Къде са Галевите, загрижиха се и в Еврокомисията

Брюксел се надява да бъдат открити и да си изтърпят наказанията
10 май 2012 16:00,
125
Къде са Галевите, загрижиха се и в Еврокомисията
Братя Галеви. Снимка: архив Булфото

Слухът за изчезналите от седмица Братя Галеви стигна и до Еврокомисията.

Още по темата

"Имаме пълното доверие, че българските власти ще направят всичко възможно, за да върнат обратно пред правосъдието онези, които са били намерени за виновни, срещу които са били издадени присъди и които, поне според информация в медиите, са напуснали страната", коментира пред журналисти в Брюксел говорителят на ЕК Марк Грей.

"Политиката ни не е да разглеждаме отделните случаи, не бих коментирал отделна ситуация, присъда или подсъдим. Не бих коментирал тази ситуация", добави той, попитан дали изчезването на Пламен Галев и Ангел Христов би се отразило отрицателно на предстоящия през юли доклад за България.

Грей все пак допълни, че случаят с дупнишките бизнесмени е определен като един от най-важните, които показват ефективността на съдебната система у нас.

"Това е причината да бъде важен. Такива случаи изискват не само повдигането на обвинения, но и произнасянето на присъди, които да бъдат изпълнени", добави говорителят.

По отношение на предстоящия доклад Грей уточни, че документът няма да разглежда отделни случаи, а ще обобщи напредъка на страната ни в наблюдаваните области през последните пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
27
 
! Отговори
Биг Брадър преди 11 години
Хахаха Лелелеле тези как се подиграха с цялата държава и система. Показаха на цяла България и цяла Европа как хора с власт и пари могат да си правят каквото си поискат в нашата държава.
60
1
 
7
 
! Отговори
....? преди 11 години
А коя партия ---"ЗАХРАНВАХА"?
59
2
 
13
 
! Отговори
ЕФТИНИ НОМЕРА преди 11 години
Съдът ги пусна с/у "УЖ"---гаранция ,за да си изнесат кинтитите ,и се подготвят за издухване в ЮАР,както и стана !Кой е гарантът ------,за да опере той пешкира?И какви са тези СМЕШНИ малки гаранции ....?В Испания беше пуснат ---НАШЕНЕЦ с/у гаранция и скромната сума 300 000 евра,преди оло 2 години !И той ги внесе ,след това го опандизиха ,че не доказа от къде има тези 300 000,а тук с/у 100-тина лева ........?
58
2
 
26
 
! Отговори
не е същото преди 11 години
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ТОВА НЕ СА ОБИКНОВЕНИ МУТРИ, А МУТРЯСАЛИ БИВШИ БАРЕТИ, ЗНАЕЩИ МНОГО И СВЪРЗАНИ ЗДРАВО С ГОЛЕМИ ПОЛИТИЧЕСКИ ФИГУРИ.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти от къде знаеш?
56
5
 
17
 
! Отговори
мдааа преди 11 години
Демек от Еврокомисията питат : Цветанов,кога ще си подадете оставката.Иначе Шенген ще видите през крив макарон.пп.Като са тръгнали да питат дапопитат и за апартаментите му и за милиардите на Борисов и неговата Цветелина...
55
1
 
18
 
! Отговори
vanko преди 11 години
ИМЕНИЕТО НА БРАТЯ ГАЛЕВИ В С.РЕСИЛОВО НЯМА ИЗДАДЕН АКТ 16,НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ,ТАКСА СМЕТ,ТОК,ВОДА.ДОГРАМАТА И ОБЗАВЕЖДАНЕТО СА ПОДАРЪК ОТ РЕКЕТИРАНА ФИРМА.ПЪТЯТ Е ПОДАРЪК ОТ ЦЕЛИЯ КОРУМПИРАН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ .ОХРАНАТА ИМ ОТ НСО Е ПОДАРЪК ОТ ДЪРЖАВАТА.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брюксел може да продължи да се надява .За това пари не взимат ,както и тези двамата няма да влезнат в затвора .
53
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За хора с техния професионален и житейски опит , с такива пари и връзки на различни нива , в различни структури , ще е фасулска ръбота да се потопят за дълги времена ! Още повече оставят 100 000 лв. на държавата ! Неприятното е , че отново направиха за посмешище прокуратурата , съда , а защо не и полицията ! Да не говорим , че ще се появят съмнения за предварителна уговорка !
52
0
 
11
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
Къде са? Ами питайте банкерката от Дупница Веска, дето не е откраднала 50 милиона, ама забегна в ЮАР за всеки случай.
51
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срам !!!!!!!!!!!!!! СРАМ И ПОЗОР !!!!!!!!!!!!!!ЦЯЛО ПРАВИТЕЛСТВО НА ЕДНА ДЪРЖАВА ДА СЕ МОЛИ НА 2 МУТРИ ДА СЕ ВЪРНАТ, ПОНЕЖЕ СА НЕКОМПЕТЕНТНИ И НЕ МОГАТ ДА ГИ УВАРДЯТ !!!!!!!!!!!!!!СРАМ И ПОЗОР !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
50
1
 
7
 
! Отговори
АЗЕ И ТИЗЕ преди 11 години
Всеки ден в Бг се редуват 2 термина ----СРАМ,РЕЗИЛ---СРАМ ,РЕЗИЛ----СРАМ ,РЕЗИЛ---!
49
0
 
14
 
! Отговори
А така ! преди 11 години
Само това е начина да се оправиме , някой да докладва на Европейците какво се върши тук.Време е тази армия от журналисти в България да свърши нещо полезно за държавата а не да манипулира народа.
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Галевите вече не разчитайте да ги откриете някъде. Паричките им са по офшорки кой знае къде по света, а и сигурно вече и пластични операции са си направили.
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо кашляш ,бе чичо..Цецо?
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
56 А, ние пък както ги съдим :)
45
1
 
8
 
! Отговори
до 56 преди 11 години
Кой прави РЕФОРМИ ПРОТИВ СЕБЕ СИ ,.....ЧАКАЙТЕ !
44
1
 
9
 
! Отговори
BBF преди 11 години
Трудно ще открият тези мафиоти!Човек като разполага с много пари става невидим.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой може ли да ми покаже друга държава, която се моли на избягали ЗАТВОРНИЦИ-МУТРИ да се върнат ?! Дори и в най-голямата фантастика го няма това.Някой може ли да ми покаже държава в, която през ден има гаф на полицията им, а министъра така упорито обвинява другите и няма доблестта да си подаде оставката ?!
42
1
 
9
 
! Отговори
Д.ИНЧ преди 11 години
Култовата реплика от Туин Пийкс важи с пълна сила-Галеви не са това което са.Те са ИЗБЕГАЛЕВИ.