Жестокост: Съсед преби с лопата куче в Монтанско

10 служители в областта разследват престъпления спрямо животни
16 ное 2016 19:51,
65
Жестокост: Съсед преби с лопата куче в Монтанско
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Сигнал за пребито домашно куче е подаден от жителка на монтанското село Ковачица.

По тялото на животното имало видими следи от наранявания с твърд предмет. Разследващите установили, че кучето е пребито от съсед с лопата, пише "24 часа".

Според Наказателния кодекс за такова издевателство над животно се предвиждат от 1 до 3 г. затвор.

В момента 10 служители от Областната дирекция в Монтана разследват и престъпления спрямо животни. На 5 разследващи полицаи и 5 служители с разузнавателни функции са възложени и такива задължения.

След години призиви от защитници на животните най-сетне и в България ще има зоополиция, която се очаква да заработи в края на тази година.

Тя ще е звено в МВР. Идеята е на евродепутата Емил Радев, който е и председател на интергрупата за защита на животните в Европарламента.

Определените служители на МВР, които ще поемат престъпленията спрямо животни, ще преминат специално обучение в Холандия, по чийто модел въвеждаме нашата зоополиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
28
 
! Отговори
Толерастия преди 7 години
Биеш куче - от 1 до 3 години затвор.Изнасилваш и обираш баба - я те фанат, я не....Ко? Не!Българийоооооооо, за теб умряха!?!?!!!!!!!
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грешно е постъпил човека, другия път да използва лопата срещу кучелюбите, там се крие целия проблем. Искам да видя един кучелюб зад решетките и още по-добре с усмирителна риза, за това че издевателства над хора.
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от псевдо-култура и псевдохуманност към животните, но не и към хората.Ей го - подобен случай има във Франция - "Зъл овен уби дядо във Франция, стъпка го до смърт".Ако някой беше убил овена, веднага ще го осъдят за насилие над животно. Сега овена ще го убият, ама след дъжд - качулка
12
6
 
7
 
! Отговори
до турчина преди 7 години
Каквото е отношението ти към животните и природата, такова е отношението ти и към хората!Жал ми е за близките ти!!!!
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако кучето е навън, и то само - значи е опасно.Къде са органите на реда да го приберат или ликвидират ??Ами ако кучето изяде и разкъса играещи дечурлига, пак ли децата ще са виновни?Щом кучето е навън и само - бой !!!
10
1
 
5
 
! Отговори
хъ преди 7 години
До турчина 4Разочарована съм от теб. Като видиш *** на шосето, спри, излез от колата, вземи охлюва и го сложи в тревата, защото друг ще го премаже.Котката е социално животно и не трябва да е сама на тавана, освен, ако и ти не си там де.А в Пловдив пък един изверг застрелял с лък кучето Герганка.А бе много изверг се е навъдил по нашите земи.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом кучето е домашно ,няма работа на улицата без придружител,вината е на собственика.Единствено ако се докаже,че човека го е пребил безпричинно,трябва да се търси отговорност
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Положението е майка плачи,гранфон свири. Десет човека разследват, нещо което просто не е за коментар. А неизвестни извършители,с множество регистрации,добре познати на органите по регистрация убиват ежедневно пенсионери, с цел грабеж. Карат пияни и убиват, карат без книжки и каквото ви дойде наум, но ушеф спи дълбоко и чака заплатките, и пенсията на младини. А Главния прокурор уведомен ли е за това тежко престъпление?
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убий бобър, спаси дърво!
6
0
 
1
 
! Отговори
Груди КураБезКултура преди 7 години
ся вечи ни моа им ги турям сух на кучаата тряа с малко пу пу лига и бух у дисяткътъ.
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчина"Всяко същество има право на живот без БОЛКА"Ами въшките? Ако се завъдят по косата ти ще им гарантираш ли живот без болка. За ***, мишки, плъхове да питам ли. А животното, дето ти го сервират в чинията? Ами комарите през лятото? А мухите?
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо е било пребито кучето? Едва ли някой е бил куче за удоволствие... Веднъж ударих едно куче в главата с един огромен камък, но кучето беше тръгнало да хапе едно момиче в Студентски град, ако не бях се намесил момичето щяха бая да я кърпят в Пирогов. Така, че първо да напишат защо е било пребито кучето и тогава да съдим човека.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а туй псе как пък е седяло да го пребиват,дали пък не е нападнало то човека а той да му е кипнало
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не утрепа некой швед бе?! Там ги има много от тия с.мрадове...
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пребият с лопата съседа и готово.