Местни избори и предсрочни за НС наесен? Константинов: Опасен микс!

БСП ще подобри резултата си от преди 5 г., вярва математикът
Обновена: 19 апр 2019 10:50 | 19 апр 2019 10:30, Анисия Иванова
145

БСП и ГЕРБ с изравнени позиции преди изборите на 26 май. Според прогнозите на Европейския парламент двете партии могат да разчитат на подкрепа от близо 33%, а ДПС - малко над 10%. Над 4-процентната бариера са и ВМРО, и "Демократична България", а под нея - "Воля", "Атака", АБВ и НСФБ. Или преизчислени в депутатски места в ЕП, това ще значи по шест за ГЕРБ и БСП, две за ДПС и по едно за ВМРО, "Демократична България" и "Воля".

"Резултатите няма да бъдат като 2014 година, защото те бяха катастрофа за БСП. Тази катастрофа стана причина за разпада на коалицията, която подкрепяше Орешарски. Сега очаквам БСП да се представят по-добре", коментира  математикът проф. Михаил Константинов в студиото на "България сутрин".

Той е убеден, че БСП със сигурност ще подобри резултата си от предишните евроизбори, защото преди 5 години те са пратили само 4 представители в Европа. Математикът каза още, че не знае как ще се отразят скандалите с оформянето на листата на социалистите на техния резултат и как "Апартаментгейт" ще окаже влияние на избирателната активнос на ГЕРБт.

Да не забравяме, че 1 млн. и 400 хиляди са избиратели извън границите на България, където почти не се гласува, уточни той. В момента у нас има 5 млн. и 750 хиляди избиратели, съобщи Константинов и призова всички да гласуват.

"Има смисъл да гласуваме масово - и заради европейските проблеми, и заради вътрешните", обясни математикът. По думите му партиите засега не успяха да вкарат европейска тематика, но има още време до евроизборите.

"Трябва да отбележим, че изобщо в Европа, същинската европейска тематика доста се е изродила. И там има свиване върху националните проблеми", подчерта проф. Михаил Константинов пред Bulgaria ON AIR.

Математикът и анализатор отбеляза, че независимо от резултатите на 26 май, няма как да се случат предсрочни парламентарни избори у нас преди местните, а най-ранният вариант за подобно нещо е заедно с тях.

"Това е опасен микс. Различни са мотивациите и се изкривяват резултатите и при двата избора", обясни проф. Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ли е станало с имотното състояние на този гербер за епохата на Златния суджук 2007-2019
95
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох... Тези за които искам да гласувам са в затвора.Досега поне в България нямаше политзатворници от 1989 г.Сега вече имаме отново!Очаквам да открият лагера Белене.Може би Бойко ще му резне лентичката официално?
94
5
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Слугинажът на Тиквата се...активизира,че ако падне от власт,секват...немъчените парици.
93
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКво разорение, разорение само за мързеливите. Аз съм млад , трудя се 5 години вече и нещата вървят напред, не ям фалшиво сирене, както когато бях малък по времето на тройната коалиция. Пицата не е постна за всеки.
92
9
 
15
 
! Отговори
Последен шанс за Бг преди 5 години
И ГЕРБ и БСП са две страни на една и съща монета, а за патриотите и ДПС няма що да говорим. Последната надежда за БЪЛГАРИЯ е ,, Възраждане". Представете си, дариха си цялата субсидия за ин витро процедури, въпреки че им трябват пари за изборите.
91
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оооо,Константинов,верното куче на ГЕРБ.Та,за кого са опасни предсрочните избори?За твоите хора ли?Страх те е да не отпаднеш от хранилката.
90
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казват ли вече по телевизията на БСП колко банки ще фалират като дойдат на власт?
89
3
 
19
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
А.стига бре, да ги чакам до есента!!!!!!!!!!!!!!Искам до началото на м. юни избори/ парламентарни/. Как ще си пия бирата на плажа като Цецо шлифера иска 17- ти апартамент? *** то си е криминално отвсякъде! и @.
88
3
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Отново въпросителен знак след твърдение. Отново най-отявлена неграмотност.Мише, какво да гласувам, като съм хетеро, а всички в листите са хомо?
87
3
 
31
 
! Отговори
2013г. преди 5 години
На човека му треперят гащите,защото падне ли от власт,много хора са му наточили ножа(не без причина),той пада от власт,договаря с американците ,че ако сложи още бази в България, правителството на Орешарски,ще бъде свалено и той пак ще оцелее и ще бъде на власт,американците много добре знаят с какъв бандит си имат работа,но скланят на тази сделка,отделно той прави така,че парите от ЕС към България да бъдат спрени и правителството на Орешарски да остане без пари и падне от власт,което се случва
86
23
 
9
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 89. Гледайте телевизията на БСП. Там дават лъжи, манипулции, компромати и стари филми. Че какво друго очаквате.
85
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изборите не "са концерт по желание", скъпи сърпичуковци!
84
14
 
7
 
! Отговори
русофил преди 5 години
Само бсп ще ни махне от тоз *** съюз и ще си станем пак под руско
83
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гледайте телевизията на БСП,там казват интересни неща.Този човек(управляващ страната) е за психиатрията,той е болен на тема власт,алчност, порции,его,управляват ни две болни и безскрупулни същества,предатели на България, наблюдавайте ги внимателно,обкръжението им също!
82
2
 
29
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
Мишо, къде са тия 5млн и 750 хлд избиратели, като вече сме под 6.000.000 жители, в това число деца и непълнолетни под 18 г. или и ти като цецо смяташ и починалите. СПРЕТЕ се най-после !
81
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А управлението на Борисов.Не е опасно професоре? А? Абе що не се скриете платени слуги!
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИзнервенТи *** отдавна не си изнервен, ти вече си за Карлуково.
79
5
 
28
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
След като лъсна как властимащите се обзавеждат с евтини апартаменти ГЕРБ вече не се ползва с обществено доверие.Властта вече е нелигитимна, защото народът вече не я иска ! Какво толкова опасно има в едни предсрочни парламентарни избори ?
78
10
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 81Хич не ме е еня, че някой си купувал апартаменти за 600 еврака. Аз си платих като поп към 2 000 евро за жилище в центъра, така че само "евала" на тарикатите. КАто се махнат сега на Боко Толупа хората, ще дойдат тези на КYРнелката от СДС и те ще започнат да си купуват евтини апартаменти. Е, поне тези, дето още не са си купили, че чувам, че Курито си е взела нейния за 200 евро квадрата, като беше синя демократка при Костов
77
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯКОЙ НЕКОМПЕТЕНТЕН Е НАПИСАЛ В СТАТИЯТА " 4 ПРОЦЕНТНА БАРИЕРА".Всъщност за Евроизборита бариерата е 5,8 %