Преди евровота: "Апартаментгейт" стопи предимството на ГЕРБ

Подкрепата за БСП пък е стабилна, сочи проучването на "Тренд"
22 апр 2019 11:00,
188


ГЕРБ изгуби 3% доверие през април, в сравнение с март, а БСП задържа и увеличава подкрепата си преди евровота. Това показва проучване на агенция "Тренд".

Твърдо на трета позиция остава ДПС с близо 13 на сто.

Още по темата

"Можем да говорим по-скоро за ерозия при ГЕРБ, отколкото за вдигане при БСП - те запазват своите позиции. Темата с апартаментите даде своето отражение върху електоралните нагласи", коментира социологът Евелина Славкова в "България сутрин".

По думите ѝ е много трудно да се каже коя партия ще вземе превес, тъй като не е ясно колко души ще гласуват.

Според нея ако ги е нямало подадените оставки и управляващите не са реагирали по никакъв начин, разликата между ГЕРБ и БСП е щяла да бъде още по-голяма.

Тя посочи, че все пак социологическите проучвания са моментна снимка на това, което се случва и месецът, който остава до евровота, е дълъг срок в политически аспект.

Според проучването 30% от българите не знаят за кого и дали ще гласуват.

"Това са хора, които по-скоро не гласуват на всички избори, а когато нещо ги привлича. Част от тях се мобилизират, когато има нова политическа сила, в случая ние нямаме. Тук се крие и т.нар. протестен вот", обясни Славкова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ евроизборите са един вид вот на доверие или недоверие към правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
долу Апартамевтаджийте.дето ги купували за по 400 евро.защото не могат да докажат доходи с платени данъци
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
смяната на един цецо и една цецка ще струват скъпо на една неинтелектуална партия
55
13
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 48. Стига с тия 10 години, 8 са, с прекъсването през 2013-2014. И всички тези проблеми, които си изброил, не са от 10, а от 30 (ако не и повече) и не се оправят с магическа пръчка.
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука един,с абсолютна деменция и гонещ 100-те ни плаши с неща,били-небили по време на неговото раждане,а нито чува,нито вижда това,което става днес.Виж какво старче,не ни интересува какво е било преди 100 години.Интересува ни как живеем днес,защото е много по-зле от твоето време.Пии си хапчетата и недей да се вреш там,където не ти е работа.Плашиш кокошките в двора си,с глуповатите си послания.
53
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"10 год. управление а ние продължаваме да сме най бедни, с най ниски доходи, най бързо изчезваща нация."Въпроса е откъде си тръгнал. Когато ГЕРБ дойдоха дори не бяхме на дъното ами под него. Или викаш при БСП бяхме по-богати?!
52
6
 
13
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Бай Тиква ни върна в комунизма! Имаш право на глас, но може да гласуваш само за комунистически партии! Егати избора дето ни се предлага! И както каза 48 - масата от хората анти-герб не са за БСП поради простата причина, че ни е ясно, че БСП и ГЕРБ са двете страни на една и съща монета! Да ми представяте личния блюдолизец на Тодор Живков като заклет антикомунист е все едно Химлер да ми го представяте като заклет антинацист! Скрийте си дъртия БКП-еец Бай Тиква преди да се е изложил още повече!
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самият факт, че се говори за "предимство" и "доверие" на една партия, видимо недостойна и непригодна да управлява България, е някак гнусен. А за оттегляне с достойнство от политиката е късно вече. Борисов го знае много добре, но също така разбира че се е оплел като пиле в кълчища и няма назад.
50
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, това доказва, че БСП просто спретнаха предизборен компромат. Подмолна партия с подмолни средства.
49
2
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 5 години
ДОКАТО НЕ СТАНЕ ПОТОП ОПРАВИЯ НЯМА ДА ИМА
48
8
 
4
 
! Отговори
Край преди 5 години
Как само ви подгряват за някакви избори от които зависи чии десетина послушковци ще отидат на тлъста заплата в Брюксел и на мига ще забравят за вас.БОЙКОТ на евроизборите.
47
9
 
4
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Каква новина, какъв неочакван развой на събитията. Видите ли вместо да победят БКП, на изборите щели да победят БКП! Нямаше как да го отгатнем сами. Абе балами, да гласуваш за ГЕРБ за да не са комунистите на власт е все едно да гласуваш за БСП за да не са комунистите на власт. Всичките до един са бивши другари и единствената разлика между БСП и ГЕРБ е цветът на ризите. Отдолу са си същите стари мутри с червени книжки от джобовете! Егати избора дето имаме-дърто или младежко БКП, голям избор било
46
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринНе знам какъв Българин си ? Но избий си го от кухата глава че който е против ГЕРБ е комунист или ***. Хората се отвратиха от ГЕРБ, 10 год. управление а ние продължаваме да сме най бедни, с най ниски доходи, най бързо изчезваща нация. Не е нормално да претендираш че България върви напред а хора като мен от чужбина пращайки пари да изпреварим чуждите инвестиции. Това доказва само едно, недоверие на инвеститорите от управляващите в България. ГЕРБ извършва тотален геноцид.
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 44. Абсолютни глу.пости си написал. Тотално невярно.
44
11
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
ГЕРБ имат много кусури, доста от нещата, които правят могат да стават по-добре и по-бързо, но в момента няма друг, който да ги прави по-добре. Всъщност най-вероятно ще ги прави по-зле.
43
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
30 % от запитаните, а не 30 % от българите, защото не да попитани всичките 6 500 000 избиратели.И отново не стана ясно къде се намира апартаментният портал.
42
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП е социална партия,а ГЕРБ антисоциална.БСП ми вдигнаха заплатата с 200 лв.,а на баба ми пенсията с 10%.От тогава-пълен застой.Вдигнат ти заплатата с 2-3%,а цените с 20-30%,всяка година.Вече с 60 лв.не можеш да напълниш пазарската си чанта.Да не говорим за ток,вода,парно,данъци,услуги,здравеопазване и др.Не се живее.За сметка на това управляващите тънат в лукс и охолство.Ще гласувам за тях,ама на кукуво лято.
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
организирана престъпна група ГЕРБ - оставка!никога повече БСП на власт!
40
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ въстановяват това което червените престъпници разсипаха. Червените престъпници разстреляха и хвърлиxa на пpaceтата в Белене елита на българската нация! Нарочно 45 години размножаваха само тъпaците, наpoчно внасяхме "роми" от Румъния! Червените престъпници искаха тъпо стадо, което да им се кланя! При ГЕРБ се плодят само качествените българи, а червените тъпaци намаляват!
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не подкрерпям ГЕРБ, но ми е трудно да припозная БСП, като някаква алтернатива на упрявляващите след като с в коалиция с комунистическа партия на България !!!
38
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпроса не е ГЕРБ та ГЕРБ. Въпроса е че БСП никога повече не трябва да стъпва на власт. Всеки който гласува за БСП трябва да се срамува от себе си! Предатели, антибългари, продажници!