Москва иска да "освободи" целия Донбас

Русия няма намерение да се оттегли от завзетите територии
11 юли 2022 16:45, Йоана Цонева
225
Москва иска да "освободи" целия Донбас
Снимка: БГНЕС

Русия едва ли ще се изтегли от завзетите територии по украинския южен бряг и ще победи украинските сили в цялата източна област Донбас, заяви руският посланик в Лондон в интервю за "Ройтерс".

След нашествието на 24 февруари, руските сили поеха контрола над големи територии по украинското крайбрежие над Крим, който Русия анексира през 2014 г. Русия бавно изтласква украинските сили от двете сепаратистки области в Източна Украйна, които призна за независими държави.

В отговор на въпрос как ще приключи конфликтът, руският посланик Андрей Келин заяви, че е трудно да се очаква руските и подкрепяните от Русия сили да се изтеглят от Южна Украйна и че украинските войници ще бъдат изтласкани от целия Донбас.

"Ще освободим целия Донбас", каза Келин в интервю от резиденцията му в Лондон, където Уинстън Чърчил обсъждал стратегията по време на Втората световна война с посланика на Йосиф Сталин.

Още по темата
"Разбира се, трудно е да прогнозираме изтегляне на силите ни от южната част на Украйна, защото вече имаме опит, че след изтегляне започват провокации и биват убивани хора", отбеляза Келин.

Думите на посланика са една от най-явните публични прогнози как може да приключи войната в Украйна – на практика насилствено откъсване на над 1/5 от днешната украинска територия след разпадането на СССР, отбелязва "Ройтерс".

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна никога няма да приеме руска окупация на територията си и ще се бори, докато и последният руски войник бъде изтласкан от Украйна.

Според Келин рано или късно Украйна ще трябва да реши или да сключи мир с Русия, или "да продължи да пада надолу по хълма" до рухване.

Руският президент Владимир Путин обвини в четвъртък Запада в десетилетна агресия към Москва и предупреди, че ако иска да се опита да победи Русия на бойното поле, е добре дошъл да го направи, но това ще донесе трагедия за Украйна.

Повече по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"защо "освободителите" вместо с хляб и сол ги посрещат с "Джавелини"." - украинците каквото имат това им продават.
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много хора израявайки мнение, забравят, че крушата си има опашка или за да се стигне до такъв конфликт има предистория, която най-често се пропуска. Дори и от самите журналисти. разтракат ли се оръжия, истината умира първа, затова, четете и се информирайте от различни източници и не приемайте сляпо каквото ви се сервира и не "омразата" към единия или другия лагер да ви води.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много жалко че не знаеш, защото АЕЦ Козлодуй и Нефтохим Бургас бяха построени именно от тях. В момента строят АЕЦ в Турция мисля в Индия и още в няколко страни.
79
6
 
7
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Неее! Русия ще освободи цяла Украйна. Днес В. Путин подписа указ чрез който се дава право на всеки украинец да получи руско гражданство. Също така днес, " Северн поток" бе затворен напълно от Русия. Европа вече не получава газ от Русия. Ужасът за Европа започна !
78
4
 
5
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Да, след това Молдова, Литва, Латвия, Естония, Полша....
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби "ВПК и ИНДУСТРИЯ правиш ли разлика?" ВПКто е ЧАСТ от Индустрията, както знае всеки среднограмотен гимназист, който има НЯКАКВА представа от икономически субекти. "Разлика" няма, защото ВПК е подкатегория в Индустрията. Слаб две и по Икономика. Днес дотук си с двойки по Физика, Логика и Икономика. Явно си решил, че си струва заради руските нацисти да се излагаш по всякакви начини. За твое съжаление, това също означава, че постигаш ефект обратен на желния от теб с драсканиците ти.
76
3
 
5
 
! Отговори
така е преди 1 година
Укрите да се сърдят на себе си. Вместо да приложат минските споразумения и да запазят държавата си, те убиваха цивилни в Донбас. Спряха им пенсии и други плащания. Спряха водата на Крим. Е, сега ще се разделят с територии. Може да нямат излаз на море.
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От едно извесно време работи електронна система за манипулиране на лайкове и за суспендиране на коментари и коментиращи. Скоро ще ни хвърлят в концлагери първо фашиски после комунистически.
74
9
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Анонимен76 Населението в Харков е предимно рускоезично.Тогава защо "освободителите" вместо с хляб и сол ги посрещат с "Джавелини".Местните не искат да ги "освобождават" руснаци.Знаят,че където стъпи руски миризлив ботуш, следва бедност и мизерия.Има ли територия,която е завладяна от Русия и след това да се е развила икономочески?Аз не знам за такава.
73
6
 
6
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Русия може да иска да "освободи" и цяла Европа, ама няма да стане.
72
5
 
9
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Еми няма да му е трудно, то 75% от Донбас са мече Руски хаха .Луганска област вече цялата е Руска, остава половината Донецка област..
71
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо медиите използват думата Освободи? Донбас е територия на Украйна. Което значи,че мордор се опитва да е ОКУПИРА. Алооо
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
76 . Служебни антилайкове са това. Или от различни устройства. Но това няма да помогне, нито на никой който пише злобни квалификации и прави злобни инсинуации. Дето е рекъл оня живей бе живей.
69
4
 
5
 
! Отговори
ббуги барабата преди 1 година
на Москва с любов. Когато прецени че трябва Руусия грабва тежка брадва ,нахлува в нечия държава и почва да освобождава.ах маладци ах мили братци какви сте ми човкоядци.
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мдаа То Адолф Путин първо да се оправи с украинците, че не се вижда как ще излезе от Украйна. Това с "ние искахме само Донбас" няма да спре украинците да воюват за земята си и да я отвоюват.
67
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващата задача на Путин е да освободи целият свят, да се провъзгласи за император и да на направи крепостни селяни, за които Москвич е лукс, а ватенката е комфорт и топлина.
66
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Ти имаш проблеми с помнененто ми се струва: току що сам каза, че Русия е унищожила украинския ВПК, който, пак то твоите собствени думи е бил значителен за Украйна. С други думи, си противоречиш. КАто прибавим към това умишленото разрушение на стотици заводи, и тоталното дерайлиране на земеделието в уркайна от руските нацисти, и става ясно, че това са поредните ти постове в изпълнение на поръчките на нацисткия режим, на който служиш.
65
0
 
3
 
! Отговори
Пепа преди 1 година
Ама тва сериозно ли?
64
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алекс .Донбас исторически и етнически е руски. Няма защо да го заграбват както си се изразил. Населението е руско. Името, хайде да видим от къде идва името от Дон изцяло руска река и природните богатства са по басеина на Дон. Надявам се че си младо момче, защото ми прави впечатление че имаш много злобни коментари, което мога да си обясня с младостта ти, но това не е оправдание. Ако си украинец как да е но ако си българин жалко е.
63
8
 
7
 
! Отговори
маджо преди 1 година
Бий руската *** ...