Швеция иска да върне 5000 мигранти на Унгария, но – не!

Будапеща отказва да ги приеме, макар че ги е регистрирала
28 мар 2017 09:07, Елка Василева
69
Швеция иска да върне 5000 мигранти на Унгария, но – не!
Снимка: архив, Reuters

Швеция се опита да върне в Унгария пет хиляди пристигнали от там мигранти, но унгарските власти отказаха да ги приемат, съобщава агенция ТАСС. Сега вероятно въпросът ще се решава в съда, пише в. "Свенска дагбладет".

Министърът на правосъдието и миграцията на Швеция Морган Йохансон заявил пред изданието, че са получили делата на почти пет хиляди лица, регистрирани като бежанци в Унгария. "(...), но когато ги връщаме обратно, там не ги приемат", посочил министърът пред в. "Свенска дагбладет".

Шведското правителство е обърнало внимание на Унгария, че нарушава Дъблинския регламент, съгласно който бежанците трябва да получат убежище в първата надеждна страна, в която са пристигнали. Ако след това бежанец отиде в друга държава от ЕС, то трябва да бъде върнат в първата страна, в която е пристигнал.

Йохансон отбеляза, че отговорността за спазването на Дъблинския регламент е на Европейската комисия.

Европейският комисар за миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос ще се опита да убеди унгарските власти в необходимостта да приемат мигрантите, пристигнали в Швеция от Унгария, но ако това не стане, следващата стъпка на кралството ще бъде да се обърне към съда на ЕС, заяви министърът на правосъдието Морган Йохансон.

/БТА/
 


69
Още по темата: УнгарияШвециябежанци
Още от
Напиши коментар Коментари
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
всички емигранти в клоаката германия -меркелината си умре за тях
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имам едно жестоко предложение. Стари кораби, прогнили и закотвени в средата на езерото Балатон и там , настанени милите "добре дошили" на Меркел, докато сами не пожелаят да се върнат в родния си Афганистан, Паокистан, Иран, Ирак и т.н.
57
0
 
12
 
! Отговори
аман преди 10 месеца
Бахтън от "гости" и ДОСТ-и!
56
1
 
17
 
! Отговори
Прости селч0 н-р 60 преди 10 месеца
До Прсти бгари
първата сигурна страна е Турция и мн. други преди нея. Освен това дъб. регламент едва ли някога е подписван с която и да е камиларска страна, още по малко африканска. Така че мн. уважаваната пап.ла4 от ядрени физици да си седи у дома и да си пооправи родната кочинка.
55
26
 
1
 
! Отговори
Прсти бгари преди 10 месеца
Плана на европа за бежанците беше да са разпределени из всяка страна членка по малко , но източна европа орева (типично за нашия прост и изостанал манталитет). Бежанците не са кръвожадни вампири , а хора като нас. Факта си е факт. Атентатите станали за последните 3 години се броят на пръстите на двете ми ръце , като над половината от атентатите не са извършени от бежанци , а от хора пребиваващи в страната от години. Фактите са си факти.
54
2
 
7
 
! Отговори
ty преди 10 месеца
А, всъщност, защо Шведите искат да ги върнат ?! Има ли такава опция ?!
53
0
 
23
 
! Отговори
ty преди 10 месеца
Евала на унгарците
52
1
 
6
 
! Отговори
:))))))))))))))))))) преди 10 месеца
VSI4KOTO DJIHADISTKO DA SE VARNE OT ZAPADNA EVROPA V IZTO4NA EVROPA-TAKA SME SE RAZBRALI NIE GOLEMITE V DABLIN !
51
0
 
21
 
! Отговори
Томас Барнет преди 10 месеца
е шеф-идеолог и теоретик на Глобализацията, вижте неговите книги. Той пише:
"Ние искаме в Европа една ножа светлокафява раса с IQ90, хора достатъчно ограничени да разсъждават, но всеоще годни да работят. Всяка година 1,5 милиона мигранти от Третия Свят трябва да идват в Европа ". Смяната на Европейското население е планирана отдавна. Ако не реагираме навреме, Европейците ще станем малцинство в собствените си държави до 2050 г. Да действаме в името на нашите деца и внуци !
50
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ми хубаво, ма след като МИГРАНТИТЕ (не бежанци) не искат да стоят в страната, в която са били регистрирани, какво да прави Унгария? Напуснали са Унгария самоволно и са се отправили към Швеция. Унгарците ли са виновни?! Нали бяха лозунги от страна на Германия и Швеция "Refugees welcome!", докато Унгария беше против? Сега изведнъж не ги щете, Унгария (която не ги е искала поначало) да си ги вземела. Простотии.
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"да публикувате откъде идват данните. Има такава законна концепция, нарича се copyright"

Всички "сериозни" статии са купени от информационните агенции като Ройтерс и т.н., които им ги изпращат на пакет срещу такса. Оттам идват новините на всички официални медии и затова навсякъде са еднакви и общественото мнение в различни държави може да се ръководи от едно място. Могат да се ползват и само се превеждат и допълват. Тия от "Свободно време" са крадени повечето.
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То това Дъблинско споразумение има за цел да ги върне всичките тези джихадисти е источна Европа, но това няма да стане. Ду.петата на доста шведки ще свирят на черни флейти, те по принцип са си леки жени, а и обичат цветнокожи.
47
0
 
22
 
! Отговори
Без значение преди 10 месеца
Прав си,но специално в Швеция са адски наивни.Аз в момента съм в Швеция и моя позната,която си е шведка твърдеше, че няма нищо лошо в "бежанците" ,тя нямала против държавата им да приема такива...Не съм спорила с нея -нямаше да ме разбере..Само се надявам да не страдат след време ,заради глупостта си.
46
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дъблинския регламент го нарушиха лично Меркел и Юнкер и те трябва да бъдат съдени
45
21
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 10 месеца
В Бьлгария да идват!
44
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Шведското правителство е обърнало внимание на Унгария, че нарушава Дъблинския
регламент, съгласно който бежанците трябва да получат убежище в първата
надеждна страна, в която са пристигнали."

Със самолет ли са отишли там или са копали тунели до Унгария (в сърцето на Европа)?
Значи да считаме, че евентуални останалите страни около Унгария не са надеждни? Включително и ако са влезнали през България, пак значи България не е надеждна?
АХАХАХАХ!!!
43
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 26
Ами отказваме да ги приемаме и толкова. Имаме си достатъчно хрантутници!
42
0
 
25
 
! Отговори
Веско преди 10 месеца
Е някой ще обясни ои разликата между убежище и интеграция и други вариации. Като ги е регистрирала Унгария им е осигурила убежище. Ама те са искали нещо повече и са тръгнали да го търсят на север. Да ги върже ли?
41
0
 
45
 
! Отговори
швайца преди 10 месеца
продължение:
Значи за нормални европейци, за транзитно преминаване имаше изисквания да имаш документи, визи и пр. а тези преминават през 10ки страни свободно и имат права. Не разбирам, какво се промени за тези 15-20 години. През всичките години, най-големият им страх бяха българите и румънците. И до скоро ми правеха предавания за проблемни роми от балканите в немските градове. Защо и дума не се обелва вече за тези бежанци? Не може да са толкова наивни в западна Европа...
40
4
 
30
 
! Отговори
един там преди 10 месеца
Сега, по логиката на седер@стите, дето постоянно говорят за огромната територия на Русия, да кажем, че Швеция и Унгария имат приблизително еднаква население, обаче Швеция е почти 5 пъти по голяма по територия от Унгария! По тази логика в първата страна място за тези "бежанци" има много повече! Значи е редно те да си останат в Швеция!