Дядо "спипа ало бандити", за 19 бона

71-годишният мъж метнал хилядарките от тераса във Варна
14 сеп 2016 16:52,
26
Дядо "спипа ало бандити", за 19 бона
Снимка: архив Reuters
Докато майките протестират за 56 лева увеличение над помощите от 220 лева за деца, дядовците хвърлят хилядарки в буквалния смисъл на думата, за да ловят мними ало измамници.
 
Поредният фрапиращ случай от днес е от Варна. Там 71-годишен мъж метна през тересата… 19 000 лева на телефонни измамници. Човекът си мислел, че съдейства на органите на реда за залавяне на ало бандити.
 
Това е вторият случай за солидна сума, "припечелена" от престъпниците. Както Dnes.bg писа по-рано мъж от Хасково по същата схема – бил помолен уж от органите на реда да помогне за залавянето на телефонни измамници. 78-годишният мъж откликнал и дал 13 000 лева.
 
От Варна съобщават, че освен 71-тодишния мъж, жертва на измама станало и непълнолетно момче. То "помогнало" "само" с 850 лева, три ръчни часовника и бижута, информира "Дарик".
 
При друг случай измамник се представил за сина на 83-годишен варненец и го помолил за съдействие за получаване на важни документи. Така старецът предал 3000 лева на непознат мъж.
 
"По никакъв повод не давайте пари на непознати, независимо от предлога и особено поискани по телефона. Не се доверявайте на непознати хора. Не предоставяйте лични данни и данни за свои близки по телефона", съветват отново от полицията.
 
От там допълват, че е важно, че не трябва да се доверяваме лесно на хора, представящи се за полицейски служители, куриери или други длъжностни лица, особено по телефона. Всички те имат специфични белези и служебни карти, по които могат да бъдат разпознати и/или проверени. В случай, че получите обаждане и спрямо Вас бъде осъществен опит за телефонна измама, незабавно подайте сигнал на тел. 112 или в полицията.
 
Необходимо е хората, които имат възрастни близки, непрекъснато да им напомнят как случайно може да станат жертви, както и основните правила, които трябва да спазват, ако попаднат в подобна ситуация, допълват още от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВихърВихъре, пенсионерите наистина спят върху пачки с пари.Не ги слушай какво се жалват.Има и бедни хора да, но болшинството само се оплакват а имат пари колкото не можеш да си представиш.Да не повдигам въпроса колко от тях са свикнали на кражби и измами, че няма да ми стигне цял ден да пиша.Има такива, които дават апартаменти под наем а са разпознавани като преоблечени като клошари просещи по улиците.Пенсионерите не са по-малко зли от измамниците, но не са умни като тях а напротив.
17
1
 
1
 
! Отговори
съвет преди 7 години
преди време един беше казал по телефона, че ще убива премиера и го заловиха за броени часове, а тези телефонните измамници оперират от години, но явно са абсолютно неоткриваеми... Един съвет към ужилените - да сигнализират, че някой от непознат номер им се е обадил и е казал, че готви атентат пред министерски съвет например и тогава може и да открият някой от измамниците...
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как държат толкова пари вкъщи? Аз и 50 лв. нямам:(
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой вярва ли на тези измислени новини?
14
3
 
4
 
! Отговори
Вихър преди 7 години
Стига с тези статии, че пенсионерите постоянно хвърлят някакви пачки през балкона!!! Не вярвам всичко това да е вярно! Според мен последно време някой се опитва да внуши на хората, че едвали не възрастните спят върху пачки от пари и мизерните им пенсии са достатъчни!!!???
13
1
 
4
 
! Отговори
Плевньо 2 преди 7 години
До DddА ти пък какъв наивник трябва да си за да си електорат на герб? Що за малоумие е да гласуваш за герб?. Не че другите са цвете. Същите са като герб. Но ако герб спечелят следващите избори то напълно заслужено си заслужаваме съдбата. Тъпотията и простотията упорито ви наставляват да отворите обятия за следващия плевньо. *** народ мн..мн.. ***.
12
5
 
8
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Електората на БСП то здраво мята пачки.
11
1
 
5
 
! Отговори
az преди 7 години
Щом има толкова забацани балъци, нека се хранят ало измамниците.
10
1
 
14
 
! Отговори
опит за ало измама преди 7 години
И на мен ми звъня на дом. тел. ,,майор Стефанов,, от криминална полиция от тел.0040752923557 .Преследвали ало измамник, който след малко щял да ми звънне да иска пари.Трябваше да задържа разговора и се обадя на ,,майора,,за да го засекат. След по-малко от минута звънна номер +491700144058. Някаква жена смутолеви нещо неразбрано и затвори защото бях с преправен глас.След секунди позвъня от друг +491735704759.Отрязах я и пак затвори.В полицията дори не пожелаха да ме изслушат какво преживях.
9
3
 
17
 
! Отговори
право казва Борисов преди 7 години
народът се видя с пари и здравата замеря с пачки от терасите. Хора разни, идеали разни! Едни ходят по чужбинските морета, други са уверени, че родната милиция ги пази и мятат пачки през балкони (нов вид балконинг). Всички са щастливи!
8
2
 
16
 
! Отговори
Махнете една нула. преди 7 години
Това са лъжливи новини.. Или поне със сумата лъжат. Да е не повече от 1900-2500 лв.. реално. А новинарчетата си слагат още една нулечка отзад ей така за да надуят нещата леекичко. Айде стига бе какви 20 бона? Народа верно е изперкал ама съвсем за лаици ни взимате вече. Не вярвайте много на подобни новини. Или поне не вярвайте на сумите за които се говори. Те съвсем не са реалните.
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как мен не ме удари една пачка под терасата, а само една саксия и чанта с отпадъци.
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ехааааа! От къде тия пенсии вадят такива пари, бе?! Аз и цяла година да работя и 1 лев да не изхарча пак няма да се съберат 19 хиляди! А тия си ги мятат през терасите и окото им не мигва! Ама прави са хората като са казали, че парите не се задържат при глупаците. Ето, този го доказа отново!
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е основно в МВР, което не залавя престъпниците или най-малкото не намира достатъчно читави за съд доказателства.
4
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво пишете да не дават пари,ама как да стане,като възрастните хора НИКОГА няма да прочетат тази статия! Така ,че съветат ВИ е излишен:):):):)
3
2
 
41
 
! Отговори
до кога преди 7 години
Цялата държавна машина не може да се справи с една шепа измамници!при толкова специални служби с огромен щат и бюджет!?това е някакъв ужас....работили някой изобщо в държавата?
2
2
 
20
 
! Отговори
RED преди 7 години
*** народ!!!
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откъде??? Откъде тея клети пенсионери дето все се жалват имат да хвърлят по 19к ей така?!!! Защо аз нямам да хвърля толкова?!