В Нидерландия като в Швеция - разкъсаха Корана

Турция осъжда "по възможно най-категоричния начин подлата атака на антиислямско лице"
Обновена: 24 яну 2023 23:38 | 24 яну 2023 23:30, Йоана Цонева
210
В Нидерландия като в Швеция - разкъсаха Корана
Снимка: БГНЕС

Турция привика нидерландския посланик, за да изрази дълбокото си недоволство от антиислямски протест в Хага, насочен срещу Корана, съобщава "Франс прес".

Турското външно министерство заяви, че осъжда "по възможно най-категоричния начин подлата атака на антиислямско лице" в нидерландския град в неделя.

Обществената телевизия на Нидерландия NOS съобщи, че Едуин Вагенсвелд, който ръководи нидерландския клон на германската антиислямска група "Пегида", е откъснал страници от свещената книга на мюсюлманите по време на едноличен протест.

На снимки в социалните медии се вижда и как той тъпче разкъсаните страници на Корана.

Още по темата
Привикването на нидерландския посланик дойде дни, след като подобен протест пред турското посолство в Стокхолм заплаши да провали амбициите на Швеция за присъединяване към НАТО.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Швеция вече не може да очаква подкрепа за кандидатурата си за членство в НАТО след решението си да позволи на протестиращ срещу исляма да изгори Корана.

Предупреждението на Ердоган накара Финландия, която кандидатства за присъединяване към Алианса заедно със своята скандинавска съседка, да заяви за първи път днес, че може да обмисли присъединяване към военния съюз без Швеция.

Протестите срещу исляма предизвикаха гняв в Турция - официално светска, но предимно мюсюлманска страна, изправена пред решаващи избори през май.

Ердоган се възползва от протестите, за да активизира ядрото си от националистически избиратели в предизборната си кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
По зурвански:))) с български вятър на нос:))))
51
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами това знаят и това правят еврогейсските диваци - горят и късат книги. Унищожиха безценната библиотека в Александрия. Запалиха, скъсаха и хвърлиха в реките стотици хиляди томове книги от медресетата в Андалузия след Реконкистата. Унищожиха библиотеката с манискруптите в Св. София по времето на кръстоносните походи. Унищожиха библиотеките в Йерусалем. Еврогеейците през цялата история са си били диваци. Дори в днешно време са такива, само че технологично развити диваци.
50
1
 
6
 
! Отговори
Венко Папаза преди 1 година
Това е конспирация.
49
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен тези деяния са провокирани от руски подстрекатели (тайни служби или подобни), за да се провали приемането на Швеция и Финландия в Нато! Нормалните шведи, повярвайте, не горят публично корана или други символи на исляма, както и не нападат мюсулмани заради религията им. Толерантни са, в най-лошия случай са неутрални. На някой този скандал просто е бил нужен сега!
48
4
 
12
 
! Отговори
Дали възродителния преди 1 година
не беше малко заШалварите.......
47
4
 
7
 
! Отговори
помашки мелез преди 1 година
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААДобре че са русофилите, за да не съм найТъпото
46
3
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Западните rлynaци се напълниха с "инженери", а сега им късат корана!? Смешно...и жалко..
45
4
 
9
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Ето, вижте постовете на "ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА", доказателство колко са изкълчени обрязаните/осакатените и програмирани роби на религията.
44
7
 
7
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Яков Не, не можеш. На тези години обаче, няма да си им много ценен. Ще обясня - обрязването не е само сексуално осакатяване, свързано е и с определени мозъчни центрове и шокът от осакатяването който ги блокира. За възрастен човек е късно за програмация на мозъка и няма да те сметнат за много полезен. Трябва да си дете, за да можеш да пораснеш като психопат/спяща клетка и слуга на Йехова и Молох.
43
3
 
5
 
! Отговори
споко раша преди 1 година
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА. ще ще споко
42
2
 
8
 
! Отговори
По нашите земи преди 1 година
Хората са умирали за вярата си, а днешна Европа едва сега се събужда от тежък сън. Значи още има надежда за Европа.
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече прекаляват. Горенето на свещени книги прекрачва границите без значение религията.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига бе, тия се правеха на хахави какво се извършва в саудитското консулство през 2018 година в Истанбул(Хашоги), сега за един коран вой до небето.
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това е новата толератна Европа с нейните права и свободи. Дайте да обиждаме милиони мюсулмани и да видим какво ще стане. Какво ви пречат книгите бе толерасти? абсолютни олиго френи
38
1
 
4
 
! Отговори
Яков преди 1 година
Здравейте! Мога ли да приема юдаизма/еврейството без да се обрязвам?
37
1
 
12
 
! Отговори
Стените на Йерихон преди 1 година
До Факт Израел по много показатели са си в Европа. Макар да не са териториално в Европа. Поради известни причини. Националния им отбор играе на европейското, клубните им отбори играят в Европа. Участват на Евровизия и тн. Израел политически е приемана за част от Европа!
36
9
 
14
 
! Отговори
Факт преди 1 година
...жалкото е че се подигравате с най свещеното нещо ..за определени хора..и го одобрявате..а "утре" като се почнат терор. Актове ..тогава са ви виновни мюсюлманите...много хитро де....значи плюеш на някой в лицето , а после го изкарваш виновен че те е набил,а то вината си е лично твоя ....така не става бе пич...уважавай за да те уважават...когато ти се държиш като ид-т с хората и те ще се държат така с теб...всъщност защо въобще обяснявам елементарни човешки обноски на животни и кре-ени...
35
2
 
12
 
! Отговори
bl преди 1 година
"На религия не трябва да се посяга, на която и да е!" Религията е институция за подтискане и заробване. Дори Исус в бил срещу църквата и религията като институция.Не бъркайте религията с вярата!
34
7
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 година
...дали не се споменава..или просто явно мюсюлманите са 100 пъти по хора от такива като теб...кой луд ще иде да гори библията или тората..това са слова на Бог..този който те е създал....с кой акъл ще ходиш да гориш неговите слова ...ти нормален ли си въобще или дрогата ти е изпила мозъка,..коран,библия тора..това не се пипа .дори и да не вярваш в никое от тях ..милиарди други хора вярват..Ами ако не бог който е създал тебе Бе ид-от ..да не те е донесъл щъркел.
33
6
 
8
 
! Отговори
Факт преди 1 година
А бе ***-ар къде пише че Европа или Америка не трябва да живеят мюсюлмани.това някакъв твой закон ли си е..да не би в библията или в тората или в корана..да пише кои къде трябва да живеят..нали знаеш че и християнството и исляма тръгват от Азия .значи в Европа трябва да живеят само атеисти така ли бе ид-от..защо въобще пишете разни глупости след като вие самите не сте наясно със собствената си религия..Христ-вото тръгва от Йерусалим..Израел..Израел в Европа ли е бе мало-мник?.ей аман от ***-ци.!