»дват новите българи от Ѕангладеш и ¬иетнам - спас€ват сезона на морето

’отелите набират персонал от чужбина и го обучават в движение
ќбновена: 26 май 2024 13:12 | 26 май 2024 13:10, ѕетър Ѕойчев
597
»дват новите българи от Ѕангладеш и ¬иетнам - спас€ват сезона на морето
—нимка ‘ейсбук

Ќа 1 юни идва спасението - персоналът за мо€ хотел от Ѕангладеш. “ова съобщава пред “руд news ¬еселин Ќалбантов, хотелиер и заместник-председател на Ѕ’–ј. Ќ€кои от работниците от Ѕангладеш и ¬иетнам пристигнаха по-рано, но моите идват на първи юни, подчертава Ќалбантов. ѕо същи€ начин спас€ват сезона основната част от хотелиерите.

ѕрез годините зам. председател€т на Ѕ’–ј непрекъснато алармира за намал€ващите български кадри по хотелите. ƒобрите бармани и сервитьори предпочитат да работ€т в чужбина, където заплащането е много по-добро. «атова на собствениците на заведени€ и хотели им се налага да внас€т работна ръка. ќбучават ги на м€сто, в самото заведение. “ова става с провеждане на "курс", по време на който  опитните служители предават умени€та си на новодошлите. Ќовите българи учат в движение и езика.

10- 15 000 туристи има вече в момента в —лънчев бр€г. » тази година, както и миналата, чакаме предимно румънци, пол€ци, чехи, словаци, англичани и немци. –уските туристи н€ма, за съжаление, защото те са добри туристи. ¬сички туристи са добре дошли при нас- руснаци, украинци, за всички гости сме подготвили много добри услови€.  омплексът е в пълна готовност.

—поред Ќалбантов, за съжаление, сезонът става все по-кратък. » тази година, заради по- студени€ май, сезонът на плажа реално ще започне към средата на юни.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


597
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
488
4
 
1
 
! ќтговори
 аквото посееш преди 3 седмици
“ова ще поникне. »згонихме украинците , за да угодим на ѕутин. ѕоне 10 процента от украинците б€ха с бг корени. ќтрекохме се от родната си кръв,но ѕутин и  опейкин са щастливи. » сега тр€бва да се радваме на азиатците. Ќали това искахме.
487
1
 
6
 
! ќтговори
Ѕоко преди 3 седмици
ѕри комунизма бавно то€ отрасъл ÷ъфтеше!!! Ќовите капиталисти се гавреха със заплащането и изгониха нашите деца!!! ј сега кон боб €де ли...очаквам хил€ди заслужени фалити!!!
486
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒобре е да дойдат и да вид€т какво са комуниzтите и как мога да унищожат държава, народи и и всички останали етноси и религии.
485
2
 
5
 
! ќтговори
“ќ«» преди 3 седмици
ћЋјƒ≈∆ ќ“ ЅјЌ√Ћјƒ≈∆ ≈ «ј ќЌЌќ ¬Ќ≈ƒ–≈Ќ ѕ–≈—“ЏѕЌ» -ЅЏЋ√ј–»я -”ћ»–ј ѕ–ј¬ј
484
0
 
8
 
! ќтговори
 албо преди 3 седмици
Ќ€мало български кадри има но никой не иска вече да работи по 12 часа че и повече за н€какви мижави пари които вие плащате хотелиерите и ресторантьорите
483
4
 
6
 
! ќтговори
—оц моц преди 3 седмици
 олкото и да им е непри€тно на ватниколюбците - в ≈вропа е така. Ќискоквалифицираната работа ти € вършат ти€ от колониите, а ти си щракаш с пръсти и си сърбаш кафето, защото си ≈¬–ќѕ≈≈÷, а не ортодоксално азиатско ***.
482
1
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
«ащо за трафиканти на подобни *** се дава затвор, а за рестьорантьори и хотелиери - Ќ≈ ?!
481
2
 
19
 
! ќтговори
јнонимен јлкохолик преди 3 седмици
ћиграци€та е смърт за ≈вропа. ѕада стойноста на човека по този начин.
480
1
 
2
 
! ќтговори
ѕсиходиспансера преди 3 седмици
ƒо –уфићомците с малко самочуствие харесват финните ази€тни с малко кръстче.
479
1
 
9
 
! ќтговори
Ѕасри преди 3 седмици
ѕлача, държавните и пенсионни хрантутници много скоро ги чаква пир и ще взимат Ўвейцарските пенсии и заплати с помощта на Ѕангладеш
478
4
 
17
 
! ќтговори
вие си ги избрахте преди 3 седмици
кой за каквото е гласувал това ще получи
477
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
”елкъм то *** - дори и бай *** избега от тука
476
0
 
11
 
! ќтговори
т преди 3 седмици
¬ ƒубай има гето от работници и стройтели точно от тези страни
475
1
 
14
 
! ќтговори
д€ди —тефчо преди 3 седмици
идват и ще останат тук завинаги като брат€та си от »нди€
474
8
 
24
 
! ќтговори
възмутен преди 3 седмици
Ќовото, натрапено робство е на път. —офи€ н€ма да отане непокрита от »ндийци и какви ли не племена. Ѕъдещето на Ѕългарина се очертава да живее в бандустани, заобиколен от чужденци, ƒържавата се регражда насилствено от външните господари, които изтеглиха и изтегл€т ѕо-образованите, а ни подвърл€т поробители . «а ваше сведение, в –уси€ започна чистка на чуждите натрапници, пък плюйте ѕутин. ≈вропа ще стане мешана скара .√ласувайте, гласувайте за √≈–Ѕ и ѕѕ. “е ще ви излекуват *** мозъчета.
473
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо  омун атър’оремаг апиталист - къде ти е зумът на фотоапарата?
472
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
 аомун атъра се раздвижи!
471
1
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
" ъдето глупoстта е образец, там разумът е бeзумиe"
470
2
 
6
 
! ќтговори
’оремаг капиталист преди 3 седмици
ўи изби€ рибата , без стаж , без осигуровки и на мрз . ƒа живей ≈— , фащ , *** , шишитаъа , капиталистите , евреите и триполоеите ! 🤣
469
2
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
 ъде ти е зу”мът на фотоапарата, тоест на ¬селената? ¬селена Ѕезкрайна, —лавна, —трастна и —рамна....  рачка напред....  рачка назад, отговар€ прашкаджийката, чаровница. “ака е и със собствениците на хотелите по Ѕългарското „ерноморие. «астроиха с ’отели Ѕългарското „ерноморие и го обезобразиха. ¬ъведоха чистачките да си отвар€т с „алга ѕесен „очарката .... и така до край докато има пари. “о ѕ€сък не остана!