Германия одобри изпращане на тежки оръжия за Украйна

Вече са дадени 2500 противовъздушни ракети, 900 гранатомета...
28 апр 2022 16:52, Елка Василева
70
Германия одобри изпращане на тежки оръжия за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Германският парламент гласува в подкрепа на изпращането на тежки оръжия за Украйна - символично решение, което отразява промяната на курса на правителството по този въпрос, предаде Асошиейтед прес.

Германия първоначално отказваше да изпраща всякакво нападателно оръжие на Украйна, а по-късно избягваше да изпраща тежко военно оборудване като бронирани машини.

Още по темата
Под натиск както в страната, така и от съюзниците, правителството на канцлера Олаф Шолц наскоро даде съгласие да се позволи на Украйна да закупи германски оръжия и подкрепи размяната на въоръжение със съюзници, които от своя страна изпращат тежки оръжия на Киев.

Германия вече е изпратила на Украйна близо 2500 противовъздушни ракети, 900 гранатомета и милиони боеприпаси, включително ръчни гранати и мини, съобщи ДПА.

Сега Берлин планира да даде бронирани машини на Словения за заместване на танковете от съветската епоха, които страната изпраща на Украйна, да изпрати минохвъргачки директно на Киев и да му позволи да закупи държани на склад самоходни бронирани зенитни оръдия от Германия.  

Германски компании са поискали също да изпратят 88 танка "Леопард", 100 бронирани машини "Мардер" и 100 гаубици на Украйна, разрешение за което още не е дадено.         

За днешното необвързващо решение гласуваха 586 депутати, 100 законодатели се обявиха против, а седем се въздържаха. Решението получи подкрепата на управляващите партии и на основния опозиционен блок на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) на бившия канцлер Ангела Меркел.                  
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под натиск от страната на фащ :)
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво ще изпратят дебелата Берта ли ?Ха ха немския войник е от ЛГБТ с оскубани вежди и крака .Ха ха ха ха
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в крайна сметка какво печелим? Чакаме да умрат още 20-30 хиляди руснаци, а след това да видим как Русия обявява война на Украйна, мобилизира още 1-2-3 милиона човека и срива Украйна камък по камък ли? И като контра мярка очакваме да почнем да им пращаме войски ли? На мен лично тоя конфликт ми е много скучен и почнах да губя интерес към медиите. Не бих мръднал пръст, ни ЗА Украйна, ни ЗА Русия, нито ЗА която или да било друга държава around the world. Пишете ме капитулирал от скука.
6
7
 
20
 
! Отговори
22 юни 1941 преди 2 години
Германия одобри и изпращането на хиляди танкове и самолети срещу СССР на 22 юни 1941.Историята се повтаря.Германия е виновна за смъртта на над 200 млн души
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Германия праща оръжия на Украина против Руснаците. Не им е за пръв път на Германците.
4
3
 
12
 
! Отговори
бай Тодор преди 2 години
А на нас спряха газта!
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После да не се чудят защо има източна Германия.
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става все по-ясно, че войната е НАТО-Русия.
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маските паднаха.. Уж искат мир?