Плевнелиев: Разпадне ли се ЕС ще има регионални войни!

Популистите и евромразците са свързани с Русия, категоричен той
26 май 2019 10:10,
305

Разрушаването на Европейския съюз ще доведе до национален егоизъм и регионални войни. Това заяви пред Bulgaria ON AIR президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.). Той бе категоричен, че всички национал-популисти и евромразци, които се борят съюза да се разпадне, са свързани с Русия. Дори и те обаче вече са наясно, че подобен ход ще бъде пагубен за всички.
Още по темата

Плевнелиев за Деси: Ако реши да се занимава с политика, няма да я спра

Плевнелиев също така допълни, че за развитието на Европейския съюз е много важно Франция и Германия да продължат да вървят напред и да дърпат останали страни със себе си.

"Европейското единство е важно за мира. Важно е Франция и Германия да продължат да вървят напред. Дори национал-популистите си дават сметка, че Европейският съюз е проект за мир и разрушаването му ще доведе до национален егоизъм и регионални войни. Най-големият враг на Европа са ненаучените уроци по история. ЕС трябва да се реформира така, че признавайки силата на дадена държава да добави стойност към нея. Всички национал-популисти и евромразци, които имат шанс да изпратят рекорден брой депутати в сърцето на ЕС, са свързани с Русия", разказа той.

Президентът също така сподели, че българите вече са наясно с важността на членството ни в Европа и те все повече се вълнуват от случващото се в съюз.

"Хората си дават сметка за важността на ЕС и как той промени за добро съдбата на българите. За пореден път трябва да отчетем, че политическите партии у нас не успяха да адресират важните теми, които са свързани с ЕС и мястото на България там. Не видяхме качествен дебат, който да дефинира решения на проблемите. Опозицията искаше да обърна кампанията на референдум за легитимността на властта. Изборите са висш акт на демократична култура. Гражданите трябва да знаят, че ако искаме да се чувстваме равни на другите, трябва да си даваме сметка, че това ще стане само, когато го отстояваме и препотвърждаваме", допълни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС се разпада, сега трябва Франция и Германия да тръгнат срещу Великобритания. И срещу другите европейски държави, които не са в ЕС. Кога?
200
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така г-н Президент. Русия трябва да бъде натикана в ъгъла!
199
2
 
21
 
! Отговори
Лия преди 4 години
До АнонименКакво говори обаче- това е важно- разни ала-бализми и винаги в защита на ББ и ГЕРБ.
198
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започвам сериозно да се съмнявам, че господин Плевенлиев се е обрязал и носи кипа в свободното си време.
197
7
 
20
 
! Отговори
Лия преди 4 години
До АнонименНе така! Ако ЕС се разпадне вече изгрява Евразийския съюз.Сл.Севрюкова казва, че от Изток ще дойде богата култура, която ще промени света към добро.
196
47
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнелиев е най-добрият президент до сега и за разлика от другите предатели-русолизци не предаде интересите на България нито веднъж! Най -големите плю..ковци бяга Гоце и предателя Желю! До като Гоце си беше руска ***, то Желю беше надежда за промяна, но излезе предател като повечето внедрени в СДС комунисти.
195
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕЩАСТЛИВЕЦ
194
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС ако се разпадне и България ще трябва да излезе. В ЕС нищо не зависи от България и там е проблема, че на България се налагат вредни за страната решения.
193
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ЕС България е обречена и става доброволна колония на Турция без война или зона за бежанци от Азия Африкя както в османската империя
192
0
 
29
 
! Отговори
Бобчо преди 4 години
Не го обиждайте, Роската, словоблудствата и словесните *** са в следствие от пораженията на *** с който Десито го е лашкала снощи. Стигал е до сливиците, ама той нали е мъж, издържал стоически.
191
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Губим повече население от ЕС отколкото от войни.
190
2
 
33
 
! Отговори
преди 4 години
За Плевнелиев всичко което идва от Европа е свято и не подлежи на коментар !Ние трябва само да стоим на колене с отворени усти и да поемаме всичко което западна Европа каже. Да ама не. За пореден път се оказва, че българският народ има завидно самосъзнание и желание да отстоява собствените си вековни ценности. За това господин Плевнелиев дума не обелва ! За него европейската идентичност е преди българската.
189
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Много безпристрастен и обективен политик"Спешно сменяй лекаря и химията, не ти действат добре.
188
3
 
23
 
! Отговори
Hellios преди 4 години
Плевньо, отива да правиш прогнози за времето или пък хороскопи.Не струваш!
187
3
 
19
 
! Отговори
защо преди 4 години
Майдел е бременна!Питам,какво ще прави в европарламента,като скоро излиза по майчинство.Ще и плащаме космическа заплата без да прави нищо за България.
186
5
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Точно обратното, първо ще има регионални войни и после ще се разпадне ЕС.
185
7
 
5
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 4 години
Ще има война между традиционните врагове - Франция и Германия. Швабите и франсетата не могат да се понасят помежду си.
184
2
 
28
 
! Отговори
45410 преди 4 години
Войната срещу Югославия беше при сплотена и единна Европа.
183
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 189Хи-хи-хи.......и КОЙ ще тръгне да я "атакува"?????? Ти ли???? Хи-хи-хи-хи...
182
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 195Хо-хо-хо.........да мразиш такова мекотело, е все едно да обидиш себе си!!! НЕ, НИЕ ПРОСТО ГО СЪЖАЛЯВАМЕ! И както виждате, НИКОЙ не му обръща внимание. Че малко ли "златки" и "калинки" се изказват по телевизиите!!! На кой му пука за тях!