16 "ало" измамници в лапите на МВР

"Не очаквайте полицай или лекар да ви поискат пари по телефона"
11 фев 2014 08:50,
16
16 "ало" измамници в лапите на МВР
Снимка: архив, Булфото

Само за няколко дни полицията е успяла да задържи 16 души за телефонни измами, обяви пред bTV главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

По думите му арестът им е бил в хода на мащабна операция, провела се на територията на областите Пловдив, Русе и Велико Търново.

Още по темата

Лазаров подчерта, че седем от задържаните са с постоянна мярка, един е пуснат под парична гаранция, а другите съдействат на разследващите, за да се разкрият схемите на престъпната дейност.

"В момента разследваме стотици случаи на телефонни измами в цялата страна. Схемата е много добре разработена и има хора, които дори не подозират, че участват в нея", допълни той.

Светлозар Лазаров призова жертвите на тези измами да търсят съдействието на МВР.

"Много от тях не подават сигнали към МВР, а и действително продължава да има български граждани, които да се подвежат – искат им пари за болни роднини, за катастрофи с пострадали... Не очаквайте български полицай или български лекар да ви поискат пари по телефона", категоричен бе главсекът на МВР.

На въпрос защо на някои места няма нощни патрули, Лазаров заяви: "Нощни патрули има според интерактивната карта и нуждата по места".

По думите му 54 екипа на жандармерията са влезли в 12 области на страната, за да пазят селата от набезите на обирджиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Малкия_Мук преди 10 години
"Не очаквайте български полицай или български лекар да ви поискат пари по телефона", категоричен бе главсекът на МВР."Те само а ръка вземат, по това ще ги познаете!
4
2
 
2
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Докато има балъци, ще има и тарикати.
3
8
 
5
 
! Отговори
Цв.ЦВелики преди 10 години
Бесепари гадни, защо хващате нашите хора?
2
2
 
20
 
! Отговори
пореден преди 10 години
...в лапите на МВР и след 24 часа отново на свобода ...
1
3
 
6
 
! Отговори
бай шиле преди 10 години
Р.Петров проговаря,а бтв се правеше на ощипана мома;Петров посочи, че е говорил с най-добрите адвокати и е убеден, че ще спечели делото, заведено срещу него.Той се закани, че ако тази кампания на bTV и Дрийм тийм" не спре, той ще отиде в прокуратурата и ще разкрие много неща, на които е бил свидетел като търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели и как се назначават журналисти.