Блокада в Крушевец заради мярката на граничаря, сгазил дете

Бащата на Красимира: "Кръвните проби не са взети на време"
Обновена: 22 сеп 2014 09:21 | 22 сеп 2014 09:11,
62
Блокада в Крушевец заради мярката на граничаря, сгазил дете
Снимка: Архив, Булфото

Жители на село Крушевец, където миналата седмица граничен полицай премаза и отнесе 11-месечно бебе на тротоар, блокираха централния път от Бургас в посока ГКПП-Малко Търново. Това се случи заради пускането под домашен арест на граничаря Костадин Стоянов, прегазил детето.

Още по темата

Пред Нова телевизия бащата на бебето заяви, че мястото на Стоянов е в затвора и, че законите трябва да бъдат равни за всички. По думите му мотивите на съда за пускането на граничаря са несъстоятелни.

„Нямаме съд, нямаме нищо”, заяви един от свидетелите на трагедията. Свидетелите изразиха съмнение относно разминаването на резултатите от трите проби на граничаря. По думите на бащата на Красимира те не са реални и трябва да се направи проверка по случая. Съмненията му са за манипулация или че не са взети навреме.

Майката на Красимира заяви, че, ако убиецът е бил някой друг, а не полицай, са щели да го задържат за постоянно.

Жителите на селото изразиха готовност да блокират пътя „по всяко време на денонощието”, ако това бъде поискано от семейството на Красимира.

Както Dnes.bg писа, на 11 септември сутринта кола се качи на тротоара в созополското село Крушевец и помете количка с дете. 11-месечното момиченце не е имало никакъв шанс и е загинало на място. Трагедията станала, докато майката Нонка Кънева била в хранителен магазин в центъра на селото. Тя била оставила количката с бебето си Красимира на тротоара пред магазина. Отвън играел и 8-годишният брат на Красимира. Той се е разминал на косъм с трагедията и за щастие е невредим.

На 19 септември Апелативният съд в Бургас пусна полицая да се прибере вкъщи. Съдебният състав промени мярката за неотклонение на Костадин Стоянов от „задържане под стража“ в „домашен арест“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано на никого не се случва подобна трагедия,но почти всички коментиращи пишат без разсъждават,водени единственот емоциите!Мярката за неотклонение се налага в определени случаи и има за цел да не даде възможност на обвиняемия да се укрие,да извърши друго престъпление или да повлияе на процеса!Без значение дали е полицай,безработен или друг!Малко се ограмотете преди да пишете глупости!Друг е въпросът дали това е справедливо или не!
21
1
 
39
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
колкото и да е тъжно е факт и истина че КУКИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА НАД ЗАКОНА!!!УЖАС!
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и с тоя *** ще стане като с тоя Кристиян от 1 во РПУ в София бил момичето ще го преместят от едно районно в друго
19
10
 
24
 
! Отговори
Не сме забравили!~ преди 9 години
ГЕРБ се върна на власт със служебното и всички добре знаем какви своеволия от полицията бяха при него когато Борисов беше начело на държавата!
18
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
TRIABVA DA SE PROMENIAT NAI POSLE TIA ZAKONI V TAZI DARJAVA KOLKO NEVINNI DU6I4KI MALKI SI OTIDOXA OT TOZI SVIAT ZARADI GRE6KITE NA TAKIVA UBIICI NE6TASTNI SMART SMART I SAMO SMART ZA TAKIVA BOKLUCI KAK MOJE DA GO PUSNAT DA SI IDE V KA6TI TA TOIA PROKOROR KADETO RE6I TOVA TOI NIAMA LI DECA AKO SE BE6E SLU4ILO TOVA S NEGOVOTO DETE TAKA LI PAK 6TE6E DA GO PUSNE JALKO ZA DECATA TA NALI TE SA NI BOGATSTVOTO V TAZI GADNA DARJAVA TOLKOVA LI STRUVA EDIN DETSKI JIVOT NA EDNO NEVINNO....
17
3
 
0
 
! Отговори
един българин преди 9 години
До: номер 15Да попитам един простичък въпрос: Ти правиш ли разлика между националист и патриот?
16
6
 
5
 
! Отговори
ТЦТЦЦТЦ преди 9 години
България ще се оправи когато стане като Украйна,аз друг начин не виждам вече
15
2
 
7
 
! Отговори
tuti преди 9 години
a sega gotin napii se i zgazi deteto na sadiqta i na tezi koito ti pomognaxa da si na svoboda kadeto ne stava s pari stava s mnogo pari
14
8
 
20
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
Общото е там, че този *** няма да лежи и ден в затвора за убийството на едно българско бебе. А националистите са длъжни да защитават най-уязвимите хора в държавата (в случая съкрушеното семейство на това дете) като настояват за доживотен затвор за ***. Но те няма да го правят защото този *** е българин. Но иначе ако някакъв *** от Алжир пребива някой, веднага сте на линия. Няма лошо. Но приоритетите ви са съвсем объркани.
13
5
 
19
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Ето аз съм националистит и съм тук номер 10. Мястото на този е в ареста, макар че накрая най много са получи 3 години ефективно. А щото е от "нашите" ще получи условно и взета книжка. Айде сега кажи какво общо има национализма с битовия алкохолизъм и простотията на българския шофер? Или с простотията на родната милиция
12
4
 
41
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Нека обсъдим един такъв казус:Пиян полицай (тяхното перманентно състояние извън и по време на служба) прегазва жена с количка,която обаче е жена на полицай.Е те тогава искам да гледам развръзка!!М-у другото споменават ми,че доста ченгета в София си друсат трева най демонстративно!!
11
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бивш член на БСППропускаш малката подробност, че всички управляващи "кадри" на ГЕРБ са мутро-милиционери.
10
10
 
20
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
След 70 години комунистическо-социалистическо беззаконие и мракобесие на БСП и се иска още толкова да тормози народа и да ги лъже, че мисли за тях. И така както мисли Станишев, Миков, Мая Манолова, К.Нинова, Кутев и всички от партийната върхушка станаха милионери, а баба Гицка и дядо Кольо карат с 130 лв. пенсии. На тях им повишиха с 4.50 лв. и то на месец, а на себе си по няколко милиона. Не благодаря от такава партия.
9
3
 
1
 
! Отговори
4ingene sali преди 9 години
az nese ka4vamm na u4ebna kola
8
20
 
8
 
! Отговори
леле преди 9 години
Абе много адвокати,лекари,лаборанти,прокурори и тем подобни коментират тук бе :) ! Я марш да пасете овцете и оставете хората с тези професии да си свършат работата !
7
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно ми е къде са великите "националисти" в тази държава под такива новини. Хич не ги търсете. Както и при наводненията.. Но ако има новина, че е пристигнало 5-годишно дете в бежански център веднага се събират по 100 алкохолика с лентички на ръката да трошат огради показно. Кухократуните така и не разбраха, че национализмът най-вече трябва да защитава нашите ДЕЦА както и от чуждите престъпници така и от НАШИТЕ. Но българският националист предпочита да се дрогира на стадиона.
6
1
 
41
 
! Отговори
milka преди 9 години
А на млекарите няма ли да им бъда повдигнато обвинение ?
5
3
 
44
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Докато продължава да има чадъри над милиционери, политици, бизнесмени и всякакви връзкарчета, не само ще емигрираме, а и ще се отказваме от гражданството си. Докато в тази държава има такава несправедливост - това е решението гарантиращо спокоен и достоен живот.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
9 сутринта - по това вече се напипа щастливо с колегите.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си тегли куршума. Единственото съвестно нещо което може да прави на този етап