Къде са Галевите, загрижиха се и в Еврокомисията

Брюксел се надява да бъдат открити и да си изтърпят наказанията
10 май 2012 16:00,
125
Къде са Галевите, загрижиха се и в Еврокомисията
Братя Галеви. Снимка: архив Булфото

Слухът за изчезналите от седмица Братя Галеви стигна и до Еврокомисията.

Още по темата

"Имаме пълното доверие, че българските власти ще направят всичко възможно, за да върнат обратно пред правосъдието онези, които са били намерени за виновни, срещу които са били издадени присъди и които, поне според информация в медиите, са напуснали страната", коментира пред журналисти в Брюксел говорителят на ЕК Марк Грей.

"Политиката ни не е да разглеждаме отделните случаи, не бих коментирал отделна ситуация, присъда или подсъдим. Не бих коментирал тази ситуация", добави той, попитан дали изчезването на Пламен Галев и Ангел Христов би се отразило отрицателно на предстоящия през юли доклад за България.

Грей все пак допълни, че случаят с дупнишките бизнесмени е определен като един от най-важните, които показват ефективността на съдебната система у нас.

"Това е причината да бъде важен. Такива случаи изискват не само повдигането на обвинения, но и произнасянето на присъди, които да бъдат изпълнени", добави говорителят.

По отношение на предстоящия доклад Грей уточни, че документът няма да разглежда отделни случаи, а ще обобщи напредъка на страната ни в наблюдаваните области през последните пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
w balgaria ne iskat da gi otgriat, ako iskaha , stiah da dadat premia okolo 30xiladi euro, i stiaha da dosta xora da se obadiat
100
0
 
1
 
! Отговори
Pesho Srebarnia преди 11 години
Aide sega da pushtat ZLATI ZLATISTIA i toi da napravi malko mangizi.
99
0
 
0
 
! Отговори
OLE преди 11 години
E idvamt novi vreme i nas nesa na moda ve4e mutrite dano da vidim i nie bial sviat ne me interesy koi e ot kgb i koi ot amerikancite vajno e da gleda intere na durjavata kvot bilo bilo koi e otkradnal otkradna takiva vremena sa bili ot tuk na tam da nadgradim tova koeto imame.I NAI VAJNOTO SOCIALEN JIVOT NA HORATA 4E SME STANALI MNOGO PROSTI I ZLOBNI.TOVA NAISTI BIL SUM PO EVROPA I V USA I TREBVA DA VI KAJA 4E SME DIVI SELIANI OSHTE STAVA POBOISHTA NA KUPONI 4E NE SI PYSNAL NEKOI.
98
1
 
6
 
! Отговори
Who' who преди 11 години
Кой е Бойко Борисов - син на пожарникардски шеф на комунистическото МВР, номенклатура на ЦК на БКП.Кой е Цецо Гестапото - син на шофьора на Григор Шопов, първи зам.мвинистър на комунистическото МВР.Изводът е, че американското КГБ и Америка са престъпни организации на световната империалистическа мафия, а споменатите издънки са еничарите на България и слуги на гореспоменатите престъпници.
97
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
много са чували за Иван и Драгой от Горно Нанадолнище ми..че чак и са се загрижили за тях..наши родни писарушки
96
0
 
3
 
! Отговори
Томас преди 11 години
на плаж са
95
1
 
4
 
! Отговори
Съдът преди 11 години
Ние ги осъдихме....Те ги (из)пуснаха...
94
2
 
5
 
! Отговори
до 114 преди 11 години
А кой е росен плевнелиев?А каква е квотата на президента?А кой е президент?
93
0
 
4
 
! Отговори
@ преди 11 години
всеки път когато прочета за някое престъпно нашенско *** ,правя аналогия на българите с ирландците . прочетете или гледайте историята на ирландската разследваща журналистка Вероника Герен (5 юли 1958 26 юни 1996) как и защо е убита и как после ЦЕЛИЯТ ирландски народ реагира и действа с престъпниците наркопласьори и какво става с убиеца .много сме смели и големи мъже сте пред мониторите...
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Под .......за ви на сянка.Симулиране на работа.
91
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
В ЮАР при Веска.
90
3
 
