Москва иска да "освободи" целия Донбас

Русия няма намерение да се оттегли от завзетите територии
11 юли 2022 16:45, Йоана Цонева
225
Москва иска да "освободи" целия Донбас
Снимка: БГНЕС

Русия едва ли ще се изтегли от завзетите територии по украинския южен бряг и ще победи украинските сили в цялата източна област Донбас, заяви руският посланик в Лондон в интервю за "Ройтерс".

След нашествието на 24 февруари, руските сили поеха контрола над големи територии по украинското крайбрежие над Крим, който Русия анексира през 2014 г. Русия бавно изтласква украинските сили от двете сепаратистки области в Източна Украйна, които призна за независими държави.

В отговор на въпрос как ще приключи конфликтът, руският посланик Андрей Келин заяви, че е трудно да се очаква руските и подкрепяните от Русия сили да се изтеглят от Южна Украйна и че украинските войници ще бъдат изтласкани от целия Донбас.

"Ще освободим целия Донбас", каза Келин в интервю от резиденцията му в Лондон, където Уинстън Чърчил обсъждал стратегията по време на Втората световна война с посланика на Йосиф Сталин.

Още по темата
"Разбира се, трудно е да прогнозираме изтегляне на силите ни от южната част на Украйна, защото вече имаме опит, че след изтегляне започват провокации и биват убивани хора", отбеляза Келин.

Думите на посланика са една от най-явните публични прогнози как може да приключи войната в Украйна – на практика насилствено откъсване на над 1/5 от днешната украинска територия след разпадането на СССР, отбелязва "Ройтерс".

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна никога няма да приеме руска окупация на територията си и ще се бори, докато и последният руски войник бъде изтласкан от Украйна.

Според Келин рано или късно Украйна ще трябва да реши или да сключи мир с Русия, или "да продължи да пада надолу по хълма" до рухване.

Руският президент Владимир Путин обвини в четвъртък Запада в десетилетна агресия към Москва и предупреди, че ако иска да се опита да победи Русия на бойното поле, е добре дошъл да го направи, но това ще донесе трагедия за Украйна.

Повече по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
12
 
6
 
! Отговори
Человек-тень преди 1 година
мачкайте фашиските урки
61
3
 
4
 
! Отговори
освободителите преди 1 година
идват...отваряйте лагерите
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алекс 59. Колко си прозорлив! Да не мислиш, че на Русия не са и останали ресурси? Не я мери с американски аршин. Мадлин Олбрайт и Кондолиза Райс навремето бяха казали, че не е справедливо Сибир, с огромните му ресурси да принадлежи само на Русия. Днешната ситуация е резултат именно на това и именно тук е заровен ключът от палатката.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби С други думи, просия е искала да унищожи икономиката на Украйна, а не въоръжението й? Хахахахаха. Ти знаеш ли какво значи "демилитаризация" бе, другарю?
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не слагайте кавички на освободи, медиини евроатлантичета недни.
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ще го освободи. Лабаво няма.
56
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези вече ми приглушиха ушите да се хвалят и пъчат . Ще цитирам US - генерал който не е от много приказливите : Само да се опитат да посегнат към ядрените оръжия и след 15 минути рашка ще я няма .
55
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е че украинците обичат да се хвалят освен това какво да ги харесвам като се опитват да подпалят ТСВ, водят 8г. гражданска война срещу ЛДНР, обстрелват Донецк от един два месеца, но лъжат че руснаците били това, макар че те нямат мотив защото Донецк са им съюзници.
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ноби От приказките на русофилите излиза, че Русия иска да денацифицира и демилитаризира Украйна, но само тая част, която държи газовите и въглищните запаси. Иначе останалите могат да си приемат военни бази и да си живеят в "нацизъм". Лъжите на руските нацисти, с които си оправдават грабителската война стават все по-прозрачни и смехотворни с всяка секунда. Така излагат на показ истинските си мотиви.
53
5
 
2
 
! Отговори
Ноби преди 1 година
само домбас ? а останалата част, да си се въоражава, да приема натовски бази. вие наистина ли мислите , че украйна ще съществува изобщо
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Значи, общи приказки, плюс тероризъм: това са "целите" на просия? Между другото, как е "денацифицирана" Украйна, нали тоя, който обявиха за баш-нациста (знаем, че нацистите са в Кремъл, само обяснявам за лъжите им) управлява страната? Значи трябва да продължат да воюват докато не го постигнат. Как така само в Донбас И Харковска и Херсонска област?Как са я демилитаризирали, като сега Украйна е по-добре въоръжена отколкото в началото, значи трябва да продължат докато не я завладеят цялата
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 61 Браво, дано не стане като миналия път...
50
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 55 Дано не ги усетят руснаците, че пак укрите ще си останат с мечтите...
49
6
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Мързеливите и алкохолизирани рашки искат да заграбят ресурсите на Донбас,да ги копаят и продават.Те друг начин дда изкарат пари не познават.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименЛеко само при контраудара да не се удари с дръжката на мотиката по главата.
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е готова за мощен контраудар
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще изгоним руския окупатор зад Урал, заявиха военослужещи от ВСУ
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 55 "500 гаубици и 400 установки Град отиват за Украйна" Господин Хаймарс ще ги посрещне лично. :))))
44
1
 
2
 
! Отговори
micho преди 1 година
До АнонименДо Ит специалиста - аналог като монитор и техника никой не ползва. Военната е по-различна. ф16 самолетите са от времето на баба ми , но ние ги купихме и по почти всички показатели са като не-аналоговите ф35 имат само софтуер на ракетите. Двигатели и всичко самлетно е вече отдавна измислено. Дронове има и в Китай , а нищо друго не се е изменило много от времето на СССР. Не дай боже да ни запукат с аналогова военна техника и цифрово насочване , че ..
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо Донбас после и цяла Укропия!!