Очаквано: Мария Габриел води листата на ГЕРБ за ЕП

ГЕРБ и СДС представиха кандидатите
Обновена: 31 мар 2019 13:44 | 31 мар 2019 13:00, Петя Славова
266

Снимка: БТА

Мария Габриел ще е водач на листата на ГЕРБ сред кандидатите за членове на Европейския парламент. Тя е събрала над 10 000 номинации сред партийните структури.
Още по темата

Днес в зала 6 на НДК се събраха почти всички депутати и министри на управляващата партия, както и самият премиер Бойко Борисов.

На  форума на партията Цветан Цветанов обяви 17-те кандидати, които ще се борят да станат членове на ЕП. Предварително се знаеше, че две позиции са запазени са СДС, с които ГЕРБ си подаде ръка за предстоящите европейски избори.

Целта на ГЕРБ е да имат минимум 7-8 депутати, стана ясно от изказването на Цветан Цветанов вчера. В листата следват Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов, Лиляна Павлова и Емил Радев.

Цветанов представи листата на ГЕРБ заедно с двамата представители от СДС. Започна от номер 17 - Илия Лазаров от СДС, главен секретар на партията. Човек, който е в най-близкото административно обкръжение на президента Петър Стоянов.

Номер 16-ти Жечо Станков, заместник министър на енергетиката в предишния кабинет на Борисов. Йоана Йончева - ново лице в политиката. Живяла в САЩ, но решава да се завърне в България със съпруга си. Има бизнес с екология.

Камен Костов е номер 14 - зам. областният управител на Сливен. Николай Диков е номер 13 - много активен от младежката структура на ГЕРБ.

Номер 12 е Младен Шишков, който за първи път е и народен представител, но с богат опит в общинската администрация. Номер 11 е Иво Ралчовски, доктор, член на БЛС, има специализирана очна клиника във Врачанска област.

Номер 10 е Марин Захариев от смолянската структура, в момента е зам. кмет на Община Смолян. Ивелина Василева, зам министър и министър на околната среда и водите във второто правителство на Борисов.

"Това е силата на ГЕРБ, възможностите ни", обяви още Цветанов. За Габриел той припомни, че два пъти е била депутат на годината. "Изключително добре оценявана от всичките ни европейски партньори. Тя е зам. председател на жени-ГЕРБ. Тя е представител на българската страна - еврокомисар." каза още той и допълни, че тя винаги е защитавала интересите на страната.

Мария Габриел е еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество. Тя се обърна към премиера  и народните представители: "Благодаря за доверието да бъда водач на силната листа на ГЕРБ за предстоящите избори. Доверие към мен и всеки един от кандидатите. Доверие към натрупания опит, който да приложим към ползите на хората.", заяви тя.

Александър Йорданов обясни, че с коалицията показват политическа зрялост и национална отговорност, които се противопоставят на лошите сценарии на България за Европа. "Някога и СДС побеждавахме БСП. Може да беше с малко, но побеждавахме. Важно е, обаче че демокрацията победи, но трябва да се защитава всеки ден и на всички избори. Наш дълг е партията на Корнелия Нинова да не яхне България. Всеки път, когато се е случвало, родината ни е страдала и се е превръщала в слуга на чужди господари. Само ние можем да победим БСП. Това е наш дълг и отговорност пред България. Никоя друга коалиция не може да стори това. Затова ни е събрала съдбата."

Предстоящите европейски избори  ще се състоят на 26 май.
 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: СДСГЕРБЕПевроизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
7
 
4
 
! Отговори
надежда преди 5 години
Има още хляб в Антон Кутев.Къде са 50,къде- 60 години.Цели две петилетки!Цяло гърбаво управление.
144
14
 
5
 
! Отговори
Ура !!! преди 5 години
Герб и СДС обединени за изборите ще нанесат ще поредната този път най-тежка загуба на Бсп на изборите. Следва оставка на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп и вероятно окончателното затриване на Бсп като партия...
143
4
 
23
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 5 години
Цецо трябва да е в килията , а не в НДК! Докато този тумор се хили от първия ред ,ще затъваме все повече и повече.Всичко кадърно и младо напуска.Тук останаха само нещастни пенсионери ,роми и невежи герберасти.
142
12
 
