Местни избори и предсрочни за НС наесен? Константинов: Опасен микс!

БСП ще подобри резултата си от преди 5 г., вярва математикът
Обновена: 19 апр 2019 10:50 | 19 апр 2019 10:30, Анисия Иванова
145

БСП и ГЕРБ с изравнени позиции преди изборите на 26 май. Според прогнозите на Европейския парламент двете партии могат да разчитат на подкрепа от близо 33%, а ДПС - малко над 10%. Над 4-процентната бариера са и ВМРО, и "Демократична България", а под нея - "Воля", "Атака", АБВ и НСФБ. Или преизчислени в депутатски места в ЕП, това ще значи по шест за ГЕРБ и БСП, две за ДПС и по едно за ВМРО, "Демократична България" и "Воля".

"Резултатите няма да бъдат като 2014 година, защото те бяха катастрофа за БСП. Тази катастрофа стана причина за разпада на коалицията, която подкрепяше Орешарски. Сега очаквам БСП да се представят по-добре", коментира  математикът проф. Михаил Константинов в студиото на "България сутрин".

Той е убеден, че БСП със сигурност ще подобри резултата си от предишните евроизбори, защото преди 5 години те са пратили само 4 представители в Европа. Математикът каза още, че не знае как ще се отразят скандалите с оформянето на листата на социалистите на техния резултат и как "Апартаментгейт" ще окаже влияние на избирателната активнос на ГЕРБт.

Да не забравяме, че 1 млн. и 400 хиляди са избиратели извън границите на България, където почти не се гласува, уточни той. В момента у нас има 5 млн. и 750 хиляди избиратели, съобщи Константинов и призова всички да гласуват.

"Има смисъл да гласуваме масово - и заради европейските проблеми, и заради вътрешните", обясни математикът. По думите му партиите засега не успяха да вкарат европейска тематика, но има още време до евроизборите.

"Трябва да отбележим, че изобщо в Европа, същинската европейска тематика доста се е изродила. И там има свиване върху националните проблеми", подчерта проф. Михаил Константинов пред Bulgaria ON AIR.

Математикът и анализатор отбеляза, че независимо от резултатите на 26 май, няма как да се случат предсрочни парламентарни избори у нас преди местните, а най-ранният вариант за подобно нещо е заедно с тях.

"Това е опасен микс. Различни са мотивациите и се изкривяват резултатите и при двата избора", обясни проф. Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Професоре,и ти ли Бруте!Щом професор започне да плаши с думички като опасен и да чертае апокалиптични събития в тая държава,нещата явно съвсем са се отекли.Кво толкова може да стане бре професоре.Най-много да бъде запалена някоя сграда като през средата на 90- те,или обграден някой бял автобус.Чудо голямо.Историята сочи,че винаги когато политическа партия започне да вади плашилата,то тя се е запътила към политическото бунище!Най пресен пример е ББ с плашилото за пълзящата диктатура.СМЕХ!
75
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жълтотиквеновчета апартаментчици с апартаментчиците му!
74
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИНСЦЕНИРОВКА ОТ ДСТези лъжи вече не минават,няма ДС от 30 години,а те пазеха държавата,точно защото ги няма отдавна във властта,страната е на това положение.Всички трябва да гласуват за БСП,достатъчно кръв и разорение на страната,колко още да търпят хората?
73
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо опасно няма От едни истински избори! Че то те вече 10 г..Бяха под масата!-:) Е тази година ще видим.Кон боб яде ли!
72
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червената хунта никога на власт. Крадци, некадърници, лицемери. Вън от България.
71
8
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Вижте сега да ви светна нещо. Който има кинти....много кинти изобщо не му дреме кой е на власт. И ДПС да са първа сила, все ще му е тая. Точно като на мен не ми пука. Важното е ВИП ескортите да не качват цените, че като бяхме домакини и председатели на европарламента ....май нещо такова бяхме и всички качиха цените заради европейските делегати. Ивон (Ivy92) съм я взимал за 100 на час, беше качила на 500 на час. Ето това са важните неща, а не някакви си избори
70
9
 
6
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До 69. Много си скаран с истината. Орешарски падна заради 400 дни непрекъснати протести, един куп сътворени глу.пости, загубени евроизбори от ГЕРБ с 11% разликаи оттегляне на ДПС. Това са фактите, а не твоите измишльотини.
69
5
 
