези инвестиции, та инвестиции. Днес са в Турция. Утре като бомбандират Ердоган ще се преместят в Украйна и така. Тях ги интересува да плащат жълти стотинки на балъци, които се скъсват от работа от сутрин до вечер. Номерът им не може да мине в държава от ЕС. За това бягат от Чехия. Става въпрос за Шкода все пак. Важното е български фирми да произвеждат печеливши продукти, да заемат ниши в световните пазари и да плащат заплати на български работници.
331
6
 
11
 
! Отговори
Шофер преди 4 години
Мерцедес се зглобява в унгария кечкемет е града а камиомите в карлсруе германия в братислава огромен завод на wv в германия 10 милиона турски гастарбайтери така че завода нема да е у бг
330
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези немци наистина ще се окажат ненормални...всичко ли е бизнес в главите им?!
329
5
 
26
 
! Отговори
ЛАЗО преди 4 години
ПРЕЗ 1991 ПОСЕТИХ ЗАВОДА НА ОПЕЛ В БОХУМ ,ГЕРМАНИЯ.ОТ 5 ГОДИНИ Е ЗАТВОРЕН.ТАМ СЕ ПРОИЗВЕЖДАХА ДНЕВНО...1000 АВТОМОБИЛА!ТРУДНО МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ ТОВА НЕЩО ДА ЗАРАБОТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.С РОДНАТА НИ ИКОНОМИКА,ИНФРАСТРУКТУРА И РАБОТНА РЪКА-АБСУРД!
328
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За капиталиста няма значение дали носиш шалвар или фередже. Важно е да има клиенти и слуги.
327
6
 
29
 
! Отговори
Бдинец преди 4 години
Няма страшно на Бойко немците му обещаха ,че ще го поканят ,на откриването на завода ,да пререже лентичката!А,Баце в тая работа ,равен няма ,що си е ленти е пререзал,няма как ,да се изложим!
326
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не става дума за ДПС. Не бъдете коне с капаци. Влезте в Гугъл и само потърсете "Mersin" един турски средиземноморски град. Дори банките когато кандидатствате за кредит гледат и външния ви вид служителите за да преценят какви сте. Влезте в Country Meters и се поинтересувайте за население и икономика. За БВП на България и Турция.
325
4
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Родните ни управляващи днес на първия си работен ден,след лятната си ваканция могат да чуят,ако изобщо чуват нещо, един стар,стар шлагер-"О Мелиса,о Мелиса' в един по-съвременен турски вариант-"О Маниса,о Маниса"!ЧЕСТИТО,ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ.ЧЕСТИТО!Завода е в Маниса,ТУРЦИЯ.
324
7
 
7
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Цялото ДъПъСъ е на амбразурата да хвали Ориента.
323
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Истанбул е 18 милиона. Измир е 7 милиона. Анкара е 6 милиона. Един провинциален средиземноморски град като Мерсин е два милиона и има най голямата болница на Балканите и Близкия Изток. Това са само примери. Напишете Mersin в Гугъл и Гледайте снимки. Това е турската провинция. Вижте дори Diyarbakir или Trabzon. Разгледайте снимките. Тези градове са по големи и модерни от София. За какво говорим въобще?
322
16
 
4
 
! Отговори
Аман от вицове преди 4 години
Цялата интелигенция в зандана,а читавото бяга през глава за Германия.Кой ще му работи на Ханс в Турция?Кюрдите?
321
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие къде бихте отворили хранителен магазин? В село с 20 пенсионера, 60 безработни швeди и трима работещи в кметството или в град с много млади хора, малко шведи и пенсионери? Колкото и да харесвате кмета на селото ще изберете града въпреки че градския кмет е труден за комуникация.
320
16
 
7
 
! Отговори
Да бе да преди 4 години
В Турция ще е,ама не завод,а бояджийница.И не за автомобили,а за кози кожи.За облегалките на седалките.
319
17
 
7
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Тръмп каза-заводът няма да е в Турция!И му вярвам повече от някакъв чех,срещу който започна разследване за корупция в огромни размери.
318
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това там е огромен пазар. Няма как да сравняваме България и Турция. Нормално е да построят завода там.
317
3
 
15
 
! Отговори
V преди 4 години
герб гонят всички от тука. Обаче Ковачки и Ахмет Доган станаха ,,инвеститорите на герб,,Честито на печелившите :) герб = на Ахмед Доган и Ковачки .Заради тези герб прогониха WV ,Nestle i EON .И купуват не европейски самолети за сметка на по добри европейски такива . Това не е българска партия нито пък европейска ,а американска ;)