Плевнелиев: Разпадне ли се ЕС ще има регионални войни!

Популистите и евромразците са свързани с Русия, категоричен той
26 май 2019 10:10,
305

Разрушаването на Европейския съюз ще доведе до национален егоизъм и регионални войни. Това заяви пред Bulgaria ON AIR президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.). Той бе категоричен, че всички национал-популисти и евромразци, които се борят съюза да се разпадне, са свързани с Русия. Дори и те обаче вече са наясно, че подобен ход ще бъде пагубен за всички.
Още по темата

Плевнелиев за Деси: Ако реши да се занимава с политика, няма да я спра

Плевнелиев също така допълни, че за развитието на Европейския съюз е много важно Франция и Германия да продължат да вървят напред и да дърпат останали страни със себе си.

"Европейското единство е важно за мира. Важно е Франция и Германия да продължат да вървят напред. Дори национал-популистите си дават сметка, че Европейският съюз е проект за мир и разрушаването му ще доведе до национален егоизъм и регионални войни. Най-големият враг на Европа са ненаучените уроци по история. ЕС трябва да се реформира така, че признавайки силата на дадена държава да добави стойност към нея. Всички национал-популисти и евромразци, които имат шанс да изпратят рекорден брой депутати в сърцето на ЕС, са свързани с Русия", разказа той.

Президентът също така сподели, че българите вече са наясно с важността на членството ни в Европа и те все повече се вълнуват от случващото се в съюз.

"Хората си дават сметка за важността на ЕС и как той промени за добро съдбата на българите. За пореден път трябва да отчетем, че политическите партии у нас не успяха да адресират важните теми, които са свързани с ЕС и мястото на България там. Не видяхме качествен дебат, който да дефинира решения на проблемите. Опозицията искаше да обърна кампанията на референдум за легитимността на властта. Изборите са висш акт на демократична култура. Гражданите трябва да знаят, че ако искаме да се чувстваме равни на другите, трябва да си даваме сметка, че това ще стане само, когато го отстояваме и препотвърждаваме", допълни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
2
 
7
 
! Отговори
Емо преди 4 години
Затваряй си миризливата уста и отивай под полата на синоптичката, дето те направи баджанак с половин България.
220
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само баналности от този сбъркан човек.
219
5
 
6
 
! Отговори
Вижте резултатите преди 4 години
От изборите в ЕС , русогъзолизциРазпадането на ЕС се отлага;)
218
7
 
8
 
! Отговори
Тракториста преди 4 години
Видяхме го и тоя ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ а най бедните най корумпираните най продажните се оказахме ние а па за такива като тоя нещасник естествено че е ще е добре окраде сума и нещо като президент само лаеше квото му кажат господарите и тиквеника Бойко борисов а пак и който е прочел статията внимателно тоя *** в прав текст го каза Германия и Франция да си вървят напред а българите им *** м......та а ние избираме да ни управляват направо сме жалки
217
4
 
15
 
! Отговори
леле преди 4 години
Защо интервюирате жаба ?
216
6
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Този продажник, продал България за долари ще го накаже Господ!
215
4
 
18
 
! Отговори
рег. войни преди 4 години
Че нали в ЕС дойдоха САЩ и бомбандираха Скопие и избиха мирни граждани
214
1
 
6
 
! Отговори
Дядо пророк преди 4 години
Тук се напълни със врачки гадатели предсказатели
213
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнусна продажна *** !
212
2
 
5
 
! Отговори
Котаракът в чизми преди 4 години
Цър, цър... мишленце 🐁
211
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писна ми от национални предатели.За 30 години имаме повече продали България отколкото от Освобождението!!!Срам за всички българи!И днешният фарс...Нямам просто думи!Кога този *** народ ще се събуди?Никога!!!Всички сме на колене пред мафиотскополицейската мутренска държава!!!Не напразно всичко читаво се маха от тук!!!
210
8
 
29
 
! Отговори
Лауреата на наградат преди 4 години
"Цион" за 2017 отново се изказа !!!!НИЩО по-гнусно няма на този свят от ротшелдския кибук наречен ЕС !!!това зло трябва и ще бъде УНИЩОЖЕНО !!!
209
10
 
15
 
! Отговори
Жана Хойт преди 4 години
Великата европейска империя няма да се разпадне а ще се промени. Очертават се новите зони на глобално влияние - Австроунгарската империя, Скандинавия, Средиземноморието, Ориента. Бг е към Ориента . Поздрави от Кейп.
208
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Огроменуспех на Фараж и Салвини - всеки от тях взима по 30-31 процента
207
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото повече натиквате Китай и Русия в ъгъла, толкова повече ще нараства вероятността за траен съюз между тях. После ще ривете
206
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 221 Русомраз Последни вие ядохте "дедовия" преди 75 г., та още не знаете на кой свет сте, но акълът ви не увира
205
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен213"Започвам сериозно да се съмнявам, че господин Плевенлиев се е обрязал и носи кипа в свободното си време."За първото-сигурен съм, и то-от малък, за второто-вероятно. Друго се питам, нали беше успешен предприемач, в Германия, успешен строителен бизнес мениджър, бяха го намерили на паркинга в една лада и бяха оценили способностите му.Сега какъв бизнес развива? Не стои само на президентската си пенсия и хонорарите от ТВ изявите му, нали?Някой знае ли как си вади хляба?
204
2
 
35
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Защо мине-не мине, ни го натрапвате тоя? Бивш президент? Първанов и Той е е също бивш, пък не ни ги натрапвате? Нещо за санирането не е ли казал, тоя път? Две теми имаше само, през мандата:"Да нашляпаве Русия!" и "Да санираме"...Втората-видяхме я-раздадоха се 2 милиарда държавна пара на Герберските фирми, дано не видим първата.....
203
1
 
6
 
! Отговори
до 217 преди 4 години
До АнонименКогато паднат на коча билярдите и по-точно през лятото -на куково лято.
202
41
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнелиев е най-достойния човек , който е бил български президент.Бойко смяташе ,че лесно ще го манипулира обаче не стана . Опитаха се да го пречупят като загуби дете. Жельо и Живков така ги пречупиха , но с Плевнелиев не познаха. Затова Тиквун предложи Цачка та да изберат комуниста русофилистик Радев.