18
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
Гербарастката *** вън от власта!Крад;и,изнудвачи и измамници са гербаджиите!
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНапротив,има такова нещо,точно герберите злепоставят страната и принуждават европейците да отрежат парите на правителството на Орешарски,така останало без средства и безпаричие ,правителството на Орешарски БСП с ДПС пада от власт.Готови са да оставят народа гладен,мъртъв,но да са на власт!
67
13
 
5
 
! Отговори
ИНСЦЕНИРОВКА ОТ ДС преди 5 години
ВНИМАНИЕ! СТАВА ВЪПРОС ЗА ИНСЦЕНИРОВКА: ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ НАРОЧНО ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА, ЗА ДА МОЖЕ РАДЕВ ДА НАПРАВИ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ, С КОЙТО ДА ПРОВАЛИ СДЕЛКАТА ЗА ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ И ДА ИЗТЕГЛИ 8 МИЛИАРДА КРЕДИТ ЗА НЕОСЪЩЕСТВИМИЯ ЮЖЕН ПОТОК ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ. ПРЕДТЕКСТ ЗА ОСТАВКАТА НА БОРИСОВ ЩЕ СА ПРОВАЛА НА ГЕРБ ЕВРОИЗБОРИТЕ, КОЙТО ТРЯБВА ДА СТАНЕ ЗАРАДИ ИМОТНИТЕ СКАНДАЛИ. ВСИЧКО Е ИНСЦЕНИРОВКА НА БКП И СЛУЖБИТЕ И ЦЕЛТА Е РЕДОВНАТА ТАКСА ЗА ВЕЧНАТА ДРУЖБА!!!
66
13
 
2
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 61. Стига с тия червени глу.пости. Първо, писна ми от тези 10 години (8 са- забрави ли 2013-2014 мандат на БСП), второ, България никога не била по-добре през прехода от сега - един куп цифри го доказват. Но червен пар, цал като теб е ясно, че това ще напише.
65
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 69Герберите са отишли в БрюкселНяма такова нещо, субсидиите ги спря ЕС още като БСП-то взе властта.Хората си казаха, че няма да дават пари на проруски политици.
64
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сичкото червена гад впрегната да бута правителството и да хвали БСП-то
63
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли как е паднало правителството на Орещарски с БСП и ДПС?Неотдавна разбрах как.Герберите са отишли в Брюксел,да злепоставят държавата и хората,отишли са да разговарят да спрат еврофондовете и парите за България,така останало в пълно безпаричие правителството на БСП и ДПС на Орешарски падна.Герберите работят против страната и населението,важното е за тях единствено властта и порциите!
62
13
 
5
 
! Отговори
Значи преди 5 години
До ООООХ...НЯКОЙ ТАКА И НЕ РАЗБРАХА ЧЕ БСП НИ ВКАРА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ВРЕМЕ НА СТАНИШЕВ - А ТОЗИ ПРОФЕСОР /те професори на път и през път в Б-я/ НЕЩО СЕ Е ПРОМЕНИЛ КЪМ БСП ЗАЩО ЛИ?????.................Айде да спрете с глупостите. Всичката работа я свършиха в продължение на много време предишни правителства. Просто момента го уцели вашия дж. станишев. Изкривявате истината тотално, но нали така са ви учили - нормално за вас.
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОхобохоНа 30 годи са хора без никакъв опит,дори без житейски опит,минимума трябва да е 40 години,за да влизаш в политиката,защото политиката е сериозна ангажираност, компетентност,умения и знания,познание на чужди езици и т.н.,а не чалгарска история с кюфтета,кебапчета,порции и алкохол!
60
10
 
6
 
! Отговори
реалист преди 5 години
бсп иска да влезе в европейския парламент та да може отвътре да нищи ес по заповед на путин
59
11
 
6
 
! Отговори
ЛЕВИЯ преди 5 години
До АнонименГербав лъжецо, как така БСП винаги били против ЕС, като точно правителство на БСП вкара България в ЕС???---------------А КОЙ направи цялата дългогодишна подготовка за влизането в ЕС, алооооо? С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН МИ ПРАВИШ. Я се скрий !!!
58
7
 
13
 
! Отговори
ООООХ... преди 5 години
НЯКОЙ ТАКА И НЕ РАЗБРАХА ЧЕ БСП НИ ВКАРА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ВРЕМЕ НА СТАНИШЕВ - А ТОЗИ ПРОФЕСОР /те професори на път и през път в Б-я/ НЕЩО СЕ Е ПРОМЕНИЛ КЪМ БСП ЗАЩО ЛИ?????
57
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Човек 57АлооУ, ставаш за полит-комисар в ГЕРБ.Тичай при тях, има ощр свободни места.П.П. Заучени фрази, безмислени думи, това си написал.