Въпреки речта на Макрон: Протестите в страната продължават с всичка сила

Кофите за боклук били разхвърляни и подпалени по пътя в Париж
18 апр 2023 09:21, Йоана Цонева
33
Въпреки речта на Макрон: Протестите в страната продължават с всичка сила
Снимка: БГНЕС

След речта на френския президент Еманюел Макрон по улиците на няколко града, сред които и Париж, преминаха спонтанни шествия, съобщи АФП.

В столицата митингът пред кметството в 10-ти район отстъпи място на три демонстрации в Париж с общо около 2000 демонстранти, по данни на префектурата.

Според репортера на в. "Монд" Пиер Бувие демонстрантите са преминали през района на Бастилията.

Кофите за боклук били разхвърляни и подпалени по пътя. Чували са се удари по тенджери и тигани.

Няколко други протеста се проведоха в Париж, както и в цяла Франция.

В Рен около 700 души се бяха събрали пред сградата на кметството, където според префектурата е имало големи полицейски сили, за да охраняват протеста, твърди АФП. Краят на президентското обръщение не сложи край на грохота от тенджери и тигани на протестиращите.

Още по темата
В Лион между 400 и 600 души се събраха пред кметството, а няколкостотин направиха същото в Марсилия, преди да се отправят към кметството.

В Нант властите преброиха 850 демонстранти.

В съвместно изявление от понеделник вечерта от общия комитет на синдикатите във Франция смятат, че коментарите на президента на републиката "показват, че той все още не е разбрал гнева, който се изразява от французите.

"С упоритостта си изпълнителната власт не осъзнава отговорността, която носи (...), а той е единственият отговорен за взривоопасната ситуация.

Тя отново призова "1 май да бъде ден на масова, обединена и народна мобилизация" срещу пенсионната реформа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
21
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Вижда се, че, чрез протести нищо не става.... Виж с барикади, чрез картечни гнезда, снайпери, гранатомети и минохвъргачки по друг начин, ще стоят нещата.... Но франсетатата са си страхливци, гитлер ги прегази за 3 дни... ===)))) така и макарончи ги яха.... Ако бяха мъже, досега да са го разчекнали с 4 коня, служителя на сатанистите...
8
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"три демонстрации в Париж с общо около 2000 демонстранти"!!!???? КОЛКО ДЕМОНСТРАНТИ????? Хора, дано сте се научили вече да се информирате сами, а не да чакате на фалшивите, лъжливи, платени, пропагандни "медии"! В Париж протестират стотици хиляди! Широките булеварди са пълни от край до край с хора! Лъжите на "медиите" вече стават нереални! Страшно ми е какво се случва, щом се счита за нужно и за нормално да ни лъжат в такъв мащаб!
7
2
 
28
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Цялата "ГЕРМАНО АМЕРИКАНСКА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ" (ЕС), както и самите Щати ще пламнат в протести и граждански войни. Дори няма да споменавам за репресиите по време на "ПЛАНДЕМИЯТА" и "ПОМАГАНЕТО НА УКРАЙНА". Дори без тези 2 неща те се държат, като еднолични глобални диктатори на планета от роби. Е свърши вече тази.
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борят се хората.. не като нас с наведени глави!
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3. Махнали са по една нула за да не се напрягаме.
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си протестират. Демократично е. Също както демократично си го избраха.
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ако наистина бяха 2 хил души, полицията щеше да ги набие, по-скоро са били 200 хиляди
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Речта а Макаронката въобще не отговаря на желанията и очакванията на протестиращите. Нищо чудно няма. Той въобще няма намерение да се съобразява с тях.
1
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, франсетата не се лъжат толкова лесно. Макароня си мислеше, че с 3 захаросани лафа ще баламоса народа си и той смирено ще се оттегли. Да, ама не. Лекинко се е объркал баболюбеца