Жандармерия вече дири селските крадци

МВР удари и нова група за ало измами
10 фев 2014 15:30,
96
Жандармерия вече дири селските крадци
Снимка: МВР

Екипи на жандармерията влязоха в малките населени места, за да се борят с битовата престъпност.

„Действията на полицията обаче не са заради внесения вот на недоверие към правителството”, съобщи на пресконференция в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. 

Части на жандармерията ще охраняват с местните патрули селата в различните региони. Това се прави, за да бъде намалена битова престъпност, която ескалира в последните месеци. 

„Това не е някаква акция с провеждане на оперативни следствени действия, а ние просто изпращаме повече сили там, където е необходимо”, обясни главният секретар на МВР.

Още по темата
МВР удари и нова група за телефонни измами. Арестувани са 16 души, които са мамили жертвите си по познатия сценарий с пострадал при катастрофа роднина.

„Пресечена е една схема, която оказва доста тревожно въздействие върху измамените лица, остава у тях доста последици и негативни въздействия върху обществото”, коментира още Лазаров. 

В хода на операцията са иззети над 70 телефона и СИМ карти. Механизмът на измамите започва да се променя, като използват нови внушения. От прокуратурата и МВР отчитат, че телефонните измамници са станали големи психолози в опитите си да убедят своите жертви, че трябва да дадат определена сума пари, като плачат по телефона. 

Окръжна прокуратура е получила копие на скандалните записки на Кирил Рашков-Цар Киро, в които са записвани имена на политици и данъчни, както и конкретни суми срещу имената им. 

„Очакваме до 10 дни да получим тефтера и да разследваме информацията в него”, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. 

Въпросът къде се намира в момента оригиналното тефтерче остава неясен, защото прокуратурата е изпратила официални запитвания за местонахождението му до всички институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
rustam преди 10 години
Направо да им повярваме
78
0
 
1
 
! Отговори
ХА ХА преди 10 години
Ще се борят с жаднармерия с престъпността?! Ха ха, все едно престъпността стои строена и ги чака на бойното поле! Смешници, пак акцийки за заблуда на хората, че уж се върши нещо! Само ще потрошите още пари, това е! Престъпността няма нужда от войска срещу нея, просто трябва законите да такива, че да не си помислят даже да ги престъпват, и да се прилагат! Тя цялата полиция не си върши работата, те жандармерия ще пращат? НЕКАДЪРНИЦИ! ОСТАВКА!!!
77
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Другари, това е за пред тълпата, аз предлагам да повишим десеторно пособията за да ги направим на европейско ниво, което ще освободи ромите от грижа за насъщния и ще се съсредоточат в образованието си. Това от своя страна ще създаде средна класа в България, която ще я изведе а нивото на турция. Ще се пречкат до последно издихание бугарите! Това няма да го допуснем! На борба с класовия враг другари!
76
0
 
5
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Демокрация през крив макарон, има си дежурни да редактират .За *** е забранено да се пише .Истината е, че ще се стигне момент в който ще се вземат закони да си купуваме оръжие и да се стреляме , като в дивия запад .Двама като се карат, продавача на оръжие ще печели .
75
0
 
0
 
! Отговори
Кой там ? преди 10 години
До Див аграрНа края сам си отговаряш на въпроса за оръжието , кефиш ме , щи звънна ;/
74
2
 
7
 
! Отговори
ddd преди 10 години
Дано да успеят поне малко да намалят страха на хората по селата. Но с оръжие и сила ефекта ще е временен, трябва си подход, работа за хората и спокойствие, което едва ли ще видим скоро. Но въпреки всичко успех на полицията и спокойни нощи на родителите ни по селата.
73
2
 
14
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Оръжие в домовете на всички психично здрави и неосъждани Българи, както и промяна на определението на неизбежната самоотбрана и неприкосновенност на частната собственост, и за 2-3 месеца нещата ще си дойдат по местата.Но не им стиска. Едно е да се бият от полицията баби и старци пред парламента, съвсем друго хора с оръжие в ръка, решени на всичко, превъртяли от мизерия и "добро управление"...
72
1
 
12
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
Имам питане след като публично оповестихте акцията значи ли че крими контингента сега стоят и ви чакат да ги приберете
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредното хвърляне на прах в очите на електората от страна на Партията-майка!!!
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крумови закони трябват иначе няма оправия!
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имаме и няколко хиляди военни, да вземат и те да излезнат, че поне да разберат за какво взимат заплата.
68
0
 
6
 
! Отговори
вдр преди 10 години
да пратят малко жандарми и в парламента. там селски крадци колкото щеш/най-малко 240/ хем голяма успеваемост и уловяемост ще реализират. само да не пращат жандармите там в петък, щото няма да хванат никой. тогава депутатите/крадците/ са на гастроли в провинцията.
67
1
 
6
 
! Отговори
Пъдаря преди 10 години
До Пешо Хванаха един сляп за оная работа
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Жандармерия вече дири селските крадциМВР удари и нова група за ало измами" .... а има ли обесени . ..
65
1
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Хванаха ли поне един ***!?
64
1
 
9
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
До МислещЕ да ама ако продължи достатъчно дълго *** може и да измрат от глад.
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато има добра координация с авиацията,*** апаши лесно се засичат.Жалко ,че каруците им не за с GPS.
62
3
 
10
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
@72Да, ве, най-големите бандити, изклали над 100 000 българи и ограбили 5 пъти Бългрия, ще се справят с престъпността. Само изкукал народ може да го повЕрва това.
61
2
 
19
 
! Отговори
НАПРАВЕТЕ ГО преди 10 години
Мрязя БСП за мен те са виновни за безизходицата във България,но ако се справят със битовата престъпност ще им стана най големия фен на света.Аз от плитиците нищо не чакам нито работа,нито пари или друго.Но по малките села,градове и най вече вилни места е нещо ужасно къщите със арматурата крадът,доматите със колците и животните със плевнята.Самонастаняват се определени групи и неможеш да ги изгониш от имота ти а данаците трябва да му плащаш.СМАЖЕТЕ БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ МНОГО ВИ МОЛЯ.Смажете я.
60
0
 
23
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Не забравяйте че "гладът е по-силен от тока" ! Акцията ще завърши, но гладните *** ще останат в селата и градовете. След акцията всичко ще продължи по старому.