Меркел нападна антиимигрантска партия

Според нея "Алтернатива за Германия" всява предразсъдъци
116
Меркел нападна антиимигрантска партия
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува остро партията "Алтернатива за Германия" и обяви, че с антиимигрантската си реторика тя всява предразсъдъци и поляризация в обществото, предаде Ройтерс.

В интервю пред "Билд ам зонтаг" Меркел каза: "Алтернатива за Германия" е партия, която не обединява обществото и не предлага подходящи решения на проблемите, а раздухва предразсъдъците и разединението".

Според канцлера на Германия старите партии в страната трябва да предизвикат новата партия на публични дебати, като се разграничат от нейното политическо послание.

Изявлението на канцлера е израз на безпокойството на традиционните политически сили в Германия относно растящата обществена подкрепа за “Алтернатива за Германия”и нейната яростна съпротива срещу миграционната политика на Меркел, посочва Ройтерс.

На 13 март в три провинции - Саксония-Анхалт, Баден-Вюртемберг и Райнланд-Пфалц ще се състоят избори за местен парламент. Последните анкети сочат, че в източната Саксония-Анхалт антиимигрантската партия може да вземе 20 процента от гласовете, а в югозападната провинция Баден-Вюртемберг е в равни позиции с управляващите там социалдемократи.

В същото интервю Ангела Меркел се изказва похвално за Хилари Клинтън, която е фаворит за спечелване на кандидат-президентската номинация на Демократическата партия в САЩ.

"Възхищавам се на нейния дълъг политически опит, на нейната позиция за правата на жените, семейството и здравеопазването", заявява канцлерът. По адрес на критиките на Доналд Тръмп - фаворитът при републиканците - към миграционната политика на Германия Меркел казва пред вестника: "Не виждам причина да му отговарям".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабо, бабо... ТИ докара крайните националисти на власт! ТИ поляризира иначе толерантния немски народ! Продължавай да вкарваш изнасилвачи и престъпници в Европа, скоро може и да ти пуснат куршума от някъде, ако преди това не те свалят позорно от власт (а дано, ама надали!)
74
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тази партия е благодарение на усилията на Меркел по заселването в ЕС на "мирните бежанци",80 % от които само мъже,идващи в Германия като завоеватели.Каубоите,Ердоган,СА управляват и налагат исляма в ЕС чрез Меркел,щото най-вероятно я държат с компромати от подслушаните и разговори от каубоите.Вместо да предприеме мерки-социално-икономически за покачване раждаемостта в ЕС,Меркел е избра пътя по насилственото колонизиране на ЕС от "мирните бежанци" пращани от каубойско-турските НПО-та."
73
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да й пратим всички бежанци и икономически мигранти, та да не страда жената...
72
1
 
23
 
! Отговори
до 93 от Германия преди 8 години
Хем сте прав(а), хем не. Да, не малка част от "чистите" германци, а и от диаспората са под социалния минимум и виждат в новопристигащите конкуренти. Българите (не роми) тук са в голямата си част квалифицирани и високо квалифицирани, приели порядките на обществото и напълно интегрирани, като не забравяме и тачим и всичко Българско. Избирателите на АзГ,вкл. и аз, се страхуваме от засилването на исляма и за бъдещето на нашите деца и внуци, а не толкова от материални загуби.
71
1
 
34
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Дано утре повечето от 28 страни от ЕС покажат, че НАЦИОНАЛНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ за тях е по-важен, отколкото глобастичните представи на Меркел, Щмид, Юнкер.Не може Меркел да диктува на цяла Европа какво да прави.Меркел мус вег= Меркел да напуска, се чува все по-силно в Германия.
70
3
 
