Цацаров отсече: Стрелба за наркомясто, не за паркомясто!

Чужди туристи свидетелствали, че хората на Митьо Очите са невинни
18 юни 2016 07:30,
77
Цацаров отсече: Стрелба за наркомясто, не за паркомясто!
Снимка: Булфото

Чуха се различни думи за станалото на 8 юни в Слънчев бряг. Според мен причините би трябвало да се търсят в това, че не можем да говорим за спор за паркомясто - пресата въведе сполучливото определение за наркомясто. За нас това е спор за място, под което разбирам спор за територия, източник на доходи от престъпна дейност. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг в Бургас.

Той разигра няколко варианта около причината за инцидента. 

Още по темата

"Как изглеждат нещата, ако това не бе се случвало - спокойно море и спокоен туристически сезон. А ако това е спор за паркомясто - може би по същия начин. А ако е спор за територии? Нещата изглеждат като море, под което има заблатена среда", обобщи Цацаров, цитиран от "24 часа".

Той съобщи, че късно вечерта на 16 юни са били задържани още двама и това са хората, стреляли по Димитър Желязков. (Те са от групата на Божидар Кузманов - Божо Кравата - б.а.)

За опит за убийство на Димитър Желязков е привлечен Георги Иванчев, на 31 г., от Дупница. Той е произвел 3 изстрела в тялото на Желязков - два в гърдите и един в коремната област.

Изстрелите са от "Макаров" с изтрити номера.

Единият от проектилите е заседнал в бронежилетката на Желязков. "По категоричен начин е установено, че с този пистолет е боравил Иванчев", уточни зам. главният прокурор Борислав Сарафов.

Другият задържан е 26-годишният Радослав Веселинов Димитров от Плевен, произвел също 3 изстрела по Желязков.

Димитров и Иванчев са обвиняеми в престъпление по чл. 116 от НК, взета им е мярка задържане под стража за 72 часа.

"Без съмнение по делото се прилагат много усилия, има сериозен разследващ екип по разкриване на всички участници в инцидента", заяви Цацаров. В хода на разследването помощ е оказал и екип от ВКП.

"Не са установени данни за извършено престъпление от хората на Желязков и изстрели от огнестрелни оръжия. Има обективни показания от чуждестранни туристи - скандинавски граждани, така че не можем да се съмняваме в обективността. Няма данни за обръщани маси и хулигански действия от страна на влезлите в заведението хора на Очите - 6-има, включително и самия той", разясни Борислав Сарафов.

"Този човек (Димитър Желязков - б.а.), излязъл от затвора, възстановява цялата си мощ и икономически потенциал под формата на легална търговска дейност.Възстановява и целия си силов потенциал под формата на нелегална дейност, включително и търговска. Това означва, че за периода, в който той е започнал да прави това или по някакъв начин е запазил съществувалото до момента в неразрушен вид, а след това го е доизградил, това не е било дори обект на наблюдение, камо ли обект на някакви мерки, длъжни да предприемат на първо място органите на полицията", заяви Сотир Цацаров.

Той каза още, че няма данни за политически чадър над Димитър Желязков, но не бива да се изключват връзки на отделни представители на МВР и съдебната власт.

В петък окръжният прокурор на Бургас е закрил работното място в РПУ-Слънчев бряг на следователя Иван Христов, срещу когото в момента тече проверка според Цацаров.

"Колегата е преместен в Бургас, но той няколко дни е в болнични. Мерките няма да приключат само с това. Колеги от СГП, които бяха около седмица в Бургас, извършиха действия по разследването, свързани с въпросния следовател, с начина по който той работи, с начина, по който упражнява фактическа търговска дейност, и с начина, по който рефлектира неговото пребиваване на територията на Слънчев бряг върху цялостната работа", заяви Цацаров.

