Украйна ликвидира 10 руски офицери и 4 склада с амуниции

Унищожена е и военна база, като не е установен броя на загиналите руски войници
11 юли 2022 12:01, Йоана Цонева
306
Украйна ликвидира 10 руски офицери и 4 склада с амуниции
Снимка: БГНЕС

Над 10 руски офицери са били убити при атака на ВСУ срещу позиции на противника в района на Чернобаевка, съобщи началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски - Олексий Арестович.

В понеделник сутринта Оперативното командване “Юг” на ВСУ съобщи и за успешна атака в Херсонска област на територията, окупирана от Русия. При удара са били поразени и унищожени четири склада за боеприпаси.

Още по темата
“Нашите части на ракетната артилерия проведоха силен удар по команден пункт на Националната гвардия (Росгвардия) близо до Херсон и унищожиха четири склада с амуниции в различни райони на Херсонска област", се казва в комюникето на командването, цитирано от Интерфакс. В тази атака Украйна изчислява загубите на руската армия на 15 души жива сила и 60 единици военна техника, предимно бронирани машини и командно-щабни автомобили.

Унищожени са също така ракетни и противотанкови системи и друго военно оборудване, предаде OFFNews.

В неделя представители на украинските власти съобщиха и за обстрел срещу военна база на ВС на РФ в самия Херсон. С точно попадение е унищожена база на ул. “Пестел”, а под развалините и са загинали неустановен брой руски войници.

Междувременно говорителят на ВВС на украинската армия Юрий Игнат съобщи, че за първи път от два месеца и половина през последното денонощие руската авиация не е навлизала във въздушното пространство над Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на 147 ден от двуседми4ното ходене до ламанша сме на 40 километър средно в дълбо4ина от границата...
170
5
 
3
 
! Отговори
Za победата! преди 1 година
седмичка почивка и среща на полската граница!
169
3
 
4
 
! Отговори
Абе къде е Зеления ? преди 1 година
главния му наставник изпадна от политиката - и сега тишина а? А дедото и той си е тръгнал, новия фюрер - също, макарона се изкриви.... Запада май е на залез. Путин обаче остава и "на сериозно" още не е почвал играта! :):)
168
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 221 знаеш дръ,,шки
167
6
 
4
 
! Отговори
на вийна се лъже преди 1 година
а урките не разбирам само лъжат или от време на време се и бият! Ако няма разузнавателната информация на НАТО и далекобойните оръжия на алианса - щяха да само натовско стадо на касапница!
166
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тия па!а разнаците са _ с 2000 по малко
165
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До *** си е тъпо Няма какво да "отивам" тепърва. Аз съм ЖИВЯЛ в Либия и за разлика от теб знам за какво говоря. Егати и войстващото невежество
164
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До странно... 213 фронтови складове с муниций не само офицери сигурно и зам полити има оби4айно и щаба е там някъде все пак снабдяване логистика ... а като ги знам какви крадливи и заблеени пияни *** са руснаците ЗАДА ги сабере командира им сигурно и спалните помещения им са наблизо ина4е оттиде коня у нивата ще изпукат и распродадат вси4ко което могат да носят
163
1
 
9
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Щом го казва Арестович - трябва да е истина. :D... Чернобаевка е вече легендарна
162
5
 
5
 
! Отговори
Тия па! преди 1 година
днеска урките пак са минус 1000.
161
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби "ОПРЕ ЛИ НЕЩО ДО ФИЗИКА и КРАЙ НА ФЕЙКОВЕТЕ" Така е, затова физически обект с размери близо 12 метра, не може да бъде "скрит" от снимаща камера, дори когато лети с 1.1 км/сек. Сравненията с куршум с размери от сантиметър летящ с приблизително два пъти по-малка скорост показвт, че и от ФИЗИКА нямаш НИКАКВА представа. КРАЙ се ФЕЙКОВЕТЕ ТИ по темата.
160
1
 
1
 
! Отговори
тъпото си е тъпо преди 1 година
До Анонимен 208 еди и им го кажи в либия та ще има още един като кадафи .... изражденец си нали
159
1
 
3
 
! Отговори
странно... преди 1 година
Складовете се пазят от офицери?
158
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 209 Муниция е оръжие боепипаси и помощни материяли ... от латински ... Амуниция е само боеприпаси ... а конското обурудване си е ТАКЪМИ ползва се и за рибарско снаражение е в русия може и дантелените бикини на путин да е *** Тук е друга държава та не ни дреме хибрид )))
157
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 207 Така си се навел на руснаците, че ще пръснеш и колана и гайките на колана.
156
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4 склада с Амуниции? Може би са искали да напишат Муниции? Или не знаят, че има разлика? Амуниция и Муниция са различни думи. Амуниция е оборудване за впрягане на кон. Муниции - това са боеприпаси.
155
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 196/200 Пак ще ти повторя, няма такова нещо като "Арабия". Както вече отбелязах, в Либия ЕДНО ВРЕМЕ (преди много векове) са били етнически групи бербери. Това ОТДАВНА е променено, и В ДНЕШНО ВРЕМЕ в Либия е ПЪЛНО са араби мюсюлмани.
154
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 181Под"тук"имах предвид Херсон, неещастнико! Дори в казармата не съм се навеждал и разтварял бузи, а сам съм си вземал пробата. Защото 4 месеца бях в артелното. А последната година през денонощие съм бил с автомата караул в гората! Когато си един от тримата с 2 нашивки в поделението и са ти поверили 15 човека да водиш, да знаеш, че е затова, че лесно се навеждам. И колана са ми сваляли. И в гарнизонния арест са ме пращали. Нач.щаба див овес хвърляше,че съм по-печен от връзкарите!
153
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби - спри се, спри се, че вече много се излагаш. Не знам дали защото ти липсва способността да усещаш, че прекаляваш с глупостите и никой не ти се връзва (но ти като магаре се напъваш да напишеш още лъжи) или просто ти плащат за количество, като не следят качеството. Струва ми се, че е второто, защото е в унисон с руското мислене и разбирания.
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сабята е по добра от шашката а и танцик манци си има на всякъде