Акция "Тунинг" лови наркодилъри из София

В ареста са десет от престъпната банда и петима клиенти
27 апр 2012 16:23,
27
Акция "Тунинг" лови наркодилъри из София
Снимка: архив, МВР

Столични криминалисти разбиха организирана престъпна група, занимавала се с наркоразпространение, съобщиха от МВР.  При операцията под кодовото наименование „Тунинг“ са задържани 15 души, сред които и петима клиенти.

Наркодилърите „снабдявали“ с хероин, марихуана и амфетамин наркозависими в кварталите „Илинден”, „Света Троица”, „Разсадника”, „Захарна фабрика” и централната част на София.

Това била и единствената група в страната, разпространяваща т.нар. „тунинг” – силно действаща смес от хероин и амфетамин. Полицаите стигнали и до организаторите с прозвищата Стаси и Иво Дебелия.

В хода на предприетата спецакция криминалистите задържали единия от групата – Цецо Дилъра в момент на пласиране на хероин.

Негови клиентки били две жени – М.Р. /39 г./ и Я.П. /26 г./. Минути по-късно пред училищно заведение в кв. „Св. Троица”, в полицейския капан попаднали Иво Дебелия, Жабата и Чочо, които имали сбирка, за да отчетат парите от продадената дрога.

Друг член на групата бил задържан в тайна квартира в кв. „Разсадника”, където разфасовал и пакетирал дрогата на дози, а останалите - в домовете им.

Закопчани са десет дилъра и петима клиенти. Осем от тях остават в ареста за 72 часа. На всички тях прокуратурата е повдигнала обвинения.

Почти всички са известни на полицията, регистрирани за кражби, грабежи, притежание на дрога, измами и нанасяне на телесни повреди, осъждани, установили криминалистите.

Материалите по случая са докладвани в Специализираната прокуратура. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 12 години
мн ги разбираш нещата....бият си всичко, включително амфети+кафево!!!
24
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 12 години
Само Джаро няма да закачате щото "който върви срещи него създава работа на погребалните агенции
23
3
 
4
 
! Отговори
РРР преди 12 години
Тоя "Чочо" го познавам. Работех там преди 2-3 години наблизо и се запознахме случайно покрай един авер дето си купуваше разни *** от него... Та всички тия работят за "Фирмата" за Златко Баретата и ги снабдяват полицаите съм чувал. Отделно и си плащат на патрулиращите от районното им... А такива измишльотини като "тунинг" няма! Несъвместими са за наркоманите! Освен някои които си правят спийдбол кока с херца. Или си на амфетки, или си на херца наркоман, или си павкаш трева само. Щуротевини..
22
0
 
5
 
! Отговори
Повелителя преди 12 години
Аре чи ви дам заглавие на драскачите оти сте пълни калинки. Кво ше кажете за:"Родната милиция па се фанА за палците на краката при поредната кокошкарска ациика уж срещу наркодиларите щот е на сорфа при тях ? !?"
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...Друг член на групата бил задържан в тайна квартира в кв. Разсадника, където разфасовал и пакетирал дрогата на дози, а останалите - в домовете им... много тайна квартира ще да е била, щом са го разкрили.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако може който е писал статията да обясни защо снабдявали е с кавички... сигурно и той е сред "клиентите"...
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"т.нар. тунинг силно действаща смес от хероин и амфетамин" вие открихте топлата вода , комбинацията херо+амфети се нарича *** спийдболхората се друсат с това още от времената , когато тия ченгета в акцията са учили азбуката и таблицата в Милиционерското школо в Пазарджик
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мишкарски историиХванали са некви шанаджии, които подбиват пазара на големите играчи.А големите риби от Фирмата - тях родната полиция ги пази.
17
2
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
наркозависимите....... пхахах!!!къде са ни врабчетата???? а гугутките кой ги изяде???? в нашаата красива столица имаше и от 2-те по много преди 10-15 години....
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
elate na liulinskia pazar i vizte kak *** prodavat cigari a policaite gi paziat.
15
1
 
14
 
! Отговори
op преди 12 години
Това е защото си мислят ,че сами ще си продават без да рапортуват на куките ...Е нема такъв вариант
14
1
 
26
 
! Отговори
new koz преди 12 години
Столични криминалисти, са всъщност дилърите в София, в момента просто разчистват пазара за своите хора. На пазара нападат *** с оферти за цигари, къде са Столични криминалисти?
13
1
 
6
 
! Отговори
Безработен преди 12 години
Акцията ги лови , ама за кое ги хваща , щото преди малко видях един да си се разхожда все едно Дружба е негова !!!
12
3
 
4
 
! Отговори
лелка на 39 преди 12 години
тия жени тотално изперкаха, на по 39 години, и още чертаят линии. луда работа. дано поне не е майка.
11
2
 
4
 
! Отговори
Vladu преди 12 години
tiq ili ne sa plashtali dostata4no ili tqhnata konkurenciq e platila pove4e ot dostata4no drug variant az ne vijdam :)
10
2
 
23
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
В Бг. просто е така ! Ако бяха в Германия ,щяха да ги проследят и да разберат диларите от къде получават дрогата ! Впрочем те в Бг. много добре знаят откъде я получават , но там играят големи хора !!! Дилари се намират лесно ,от полицията са отчели "дейност" !
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не им заблазявам на полицаите да хващат разни такива, а после подкупни прокурори и съдии да им се изсмиват над труда
8
5
 
33
 
! Отговори
Бо преди 12 години
Какво ги лови полицията - само да си губи времето! И децата знаят, че полицаите са на хранилка от дилърите! Тия нещо са се издънили!
7
1
 
31
 
! Отговори
Дарко преди 12 години
Ако действате по Бразилските,Турските или Китайските закониима шанс да се оправи тази държава.Иначе тези задържани след 72 часа са на улицата!
6
0
 
27
 
! Отговори
Mарто преди 12 години
най-обичам да прочета, че са регистрирани в полицията. Защо не са там като са престъпници?!