Очаквано: Мария Габриел води листата на ГЕРБ за ЕП

ГЕРБ и СДС представиха кандидатите
Обновена: 31 мар 2019 13:44 | 31 мар 2019 13:00, Петя Славова
266

Снимка: БТА

Мария Габриел ще е водач на листата на ГЕРБ сред кандидатите за членове на Европейския парламент. Тя е събрала над 10 000 номинации сред партийните структури.
Още по темата

Днес в зала 6 на НДК се събраха почти всички депутати и министри на управляващата партия, както и самият премиер Бойко Борисов.

На  форума на партията Цветан Цветанов обяви 17-те кандидати, които ще се борят да станат членове на ЕП. Предварително се знаеше, че две позиции са запазени са СДС, с които ГЕРБ си подаде ръка за предстоящите европейски избори.

Целта на ГЕРБ е да имат минимум 7-8 депутати, стана ясно от изказването на Цветан Цветанов вчера. В листата следват Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов, Лиляна Павлова и Емил Радев.

Цветанов представи листата на ГЕРБ заедно с двамата представители от СДС. Започна от номер 17 - Илия Лазаров от СДС, главен секретар на партията. Човек, който е в най-близкото административно обкръжение на президента Петър Стоянов.

Номер 16-ти Жечо Станков, заместник министър на енергетиката в предишния кабинет на Борисов. Йоана Йончева - ново лице в политиката. Живяла в САЩ, но решава да се завърне в България със съпруга си. Има бизнес с екология.

Камен Костов е номер 14 - зам. областният управител на Сливен. Николай Диков е номер 13 - много активен от младежката структура на ГЕРБ.

Номер 12 е Младен Шишков, който за първи път е и народен представител, но с богат опит в общинската администрация. Номер 11 е Иво Ралчовски, доктор, член на БЛС, има специализирана очна клиника във Врачанска област.

Номер 10 е Марин Захариев от смолянската структура, в момента е зам. кмет на Община Смолян. Ивелина Василева, зам министър и министър на околната среда и водите във второто правителство на Борисов.

"Това е силата на ГЕРБ, възможностите ни", обяви още Цветанов. За Габриел той припомни, че два пъти е била депутат на годината. "Изключително добре оценявана от всичките ни европейски партньори. Тя е зам. председател на жени-ГЕРБ. Тя е представител на българската страна - еврокомисар." каза още той и допълни, че тя винаги е защитавала интересите на страната.

Мария Габриел е еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество. Тя се обърна към премиера  и народните представители: "Благодаря за доверието да бъда водач на силната листа на ГЕРБ за предстоящите избори. Доверие към мен и всеки един от кандидатите. Доверие към натрупания опит, който да приложим към ползите на хората.", заяви тя.

Александър Йорданов обясни, че с коалицията показват политическа зрялост и национална отговорност, които се противопоставят на лошите сценарии на България за Европа. "Някога и СДС побеждавахме БСП. Може да беше с малко, но побеждавахме. Важно е, обаче че демокрацията победи, но трябва да се защитава всеки ден и на всички избори. Наш дълг е партията на Корнелия Нинова да не яхне България. Всеки път, когато се е случвало, родината ни е страдала и се е превръщала в слуга на чужди господари. Само ние можем да победим БСП. Това е наш дълг и отговорност пред България. Никоя друга коалиция не може да стори това. Затова ни е събрала съдбата."

Предстоящите европейски избори  ще се състоят на 26 май.
 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: СДСГЕРБЕПевроизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб ПОБЕДА
124
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давай Цецо бий позитанците за енти път поред
123
16
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Искам да видя Нинова на барикадата... - с разкъсана блуза, гола гръд и знаме в ръка... - като онази картина на ДьоЛакроа... - а не да се крие в Дивотино...
122
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герб се изпяха, бсп - също, всички да си ходят, доказаха, че не могат да управляват, само да се ревнуват кой какви апартаменти има
121
3
 
13
 
! Отговори
Буйко Разбуйко преди 5 години
До Таско ЕрменковВземи носия от ансамбъл Филип Кутев.Дядо му поне нещо е направил за бг. Е и на сашко йорданов-също.Изтрепал е децата в Ястребино.
120
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Герб
119
2
 
24
 
! Отговори
писна ми преди 5 години
Не знам с какви очи ГЕРБ прави подобни циркове,след като тяхното правителство предаде Българските интереси на Турция!?
118
1
 
10
 
! Отговори
э преди 5 години
Избори до дупка.Ни Бойка,ни Курнелка стават.Изпяха си песента.
117
5
 
24
 
! Отговори
У преди 5 години
Гласувам за БСП, не съм гласувал от 15 -20 години за тях! Гласувах за сдс, атака, герб, герб, патриоти, но много се оляха тиквата и цветанов и нищо не се промени за 10 години тиквено управление, само слугинаж на САЩ и Меркел
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудим се какво ли ще стане на изборите.Мъдруваме няма кого да изберем всички са маскари.Ами да чакаме тогава като преди 300години византийско и 500години турско робство.Икономически силните държави ще преследват собствените си интереси, ще разпределят зони на влияние , а ние страхливо ще наблюдаваме как бездуховните ни избраници продават и предават националния интерес.Ставаше дума за ценноститеАко имаме грам чест, достойнство и родолюбие не бихме чакали никого и нищо!
115
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай Бойко червени знамена
114
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чавушоглу дал ли е разрешението си за кандидатурата?
113
1
 
16
 
! Отговори
Докторс преди 5 години
Той Чаушоглу като ги набере още 2-3 пъти по телефона и ще приключат изборите в болница Лозенец и Орландофци!
112
0
 
8
 
! Отговори
No преди 5 години
Цветанов представи листата ......
111
2
 
1
 
! Отговори
Алеко преди 5 години
До Петър. Петре, петре, колко си далече от истината. Тази работа не става с ялови коментари на невзрачници като теб.
110
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп им показа червения картон, а те се хилят.
109
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До да сигурно. Амиии, не позна бе, пич. Няма стане като при радефф и ела пак, ако не те е срам, на 27 май да си чатим. Ти си никой и твоето мнение не означава нищо.
108
4
 
16
 
! Отговори
Петър преди 5 години
С тази листа ГЕРБ официално тръгна към оставката.
107
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма проблем и БСП да го отнесе ако поднесе подобни муцуни! Но за това трябва читав Народ!?????? Кво му е на Радан! Поне не се крие в чужда рокля!
106
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре Герб отколкото бсп човек се пак избира по малкото злоПък и е приятно да дледаш позитанските *** как вият от яд че не ги пушат на софрата