Симеонов бил доверчив, стигат му 1000 лв. на месец

Лидерът на НФСБ пак "захапа" Ангелкова и туризма
Обновена: 15 май 2019 09:53 | 15 май 2019 09:53,
37
Симеонов бил доверчив, стигат му 1000 лв. на месец
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на НФСБ и настоящ кандидат за евродепутат Валери Симеонов може да живее с 1000 лв. на месец, а най-големият му порок е доверчивостта. Това каза самият той пред Нова.

В студиото той коментира някои от актуалните политически проблеми в страната, както и как вижда бъдещето на Европа след изборите за Европейски парламент в края на май.

Симеонов каза, че не вижда пряка връзка между евроизборите и тези за парламент.

"Мандатът на правителството трябва да се изкара докрай”, смята той.

Още по темата

Според него има три важни въпроса, по които ще работи в Европейския парламент, ако бъде избран. Това са липсата на информираност и на контрол, липсата на търсене на оценка на въздействието върху малките държави и липсата на децентрализация.

"Апелирам за подкрепата на хората, които лично са ми повярвали и са ме приели като човек на действието”, заяви още Симеонов.

Попитан какво мисли за оставката на Румен Порожанов, който вчера напусна поста министър на земеделието и храните по искане на премиера Бойко Борисов, Симеонов каза, че и преди е поставял въпроса за неговото оттегляне.

По думите му, в момента също се "въртят огромни корупционни схеми в това министерство". Като пример даде програмите за доставка на плодове и зеленчуци за училищата и детските градини.

Бившият вицепремиер не пропусна да се изкаже за "любимото" му министерство на туризма и Николина Ангелкова. Според него, там се вихри не по-малка корупция от тази в министерството на земеделието.

"България не може да има туризъм с такова ръководство. България в сферата на туризма се намира в началото на 90-те години", посочи Симеонов и обяви Ангелкова за "бетон", един от най-ценните кадри на ГЕРБ.

"С Николина Ангелкова нямам лични битки, имам битки за каузи, посочи депутатът" - категоричен е Симеонов.

Лидерът на НФСБ коментира и актуалните спорове между президента Румен Радев и премиера Борисов. В последните няколко дни те се замерват с обвинения в намеса в предизборната кампания и дори входираха жалби в ЦИК един срещу друг.

"Поведението на президента е като кандидат за евродепутат. Определено участва в кампанията. Принизява авторитета на президентската институция” - твърди Симеонов.

Запитан дали има известно основание в твърденията на президента Радев, че премиерът Борисов прави кампания с държавни средства, той каза: „Има известно основание. Видима е сериозната активност, която разви премиерът Борисов. И президентът, и министър-председателят се опитват да трупат някакъв рейтинг за техните партии”, коментира Симеонов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Лъжльо Симьонов преди 4 години
Много ми е интересно, другарю Симьонов, как ти стигат, като само чантата на МарЯнка Николова, с която ЖИВЕЕШ е над 1000 лева. От оградата, колко скъта? Ами от хотелчето за милиционери?
31
1
 
6
 
! Отговори
Валери Симеонов може преди 4 години
А колко българи живеят с 1000 лв? Повечето си лягат гладни!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"И на мен са ми достатъчни 500? , нямам кола, работя от вкъщи, живея в етаж от къщата на родителите ми ,като нямам за ядене слизам да ги видя как са ... И така вече 3-та година си изплащам едно апартаментче, което ми струва 180лв/месец, защото е под наем."Демек - тровиш някой друг с намеи - ТИ си зъл човек - пат ъф ди пробуем!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дънки и сако - Дай му 200 литра ракия на години,може и със 100 лева на месец да изкара ...
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Момиче"Не ходя особенно много по кръчми и ресторанти."С хиляда лева месечен доход и едно ходене на ресторант е равносилно на финансово харакири ...
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДддИ да фалира - имам 30000 лева в Банката и имот, койт отдавам под наем, заедно с 50 000 лева портфолио, което постоянно нараства. Мисля, че ще се справя. Ако няма работа, знам несмки и английски, така че ще отида в чужбина :)
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на този човек мнението е важно, защото ...?Защо питам? Цялата държава искаш оставката му, а той с месеци не я даваше... Или сме толкова загубени, че не може да помним и годин назаде, вече?
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
АРЕН ЧОВЕК Е МОНКАТА. ХАРЕСВА МИ .ТОВА НЕГОВОТО ПРАВО КУМЕ О ОЧИ,МНОГО МЕ КЕФИ. НО ТАЗИ ДИРЕКТНОСТ Е КАЧЕСТВО,КОЕТО МУ ПРЕЧИ В ПОЛИТИКАТА.МНОГО ОТ ТЯХ ГИ ЧЕТЕМ КАТО СЕЛСКИ БУКВАР,НО ПРИТВОРСТВОТО И МАНИПУЛАТИВНОСТА ГИ СПАСЯВА. С УДОВОЛСТВИЕ БИХ ГЛАСУВАЛА ЗА СИМЕОНОВ,НО ИМА ПО НАЛЕЩАТА КАНДИДАТУРА ЗА КОЯТО Е ВАЖЕН МОМЕНТА.КОЛКОТО ДАЛИ СТИГАТ МЕСЕЧНО 1000 ЛВ.ВЪПРОСЪТ Е ИНДИВИДУАЛЕН.АЗ И МНОГО КАТО МЕН СЕ ЗАДОВОЛЯВАТ И С ТРИСТА НО ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО,ОЩЕ ШАВАМЕ14290.
24
0
 