12
 
! Отговори
$ преди 11 години
Kой е Лазар Груев? Бивш съветник на Първанов, председател на президентския юридически съвет. Кой е главният прокурор на България? Борис Велчев, внук на друг един Борис Велчев, член на Политбюро на ЦК на БКП също бивш съветник на президента. Кой е председател на Конституционния съд? Евгени Танчев, син на небезизвестния Петър Танчев, втория човек в йерархията на държавата по време на Живковия режим. Той, както и конституционните съдии Димитър Токушев, Пламен Киров и Ванюшка Ангушева са посочени от сегашния президент. Кой заседава във ВСС и определя кадровата политика и приоритетите на съдебната власт? Съставът, избран от парламентарното мнозинство и президентската квота при управлението на тройната коалиция, на която бабуваше отново Първанов. Изводът: въпреки че по Конституция няма никакви правомощия, благодарение на калпавия основен закон президентът е поставил свои хора на всички важни позиции в съдебната власт което му позволява много успешно да саботира всякакви опити за борба с корупцията и организираната престъпност.
89
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСИЧКИ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ СА ДС-ЧЕНГЕТА,БИВШИ *** И БЛИЗКИ НА ГОЦЕ,КОЙТО СИ ГИ НАЗНАЧИ... ТОВА И ДЕЦАТА ГО ЗНАЯТ!
88
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко с Галевите...беше един ДС/бсп/бкп/ - СЦЕНАРИИ!Пуснаха ги,за да избягат!И З Р О Д И ЧЕРВЕНИ!
87
0
 
4
 
! Отговори
starosta преди 11 години
da se proveri koi e bil na granicata,ne moje da ne gi e poznal i da se vidi ka kolko gi e pusnal!
86
0
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
По-добре да избягат и да не се връщат, защото ако останат в нашата мила татковина след 2,2.5г. ще излязат и ще продължат да си крадат, докато там където са отишли (ако изобщо са отишли някъде) дано ги застигне я правосъдие я някой коршум
85
0
 
19
 
! Отговори
Братя Галеви преди 11 години
Вчера бяхме на Карибите, днес заминаваме за ЮАР!
84
0
 
5
 
! Отговори
до 107 преди 11 години
Държава нямаме, защото с парите, които са натрупали, ще си живеят живота извън България.И е повече от ясно, че гарвана на гарван око не вади. Осъдени са за "протокола". А на бас, че всички едри риби с присъди ще се измъкнат от наказание? Акцията с новия специализиран съд ще бъде нещо като "обществено порицание" и със същия ефект.
83
0
 
4
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Ибо Господи, доживях! Да видя дупнишките дерибеи, които от 20 г. тормозят почтените граждани в околията, а и в цяла югозападна България, ОСЪДЕНИ и УКРИВАЩИ СЕ ОТ ПРАВОСЪДИЕТО! Че преди ТЕ БЯХА ПРАВОСЪДИЕТО! И и прекрасно, че са избягали. И без това присъдите им бяха смешни, и ако бяха по-умни, за 2-3 години щяха да излязат. А самото им лежане можеха да превърнат във фарс с този лек режим... А дали най-накрая държавата започва да функционира, всеки да си прави сам изводите, според IQ-то...
82
1
 
16
 
! Отговори
Turkey преди 11 години
Много хитро от страна на службите да ги "пуснат" да избягат. Галеви повече никога няма да се върнат. Ако бяха останали и бяха затворени след 2 и половина години щяха да са на свобода и да продължат с безчинствата. Така всички са доволни - държавата, Галеви и българите. Довиждане на поредните служители на ДС и партията.