Конфискувани са контрабандни цигари при полицейска акция

Полицията е открила 371 900 къса безакцизни цигари
20 май 2014 15:06,
2
Конфискувани са контрабандни цигари при полицейска акция
Конфискуваните цигари, Снимка: МВР

При съвместна операция на служители на ГД "Национална полиция" и на полицията в Хасково са конфискувани 371 900 къса безакцизни цигари, съобщават от МВР.

Акцията е в резултат на предприетите мерки за противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки без бандерол, уточняват от полицията.

Операцията се състояла в района на автомагистрала "Марица" около 17.00 часа вчера. Полицаите са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 50-годишен жител на кърджалийското село Зелениково. В колата са пътували още шестима души от Чирпан, от Хасково и от Ямбол.

Колата е била върната на ГКПП "Капитан Андреево" за щателна митническа проверка, при която са били открити 308 000 къса цигари от различни марки без бандерол. Водачът и трима от пътниците са задържани за срок до 24 часа.

В хода на операцията полицаите са спрели за проверка и автобус, управляван от 31-годишен мъж от Кърджали. В превозното средство са били открити 63 900 къса безакцизни цигари.

Шестима от пътниците - от Кърджали и от Хасково, за които се предполага, че са собственици на цигарите, са задържани с полицейска мярка.

По двата случая в Районното полицейско управление в Свиленград са образувани седем бързи производства и едно досъдебно производство, съставени са и 13 акта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: контрабандни цигари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
ееехх преди 9 години
уникални мизерници сте !!! пишете стотици хиляди късове..ами напишете го в картони ?!? все едно са хванали баш контрабандиста...като с наркотиците...защо едни път не хванахте 5000-6000 килограма марихуана или 800 000 хапчета...или 35662940 милиграма чист кокаин :D само шано новини !
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
niamate zakoni be tapanari.....