6
 
! Отговори
Момиче преди 4 години
До 23,24Не казвам 4 човека да живеят с 1000 лв., а двама родители и едно дете в собствен апартамент/къща със заплати от по 1000 лв. на човек. 2000 на месец за 3 *** човека, които не плащат наем са ок, според мен.
23
3
 
4
 
! Отговори
Момиче преди 4 години
До 23Когато човек му се работи, работа се намира. За теб размножаването може да е основна ценост, но за някои хора съвсем не е така. човека е казал ,че може да кара със 1000 лв. и аз потвържавам ,че да аз карам с 1000 лв. и ми стигат. За сам човек, който не плаща наем са ок. Това е. Не е нужно да се заяждаш. Моите родители какво са мислили и дали изобщо са мислили си е техен проблем - всеки си има глава на раменето и мозък да си прецени какво иска и какво ще го направи щастлив.
22
0
 
2
 
! Отговори
Ддд преди 4 години
До 21Добре че родителите ти не са мислели така...а може би е жалко...поне нямаше да ти слушаме простотии тъй като нямаше да съществуваш...
21
3
 
3
 
! Отговори
Ддд преди 4 години
До Момиче 19Хахаха всеки си мисли така докато е на 25...мисли си че е хванал дядо Господ за шлифера...фирмата за която работиш фалира или те уволнят и хоп палачинката се обръща...и както си в провинцията трябва да отидеш в голям град да си търсиш работа....а метни апартамента си на гръб....а семейство имаш ли поне 2деца....не...така че 1000лв за едно 4 членно семейство са нищо
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз изкарвам към 1200-1300лв на месец и ми стигат. Даже ми остават. Обаче има една подробност - имам си апартамент и нямам кредити :)
19
4
 
9
 
! Отговори
Момиче преди 4 години
До 20Не е нужно да се възпроизвеждаме на всяка цена все пак. Всеки се разпростира според възможностите и капацитета си. Да с 1000 лв на месец няма да можеш да си позволиш скъпи почивки (аз събирам няколко месеца за да ида за 2-3 дни до някоя европейска дестинация с нискотарифните авиокомпании), но и така може да се живее. Пожелавам ти успех във вдигането на стандарта ти - с подходящо образование и сериозни професионални умения или повечко връзки това е напълно възможно в бг. ;)
18
0
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Желая то успех! На мен не ми е достатъчно само да преживявам. Живях така почти 20 години и реших, че няма повече да се свивам и мачкам. За да се възпроизвежда една нация, средният брой деца на семейство трябва да бъде 2,1. За да се увеличава - над 2,1.
17
8
 
9
 
! Отговори
Момиче преди 4 години
До 17Аз си плащам сама сметките пич, за здравеопазване също, имам скромен малък апартамент купен от мен (живея в провинцията). Около и дори малко под 1000 лв.ми стигат да живея относително нормално, без чужда помощ. Ако си правиш добре сметката може и с малко да се живее."Глава на семейството" е архаизъм. Вече всички работят и се борят заедно. С около 2000 лв.на месец ( две заплати по 1000) може да се отглежда 1 дете относително нормално.
16
1
 
7
 
! Отговори
ужаст. преди 4 години
Горкият, какво ще го правим , Аз като цяло се налага да се справям с около 900-1100/на месец. Истината е че колата е която ми бърка в здравето (винетка, застраховка, данък, преглед, гуми и поддръжка ми отиват 2 заплати) шефовете обещаха че ще пуснат автобусче и до нашето село, ако го направят - продавам колата още на другия ден.
15
2
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
До МомичеТова е! Когато имаш къде да живееш, 1000 лева стигат за джобни на млад сам човек... Пробвай обаче с тези пари да си осигуриш мястото за живеене, здравеопазване или да гледаш деца и сама да си плащаш сметките. А какво е за глава на семейство да носи 1000 само лева на месец?
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На византийците от атака не им стига милионна субсидия и искат още от западняците .
13
4
 
10
 
! Отговори
Момиче преди 4 години
Аз живея с по-малко от 1000 лв. Взимам си хубава храна, пътувам бюджетно и не харча за глупости. Не ходя особенно много по кръчми и ресторанти. Не е кой знае какво, ако не харчиш за глупости и имаш къде да живееш 1000 лв са ок за сам човек.