Следователят Иван Христов е с дълъг стаж в системата, работил е по няколко знакови дела, свързани с Митьо Очите. Той бе сред водещите в разследването на атентата срещу Желязков на 9 ноември 2001 г., когато кола бомба уби съпругата на Желязков, брат и техен бодигард. Делото приключи с 4 присъди. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До Анонименмутрите ги създаде капитализмът, друже-------------Друже, капитализъм в БГ нямаше преди 1997 г, да не кажа и малко по-късно До 96 г си беше един продънен соц, ни риба, ни рак. Капитализъм има когато има капиталисти - свободни хора със собствен бизнес.
32
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми невинни са момчетато. Те 40 души с брадви си ходят още от деца така. А бронежилетките са модерни сега. Сметайте тоя каква мутра е щом го слагат невинен.
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този *** откъдето и да го погледнеш, все е отвратник.
30
0
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Има обективни показания от чуждестранни туристи - скандинавски граждани, така че не можем да се съмняваме в обективността.-------------Wow! WTF!Tsatsaroff пак демонстрира чудеса от логика.
29
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за десет дни българската прокуратура успя да съобрази, че когато четиридесет души се стрелят насред Слънчев бряг, има убит и ранени, то вероятно не става дума за битова свада, а за нещо "по-така"? Каква скорост, каква ослепителна проницателност!Поклон на мъдреците, стигнали до такова прозрение ;)
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бла-бла, Цацаров говори, колкото да се намира в работа. Всичко живо по тоя край е корумпирано и е вътре в играта. Колкото и проверки да пуска, полицията, данъчните и който и да било няма да открият нищо. Единственият начин някой от мафията да го отнесе, е да го очистят от конкуренцията. Както щеше да стане и сега.
27
0
 
13
 
! Отговори
777 преди 7 години
А бе ЗА КАКВОТО И ДА Е!Не може да се стрелят като по филмите А Прокуратурата ни е пълна порнография Но за всичко е виновен дявола сатаната ДС които направиха демокрацията и създадоха цялата корумпирана държава но и технния час на възмездие иде
26
0
 
21
 
! Отговори
zz преди 7 години
Чадъристан
25
0
 
17
 
! Отговори
патриот преди 7 години
Цацаров, бъди жива риба, не консерва човече !
24
0
 
17
 
! Отговори
Без думи преди 7 години
Цаца ... я направо орден Стара планина за МО ... какво му мислиш президента ще му го даде без проблем !!!
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно е имал на предвид, очите никога не льжат!
22
6
 
5
 
! Отговори
Гигов преди 7 години
Прочетох всички мнения внимателно. Ама т истината е наяве бе Другарки и Другари. Най-хубавото е,че на народа очите му са отворени и не го правете на захлюпен. Аз само ще добавя,че ако не са бандитите,комунизма отдавна да е забравен,но от това няма интерес една друга...братска страна,но това е друга тема.
21
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митьо Гьоза хем разпределял наркопазара, хем е невинен. И това са думи на прокурор. Главен прокурор.
20
2
 
17
 
! Отговори
Бегов преди 7 години
Цацаров, ако си професионалист ще вкараш в панделата Тиквата , Цвъки и Плевела !А най-малкото обвинение е измяна и застрашаване на националната сигурност !!!
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мутрите ги създаде капитализмът, друже. По подобие на "Кръстника", едно към едно. Само че българите, както и другите славянски народи ще ги отхвърлят, рано или късно. ново Белене се задава. Но първо НОВ НАРОДЕН СЪД.
18
0
 
12
 
! Отговори
българин преди 7 години
Цацаров, стига гледа тия книги, ами мисли с главата си бе брат !
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
възстановява цялата си мощ...Какви ги плещиш, корумпе, преди 10 ноември мощният Митю Зъркелите щеше отдавна да търка наровете в Белене. Сега невинен, па и апапите около него чиста вода ненапита. Помня селото на дядо ми, заедно с други две съседни села имаха един милиционер, слабичък, но много жилав. Никой не заключваше вратите си, макар половината хора да бяха роми. Работеха в Ловеч, тежки производства, изкарваха добри пари, строяха къщи, сватби и войнишки изпращания по три дни. Днес Ловеч е
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари знайни и незнайни, мутрите ги създаде БКП-БСП-ДС за да държат народа в страх и да пълнят касичката на Позитано 20 . Забележете , че всички мутри са агенти на ДС . Това какво ви говори , а сега търсите кой бил виновен . Първо си убихте Премиера от БКП-БСП др. Луканов и до ден днешен само убийства и грабежи . Такава ретроградна и терористична партия като БКП-БСП няма в целия свят .
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре ,че избягах преди 20 години от тази така наречена дьржава
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата май ще има очна ставка с шопара насаме. Въйййй как го изпорти дебелия не е истина. Аахаххахахахаа