Косачка уби 20-годишно момче на двора

Искал да окоси райграса, но бил ударен от ток
12 авг 2011 15:45,
89
Косачка уби 20-годишно момче на двора
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

20-годишно момче загина нелепо в двора на къщата си след токов удар от косачка. Трагедията е станала в пловдивското село Старосел малко след 13 часа.

Младежът решил да излезе на двора и да окоси райграса, който бил избуял след обилните дъждове от последните дни.

Не сложил джапанки или чехли, както правел обикновено, а стъпил бос на поляната. Решил да подкара електрическата косачка и тогава се случило непоправимото.

Младежът е бил ударен от токов удар в монета на включване на косачката, съобщиха за Dnes.bg от дирекцията на МВР в Пловдив.

Липсата на обувки или чехли, които да го изолират от мократа трева, са направили смъртта мигновена. Веднага е пристигнал екип на Бърза помощ, който обаче само е констатирал смъртта на младежа.

Според медиците 20-годишното момче е починало намясто и е нямало как да бъде спасено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
0
 
! Отговори
az преди 12 години
basi nelepata smart bog da go prosti vankata !!! saboleznovaniq na roditelite
88
1
 
0
 
! Отговори
ринго преди 12 години
бог да го прости много нелепа смърт жалко за младостта му ...
87
1
 
1
 
! Отговори
:| преди 12 години
За съжаление виждам от коментарите че някой си позволява да се шегува с чуждото нещастие!!!!Много жалко!!!Но хората са казали "на каквото се пресмееш,това ти идва до главата"....нямам думи....
86
1
 
1
 
! Отговори
бай Шано преди 12 години
единственото "положително " в цалата история е че косачката убиец не е изгоряла и с просто око ще може да се види и разбере какво е довело до трагедията --лошото е че нашия скъп вестник няма да си направи труда да ни информира
85
2
 
4
 
! Отговори
KRITIK преди 12 години
DO 80! TI *** I ZA SAPUN NE STAVA6!
84
3
 
5
 
! Отговори
Ива преди 12 години
Младежът е бил ударен от токов удар в "монета" ????е починало "намясто"???Редактори четете преди да пускате материала!!!!!Дори и в трагичните новини допускате неграмотни грешки.Лека му пръст на момчето!
83
1
 
3
 
! Отговори
KALT преди 12 години
Едно просто заземяване на контакта. Ужас.
82
1
 
7
 
! Отговори
Anon преди 12 години
"намясто"?Изпийте си кафето преди да пишете...
81
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей, турчуга, внимавай с обидите, вие заслужавате много по-лоши неща, защото сте безсърдечен и черен народ. момчето да почива в мир и дано си вземете поука за косенето на трева....
80
37
 
2
 
! Отговори
hasan преди 12 години
a tiy bog ste vi nakeje bulgarite samo tragichna smirt zaslujavate
79
3
 
1
 
! Отговори
ппанцхо преди 12 години
От всички видове баумаксове ,практикери и прочее измислени вериги нищо свясно не може да се купи освен всякакви ел уреди от световно извесните марки:ейнхел,райдер,ксиг ксянг и ляу мяу.Това са такива невероятни ***,че не е истина какви поразии могат да направят.Това от косачка да умреш е ужасно,всички изродски ъглошлайфове,моторни коси,фрези,електрожени и прфоратоти итн от най-кучите китайски марки ще доведат до още подобни случаи...
78
2
 
9
 
! Отговори
българче преди 12 години
Нещастен случай!!!..Жалко за младия човек!!!...има обаче и друг проблем!..Не бива неграмотни хора да използват медията и да пишат глупости на един извратен и не български език...Ако уважаемите менаджери на тази медия достигнат до моето скромно мнение, бих се радвал!!/пиша всичко това с пълното убеждение ,че няма да се случи/...А...И снимката е на изгоряла моторна косачка,каквато имам а не на електрическа!...Със същия успех може да се покаже и изгорял комбайн!
77
2
 
19
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
"токов удар в монета на включване на косачката"Неандерталци такива, един битов инцидент не може да опишете, без да родите бисер.
76
1
 
3
 
! Отговори
neo5 преди 12 години
Чакайте малко, един вика фирмата слаба, тая която е произвела косачката, че тя му е отнела живота, друг, че тока го убил.. или пък може би Съдбата. Той сам не е преценил ситуацията и, че на свой гръб е почнал (даже не е почнал ами май само си е помислил да коси) и се е самоубил! А може би и Съдбата се е намесила и както са казвали хората: на грешното място в грешния момент!!!Аз пък мога само да кажа, че живота е един и, че трябва да живеем все едно ни е последния ден !!! ;)
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се проверят всички магазини които продават такимнва машини . Но и те не са случаини . Всички е мафия. Плащаш , получавеш.
74
1
 
2
 
! Отговори
стефан преди 12 години
тока търси път към земята,в случаякосачката е с гумени колела и е изолирана от земята. човека е бил бос и следователно добър проводник.електричеството просто е минало през него и го е убило.влагата е помогнала доста и това си е елементарно неспазване на прости правила.кофти работа,но не търсете под вола теле и т.н.
73
2
 
7
 
! Отговори
RT% преди 12 години
Все пак не косачката, а тока го е убил. Жалко за човека
72
1
 
4
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Я псевдо разбирачите да се скрият! В Бг сигурно 99% от домашните ел. инсталации не отговарят на изискванията. Вместо трипроводна схема, масово е двупроводна. Дефектнотокова защита може да се сложи само на трипроводна.Като човек с голям двор (>2 дка) имам и бензинова и електрическа косачка. Оригинална косачка НЕ МОЖЕ да убие човек! Просто изцяло е от пластмаса и щекера няма заземка. Дръжката е захваната само в пластмасата. Най-вероятно тази от инцидента или е преправяна или е самоделка.
71
1
 
4
 
! Отговори
3d преди 12 години
Комбинация от мрежа без дефектнотокова защита, дефектна (или неправилно свързана) електрическа косачка и неспазване на елементартни мерки за безопасност...Жалко...
70
2
 
39
 
! Отговори
Ани преди 12 години
Жалко за момчето- такава жестока смърт! Съболезнования на родителите.