Къде са Галевите, загрижиха се и в Еврокомисията

Брюксел се надява да бъдат открити и да си изтърпят наказанията
10 май 2012 16:00,
125
Къде са Галевите, загрижиха се и в Еврокомисията
Братя Галеви. Снимка: архив Булфото

Слухът за изчезналите от седмица Братя Галеви стигна и до Еврокомисията.

Още по темата

"Имаме пълното доверие, че българските власти ще направят всичко възможно, за да върнат обратно пред правосъдието онези, които са били намерени за виновни, срещу които са били издадени присъди и които, поне според информация в медиите, са напуснали страната", коментира пред журналисти в Брюксел говорителят на ЕК Марк Грей.

"Политиката ни не е да разглеждаме отделните случаи, не бих коментирал отделна ситуация, присъда или подсъдим. Не бих коментирал тази ситуация", добави той, попитан дали изчезването на Пламен Галев и Ангел Христов би се отразило отрицателно на предстоящия през юли доклад за България.

Грей все пак допълни, че случаят с дупнишките бизнесмени е определен като един от най-важните, които показват ефективността на съдебната система у нас.

"Това е причината да бъде важен. Такива случаи изискват не само повдигането на обвинения, но и произнасянето на присъди, които да бъдат изпълнени", добави говорителят.

По отношение на предстоящия доклад Грей уточни, че документът няма да разглежда отделни случаи, а ще обобщи напредъка на страната ни в наблюдаваните области през последните пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
""Къде са Галевите, загрижиха се и в Еврокомисията""..........................................Към вас ги пуснахме, към вас ... идват сега в Брюксел и от Марк Грей ще те направят на Марк Гей ...