3
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
Ще ям тиквeник с кеф докато гледа червените репи как губят за пореден път
141
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо искат извинение от Турция, след като сутринта в неделя 150 министерката пак обяви, че не е имало нито натиск !, нито намеса! Какъв е тоя героизъм!
140
1
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 5 години
До Анонимна магарицаЛичи си,че не си ходил на училище,а си с претенции...- така ти оДговарям.
139
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Успех и Смажи ги Цецо както винаги
138
5
 
22
 
! Отговори
обективен преди 5 години
Не виждам един читав човек в тази кандидат-милионерска листа.Само верни на Тиквата слу.ги ,готови да продадат и майките си за пустите евро.Даже и дебелата Лиляна се уредила с едни законни 2 милиона евро и доживотна пенсия от порядъка на 5-6 хиляди.Дано се задавят тези апартаментаджии и суджукари.
137
2
 
10
 
! Отговори
Сакар преди 5 години
Искам да видя Странджо до стената в бяла риза и вдигнати ръце.... Както в картината на Гоя..., сюжет от 1808 г.!
136
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невероятен ГАФ: Менда призна, че законът е променен след намесата на Турция!Искането на Турция да бъдат опростени дълговете на българското мюфтийство бе изненадваща информация. Това заяви пред БНТ председателят на бюджетната комисия в 44-то народно събрание Менда Стоянова.Тя призна, че от Националната агенция по приходите (НАП) са били започнали процедури по продажба на имоти с цел осребряване на задълженията на това вероизповедание.
135
11
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Това апартаментите в БСП изобщо не ги броят за имот... - те признават само ВЕЦ- ове, ТЕЦ- ове, панаири, банки или дружества, като Техноимпекс, Булгартабак...
134
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се забрани да се избират хора над 45 г,защото е вредно.И словаците си избраха млада жена за президент-адвокатка.Украйнците ще изберат млад комик...натам вървят нещата.Старото-вън с метлата.
133
1
 
29
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Гласуваш за ГЕРБ,избираш Мария Габриел и *** Майдел.Ами да си я...избират Франция и Австрия,нали са снахи там,кат са много...кадърни да си ги...изберат.Ама кой ги познава...там,натресоха се на Боко и той нали е...добър;калинка до...калинка е наредил мила майнольо.
132
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб Герб Гербчч победа
131
0
 
16
 
! Отговори
обеСпечен преди 5 години
До анонименбсп са олигарси,а герп-света вода ненапита.Ай сик,мола ти се.Имаха 10 г да оправят нещата.Е....оправиха.Себе си.
130
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И във всеки град с воден цикъл, в който са похарчени стотици милиони европейски пари да бъде поставен знак Тук смъ.рди на кен.еф защото мафията така усвоява. И да каним туристите да снимат и да душат, защото в България и парите явно миришат. На лq.***, на прецъфтели гербери и на смърт.Ще го направим защото е истина, а ако тя не ви харесва не я крийте и не се крийте зад псевдопатриотични глупости, а се борете срещу мафията, която ни убива, краде и превръща държавата ни в ***.
129
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Гробарите не фалшифицират изборите и не подменят протоколите и чувалите и членовете на изборните комисии не припадат в зала Армеец тия нямат никакъв шанс. Ама ще ги фалшифицират. За това еднокнижника остави асансьорчика, защото е цар на фалшификациите. Освен това е кавалер. Ще намерят многоооо бременни да им помагат на чувалите. Тия съвсем ме отвратиха. До тук бях.
128
2
 
16
 
! Отговори
Манджата преди 5 години
Ако ти е кеф да видиш барикадата-*** във Францата.Там има истински барикади и можеш да получиш истински кьотек.Безплатно!
127
16
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До У 124Грешиш, БСП са най-вредни, най-нагли и най-алчни! Окрадоха държавата и се превърнаха в олигарси и още искат!
126
0
 
17
 
! Отговори
Борбата е преди 5 години
Крадци срещу народа. Няма надежда за честния народ.