В Полша: От 3 до 10 години очакваме руско нахлуване

Всичко зависи от това как ще приключи войната срещу Украйна
7 сеп 2022 22:50, Йоана Цонева
172
В Полша: От 3 до 10 години очакваме руско нахлуване
Снимка: БГНЕС

През следващите от три до десет години може да има "сериозен риск" от руско нахлуване в Полша и Варшава трябва да използва това време, за да укрепи армията си колкото е възможно повече. Това заяви заместник-министърът на отбраната във Варшава Марцин Очепа.

"Съществува сериозен риск от война с Русия, с който ще се сблъскаме през следващите от 3 до 10 години", прогнозира той.

Според Очепа всичко зависи от това как ще приключи войната на Русия срещу Украйна.

Още по темата
Зам.-министърът на отбраната на Полша смята, че точно толкова време ще е необходимо на Москва да възстанови военния си потенциал след тоталната война срещу Украйна.

В проектобюджета за отбрана на Полша за следващата година са планирани рекордно високи разходи за армията - над 97 млрд. злоти (~40 млрд. лева). Отделно са предвидени и милиарди от новия извънбюджетен механизъм - Фонд за подкрепа на въоръжените сили.

"Трябва да използваме това време, за да превъоръжим полската армия колкото се може повече", каза Очепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ако по някакъв начин *** влязат в Полша ще бъдат разцепени от бой за две седмици.Полша е супер въоръжена с модерно оръжие и няма да чала доставки от САЩ, Великобритания или от където и да било.
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам украинците как ги дерат, скоро няма и да си помислят за нова "специална операция".
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подготвяйте се, хаххахаха, заслужили сте си го.
122
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-рано ще е :)
121
3
 
5
 
! Отговори
Педя човек лакът бра преди 1 година
Полша през втората световна война е била маша между сталин и хитлер и добре си е научила урока от тези два съседа заради това имат опасения а ние си мислим че много разбираме от политика и военни действия. По-точно русофилите и ушанките по-надолу в коментарите това мислят
120
2
 
4
 
! Отговори
Жужи преди 1 година
На руския народ му омръзна война войната е само в путин и неговата клика главите и са пълни само с империализъм преследване и гонение на руския народ колкото се може по беден народ толкова по-добре и по-лесно се управлява русия.
119
2
 
3
 
! Отговори
Опорко отворков преди 1 година
Е как, бе! Нали *** яко пердаши (шляпа ги ала Дянков) руснаците! Как така след 3-10 години ще нападат Полша. Нали уукрите ще са разбили на пух и прах Русия, а ЕС ще я е скапало финансово и икономически, НАТО ще се е разширило към Скандинавия. Ама съвсем не разбирам защо се косят поляците като са в НАТО - глобалният джандарм (или *** беше :) ) ще ги пази без$$$$платно.
118
4
 
2
 
! Отговори
Хитър Петър преди 1 година
След като завърши войната в Украйна повече никога няма да има нападение от сегашната територия на руската федерация, защото няма да има кой и с какво да напада! Това е края на тази терористична организация наречена русия!
117
2
 
3
 
! Отговори
разсмя ме преди 1 година
*** фуражки са еднакво *** и в Кравария и навсякъде по света.За една фуражка войната е свещено събитие. Тогава почват да си придават важност и да се вземат много насериозно. Обясняват как идва края на света, но те са спасителите на галактиката, И не на последно място - замирише ли на конфликт очват веднага да драпат за увеличение на военния бюджет. А всички фуражки са изпечени крадци и поради особения им статут много често кражбите им минават незабелязани.
116
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците са неблагодарни и предатели!
115
0
 
2
 
! Отговори
Защото,защото преди 1 година
До Анонимен 139....И пак защото световната икономика е взаимно обвързана и пак точно заради това защото и Русия не може да излезе суха от тази война.Противоречи на логиката на нещата.Не можеш да се опълчиш срещу цял свят,при положение,че си доста зависим от него!
114
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците са много зле, явно не са си научили урока от втората световна
113
11
 
7
 
! Отговори
Ячепа преди 1 година
"Трябва да използваме това време, за да превъоръжим полската армия колкото се може повече", каза Очепа...... Ахахаха. И тия ли ще купуват хартиени самолетчета от САЩ . Или те, хартиените са специално и единствено запазени за БАЛЪКария .... Другите плащат при получаване . Кирчо и Кокорчо се гласяха нова партида хартиени самолети да "купуват" ... ама тоя подъл Вот на Недоверие провали сделката ... Дано пак ги изберем че да я завършат ... и стоте моста над Дунав... и "ефтината" газ от САЩ ...
112
2
 
5
 
! Отговори
ЛОЯЛЕН НАТОВЕЦ преди 1 година
ПРАВИЛНО СТЕ ОПРЕДЕЛИЛИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ГЛАВНИЯ ВРАГ. НАПРЕД ДА ПРЕВЗЕМЕМ СИБИР !!!
111
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО загуби войната! 30 държави срещу една и Русия печели войната!
110
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Русия ще я фалирате, какво нахлуване в Полша от 3 до 10 години ви гони! От тезиваши русофобски опорки вече сами не знаете какво е действителното положеоние и реалната ситуация!
109
11
 
13
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
За това Украйна трябва да препъне Путин.
108
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 140Само да ти напомня, че отново около Олимпийските игри в Китай 2008, САЩ насъскаха другото си куче Саакашвили да нападне Южна Осетия! Руснаците натупаха грузинците и си взеха Южна Осетия. От тогава да си чул за агресивно поведение на Руската федерация към Грузия? Ами поглени коментарите на Юри Подоляк и проф.Витанов и ще разбереш защо СЪЮЗНИЧЕСКИТЕ сили настъпват"бавно"през линията Славянск-Крематорск. А иначе вчера приключи учение на САМАТА армия на РФ съвместно с Китай, Индия и
107
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 138САЩ държеха Ирак, а Англия Иран! След като мин.председателя на СВЕТСКИ Иран постави ребром НАГЛИЯ въпрос за по-голям дял от приходите от ИРАНСКИ нефт да остават в Иран, английските тайни служби спретват метеж. Но както в Куба стават грешки. И на власт идват аятоласите. САЩ "откриха" химически оръжия в Ирак след като Садам изгони английските и американските петролни фирми от страната! Защо няма ембарго върху руското ядрено гориво и торове? Защото САЩ са зависми от доставките им!!!
106
4
 
8
 
! Отговори
До 136 преди 1 година
Руските самоходни установки може и да са по-големи и мощни, ни бият неточно и изискват постоянна коректировка на стрелбата от БПЛА. Пълно е с видеа как руската артилерия бие по танк или БМП и й трябват 10на изстрела преди да го нацели. Имат така наречените "всикоточни" снаряди Краснополь, но и те изискват коректировка и насочване от въздуха. Истината е, че Западните образци артилерия, като самоходните Полски и Френски гаубици стрелят много по-точно по предварително зададаени GPS координати.