ГЕРБ дърпа напред пред БСП за евровота, мандат и за ДСБ?

Европарламентът дава 3 мандата на патриотите
29 мар 2019 16:15,
265
ГЕРБ дърпа напред пред БСП за евровота, мандат и за ДСБ?
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ е увеличил преднината си пред БСП за европейските избори при най-новото проучване за разпределението на местата, публикувано днес от Европейския парламент.

Според последната прогноза, която отразява състоянието към 20 март, ГЕРБ вкарва шестима евродепутати, а БСП петима. Три седмици по-рано (към 1 март) двете партии бяха с абсолютно изравнени сили, като разликата по между им беше 0,6%.

Сега въз основа на анкета, направена сред българските избиратели, Европейският парламент предвижда, че 37,5% от гласовете ще отидат към ГЕРБ и 31,9% за БСП.

Още по темата

Трета в прогнозата е ДПС с 12,4%, което й гарантира два сигурни мандата. Демократична България има 4 на сто, а ВМРО - 3,9%, което дава на двете формации по един евродепутат. Шансове за по едно място в Страсбург имат още “Воля” с 3,4% и “Атака” с 2,8 на сто. НФСБ на Валери Симеонов и АБВ на Румен Петков са с под 2% от симпатиите на анкетираните и според проучването нямат шанс да изпратят свои представители в Европейския парламент.

Това е първото проучване, в което “Обединени патриоти” се разглеждат поотделно. В началото на март те имаха общо 5,4 на сто от симпатиите на анкетираните.

Така два месеца преди изборите за Европейски парламент се очаква България да бъде представена със седем депутати в ЕНП (ГЕРБ+ДСБ), петима при социалистите, двама при либералите и по един при консерваторите и крайната десница.

В европейски мащаб също се предвижда групата на ЕНП да е с най-много евродепутати - 188 (217 сега), следвана от социалистите с 142 (186 сега) и либералите с 72-ма евродепутати (68 сега). Трите най-големи групи, които са проевропейски ориентирани, ще имат общо 57% от евродепутатите в следващия парламент.

Четвърта сила ще е крайната десница “Европейски национален фронт”, в която влизат френската “Национален съюз” на Марин Льо Пен и “Северната лига” на Матео Салвини с 61 евродепутати, следвана от Зелените с 51.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
11
 
! Отговори
обеСпечен преди 5 години
До АнонименДругарю,във всеки един момент може да дойде онази с косата,независимо от желанията и апартаментите.Така,че,по-скромно.В по-глобален план нищо не зависи от вас.Залъгвате се.Алилуя.
146
20
 
10
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
*** доста сте се превъзбудили ...:):)След изборите да се обаждате и пак да пишите .
145
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ дърпа напред към централния Софийски затвор. Останаха ли ненормалници които ще гласуват за мафиотското сдружение ? За ГЕРБ ще гласуват роднините им, ромите, номенклатурата, полицаи и пожарникари. Тази статистика не е реална на фона на това което се случва при мафиотите. Трябва да сме ненормални да допуснем ГЕРБ да спечелят коквото и да е било. Хората се отвратиха и ще има наказателен вот за мафията ГЕРБ.
144
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари ,горе главите ,надеждата умира последна !
143
2
 
15
 
! Отговори
Факт преди 5 години
За 1 евродепутат са нужни 6% от гласовете,това е и бариерата за влизане.Което предполага рейтинг минимум 4%.Освен ГЕРБ,БСП и ДПС никой друг не надвишава тая цифра!Патриотите имаха известен шанс заедно,но явно не можаха да поделят единствения депутат който можеха да спечелят.
142
5
 
25
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Е ,ЕНП си направила проучване.... всъщност ГЕРБ са го направили май...
141
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПитърКажи ми кои партии са против статуквото.Ама не ми разправяй, че БСП са по-добри.
140
10
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тая прогноза е изсмукана не от пръстите,ами от едно друго място!Тия хора стъпвали ли са в БГ,та си ги пишат тея глупости!Примерно Патриотите заедно имаха минимален шанс за 1(един) евродепутат,а отделно-никакъв!За останалия дребосък да не говорим.Моята прогноза е-ГЕРБ-6,БСП-6 и ДПС-4.Оставащото едно място е спорно между ДПС и ГЕРБ,но най-вероятно ще го вземе ГЕРБ
139
4
 
36
 
! Отговори
Цвента Ц преди 5 години
ГЕРБ ДЪРПА НАПРЕД КЪМ ТОАЛЕТНАТА. ЦВЪКИ АПАРТАМЕНТА ИСКА ДА КУПИ ОЩЕ ДВА ЗА НАША СМЕТКА.
138
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадливците вън от управлението на страната!
137
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПитърКакви 7 милиона?Ти си от тия дето ядете безплатни кифтета на бузлуджа.Ко се правиш?Ако няма безплатни кифтета и 1000 човека няма да се съберете.
136
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нека си вярват гербавите, процентите които им дават са верни, но ако се махне 3 та т.е 7% максимум
135
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ ще пият една студена вода...
134
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ УМРЕЛИТЕ.ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИМ.
133
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милиончева пак ви разпиля по БТВ току що при Ризова и е доста по убедителна и достоверна от Цеца , Цецо и шефа
132
6
 
14
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До Гледна точкаНе е така. Знам за случаи, когато традиционните партии в секциите са си разделяли гласовете на онези, които не са имали застъпници. Огледайте се, ослушайте се и вижте кои партии са против гробарското статукво. Станете техни застъпници, дори да няма да гласувате за тях
131
2
 
26
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До Анонимен 131Не знам за кого намекваш с тези 300. Аз съм един от 7 милиона и вождът ви го е страх от нас повече, отколкото от аверите си - мафиоти. Нали си спомняш как изглеждаше през зимата заради едни спонтанни протести на "***" и "ултраси"Възмездието ще стане държавна политика, още малко трябва.И в Барселона ще ви намерим, и на Бахамите
130
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРОУЧВАНЕТО Е ПРАВЕНО ПРЕДИ СКАНДАЛИТЕ СЪС ЦВЕТАНОВ.СЕГА РОЗОВАТА ГЛАЗУРА НА ТОРТАТА Е ДОСТА НАПУКАНА.
129
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно!!!Забрана за партиите.За *** няма да гласуват дори в нейното си село. Ама на - сега се крие зад БСП и 5-*** евродепутати ще набутат.
128
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПитърЕ нали правихте митингчета бе питърчо?колко човека ви дойдаха?300?Видяхте се колко сте смешни.