Двама задържани за купуване на гласове в Бургас

Това е станало по време на специализирана операция
11 ное 2021 11:03, Красимир Ангелов
12
Двама задържани за купуване на гласове в Бургас
Снимка: БГНЕС

Двама мъже от бургаския квартал "Победа" са задържани рано тази сутрин при специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове, съобщиха от Областна дирекция на МВР в града.

От там уточниха, че те са използвали финансовата зависимост на свои съкварталци, като обещавали опрощаване на заеми, ако се упражни правото на глас за определена политическа сила.

Образувани са преписка и досъдебно производство.

Специализираната полицейска операция в Бургаски регион срещу купуването на гласове за предстоящите избори стартира на 29 октомври. Извършени са проверки на фирми за бързи кредити, заложни къщи и малки магазини за хранителни стоки. Това са места, където има пряка зависимост на хората, взели кредити, пари или стоки "на вересия" и тази им зависимост може да бъде използвана за насочване на гласовете им в полза на определена партия, обясниха от полицията.

До момента има образувани няколко досъдебни производства. Най-голям е броят им в община Бургас, следвана от общините Несебър, Руен, Средец, Камено и Карнобат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Bob На твое място щеше да ми е неудобно да коментирам грамотността на другите. Най-малкото защото се пише виСшист!
3
2
 
2
 
! Отговори
Bob преди 2 години
До НЕГРАМОТНИ:Българското образование създава неграмотни хора.. Завършилите средо образование са функционално неграмотни. Голяма част от вишистите са по близо до неграмотни от колкото до грамотни. Хората в парламента всички са с образование.. Кои от тях би посочилз като учен,достоен и доказал се човек? След това до тях нареди тези които смяташ, че неграмотни, алчни и сервилни и си дай сметка..
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НЕГРАМОТНИ Какво образование? Гледал съм репортажи за ония с автобусите дето идват на екскурзионно гласуване и тези от махалите. Той не може български да говори, ама ще ми решава съдбата с неговия глас.
1
5
 
3
 
! Отговори
4epa преди 2 години
НИЩО НЕ КАЗВАТЕ ЗА МИТьO O4ITE - ШАИКАТА НА РУМЕН РАДЕВ ГО ОСВОБОДИ ОТ ПАНДЕЛАТА !!!!!!!!!!