38
 
! Отговори
6 преди 8 години
вместо да си наведе главата за катастрофата, която предизвика, тръгнала да поучава и критикува.Вкъщи ти е мястото при тенджерата в кухнята. На хилари също.Дай и на жената политика и и гледай сеира.
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
vzemete pri vas i izto4no germansite i vsi4kite hartz 4 polu4ateli i mar6 v Moskva pri biv6ite camaraden
68
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полша, Чехия, Словакия и Унгария вече създадоха алтернативен съюз в ЕС.Честно казано, той много повече ми допада политически. Ако влезем в него, можем да си създадем един мини-СИВ и мини-Варшавски договор, който да противостои и на Западния, и на Източния натиск. Ние не сме западняци и никога няма да станем. Нито те ще ни приемат за нещо повече от бедните източни роднини, нито ние ще сме доволни от техните свръхрегулации. Просто сме различни като олиото и водата.
67
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е полезна като диабета. Убива и Германия, и Европа бавно и сигурно. Тя е гну.сна толерастка творба на янките, които най-много се страхуват от силна Европа, в която естествено влиза и Русия.
66
1
 
43
 
! Отговори
Ха! преди 8 години
За възхода на тази партия, която Меркел така ожесточено напада, вина има най-вече самата АНГЕЛА МЕРКЕЛ. Бабето неблагоразумно създаде условията за надигането на национализма. III закон на Нютон гласи: На всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие.Тя да вкарва джихадисти и изнасилвачи, пък германците да търпят, да ръкопляскат и да се тълпят по гарите с цветя и плюшени играчки в ръце, та да посрещат бъдещите насилници на децата си! Е, няма да стане така!
65
0
 
39
 
! Отговори
тя преди 8 години
Що те е страх от тази партия? Ще плащаш греховете си , а всееки може и има право да създаде партия!
64
2
 
38
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Алтернатива за Германия се основава на германската Конститиция, има Програма и предлага здравомислещи Решения на проблемите с мигрантите, еврото, ТТИП, и други.Застарелите партии ги е страх от потенциала на АзГ и затова водят злостни кампании срещу нея.
63
0
 
28
 
! Отговори
PEGIDA преди 8 години
Merkel muss Weg !WIR SIND DAS VOLK !
62
1
 
34
 
! Отговори
до форумците преди 8 години
Както виждате и българите, живеещи в Германия, са на различни мнения. Така е и при германците, но АзГ ПЕЧЕЛИ всеки ден нови привърженици. Аз и моето семейство ще гласуваме за АзГ. Програмата им е убедителна, много разумни хора са активни членове на АзГ. С всеки изминат ден се убеждавам, че АзГ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА на декадентската единна партия от управляващи (ХДС и СДП) и опозиция (Зелени и Леви).
61
0
 
45
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Ангела, Ангела, недоумявам от разсъжденията ти......... Корабчетата на фронекс товарят онези без документи край бреговете на Турция и ги свалят на гръцките брегове. После се разиграват различни сцени по различни маршрути. Отправят се обвинения към някои държави, при това незаслужени, на други плащате..... Всъщност - за какво ТОЧНО финансирате Турция, и ще увеличите това финансиране?! А Хилари не я мисли- тя е далеч, и нейната черга няма да се подпали.
60
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
mnogo hora po sveta ja narichat maykata na evropa! a v bulgaria po dobre da ne kazvam kak ja narichat, kakvito horata takiva i dumite mnogo mnogo jalko da jadesh i da se naseresh na sushtoto miasto
59
2
 
21
 
! Отговори
drug ot Germania преди 8 години
Edinstweniq priqtel na Merkel ostana ....Sultan Erdogan !
58
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Afd e vizduh pod nalqgane,sis simpazizanti sibrani ot kol i vije,edinstvenata alternativa e CDU i za tqh 6te glasuvam.
57
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
когато горивата се вдигаха по телевизията от всички сектори почнаха да ревът ,че вдигат и техните стоки ,че били свързани с горивата .... а като паднаха горивата защо никой не излезна да каже аджеба от днес хляба ще е 46 стотинки а . може да вдигате цените ама не може да ги сваляте м...... ви да ...... аз а мойта заплата от 5 години сифе 700 лв и не мърда .
56
1
 
30
 
! Отговори
питам германците преди 8 години
Докога лудата Меркел ще е канцлер на Германия? После да не се чудите колко години да се извинявате за геноцида над европейските народи сътворен от тази кукувица.