КЗК никога не е казвала, че няма картел при горивата

Кога ще приключим проверката, зависи от фирмите, обясни говорителят й
26 фев 2016 16:44, Анисия Иванова
14
КЗК никога не е казвала, че няма картел при горивата
Архив: Булфото

КЗК никога не е казвала, че няма картел (на пазара на горива - бел. ред.). Това каза Марио Гаврилов, говорител на Комисията за защита на конкуренцията в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Той припомни, че през 2012 година, за да се избегнат дългите съдебни процедури, се е стигнало до едно споразумение, с цел дисциплиниране на пазара. Към онзи момент това е била най-удачната мярка, допълни той.

Още по темата

На въпрос дали е било спазено това споразумение, Гаврилов каза: "Да, ние следим непрекъснато фирмите, подписали това споразумение. Ако не го спазват, ние бихме се намесили незабавно".

Гаврилов заяви, че е трудно да се прогнозират срокове за текущата проверка в сектора, защото това зависи и от "колаборативността на фирмите, които ще бъдат обект на нашите действия оттук нататък".

"Сроковете зависят и от това каква стратегия ще решим да предприемем и дали няма да влезем физически в съответните фирми", обясни той.

Гаврилов се изказа и за отвореното писмо, изпратено от експерти в енергийния бранш до български институции, в което се огласяват изчисления за щетите, понесени от потребителите в България в резултат на наличието на картел на пазара на горива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Приятелю мислиш че картелните споразумения не могат да реализират печалба заради 0.40 стотинки.Помисли пак ама провери статистиките за количествата на консумация на гориво.Мал.мка му то печалбата си е огромна!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре е да ни кажат в кои сектори няма картели.Да си знаем.Защото аз наистина не знам.Вероятно има не би трябвало да сме толкова зле.Обаче аз не знам такъв .
8
1
 
6
 
! Отговори
До анонимен 9 преди 8 години
Ами като зареждаш за 5лв.така е, 40 стотинки няма да ти навредят. Беден и на пари, беден и като душа, примирен, от такива като теб нищо не става. По добре не коментирай !!!
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 40 стинки няма да си развалят рахата. 40 стотинки пари ли са?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази комисия трябва да се прекръсти на "Комисия за Защита на Картелите" - КТК. Мълчаха и не казваха нищо, дали от страх, дали от корумпираност или поради мързел - не се знае.
5
1
 
7
 
! Отговори
User преди 8 години
S kolko procenta spadnaha cenite na hranitelnite stoki ot parva neobhodimost, voda, tok, parno, telefoni?! Gorivata padnaha s 80 procenta?! :-):-):-):-):-)
4
2
 
18
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
САМИЯ КЗК Е КАРТЕЛ НА ОРГАНИЗИРАНА ДЬРЖАВНА МАФИЯ ПО ПРОДАЖБА НА ЕНЕРГИЯТА И ГОРИВАТА КАКВО СТЕ СЕ ЗАМЬ4ИЛИ НА ТОЗИ БЬПРОС МАФИЯТЯ ПИТА ---ИМА ЛИ КАРТЕЛ
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами като не казват, да ги почват както си му реда...*** Прокурорска, ти поне ще кажеш ли нещо по въпроса??? В тази л******а държава, винаги никой нищо е знае и нищо не казва. ДОКОГА???
2
0
 
24
 
! Отговори
D: преди 8 години
КЗК Никога нищо не казва !!!!За какъв ... въобще съществува !
1
1
 
10
 
! Отговори
Taq statiq ma Kara преди 8 години
Дисциплина голяма :)Ако не беше толкова жалко този коментар щеше да го вкара в затвора този господин - ама част от споразомението сигурно е било да е недосегаем=======Той припомни, че през 2012 година, за да се избегнат дългите съдебни процедури, се е стигнало до едно споразумение, с цел дисциплиниране на пазара. Към онзи момент това е била най-удачната мярка, допълни той.