Плевнелиев: Разпадне ли се ЕС ще има регионални войни!

Популистите и евромразците са свързани с Русия, категоричен той
26 май 2019 10:10,
305

Разрушаването на Европейския съюз ще доведе до национален егоизъм и регионални войни. Това заяви пред Bulgaria ON AIR президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.). Той бе категоричен, че всички национал-популисти и евромразци, които се борят съюза да се разпадне, са свързани с Русия. Дори и те обаче вече са наясно, че подобен ход ще бъде пагубен за всички.
Още по темата

Плевнелиев за Деси: Ако реши да се занимава с политика, няма да я спра

Плевнелиев също така допълни, че за развитието на Европейския съюз е много важно Франция и Германия да продължат да вървят напред и да дърпат останали страни със себе си.

"Европейското единство е важно за мира. Важно е Франция и Германия да продължат да вървят напред. Дори национал-популистите си дават сметка, че Европейският съюз е проект за мир и разрушаването му ще доведе до национален егоизъм и регионални войни. Най-големият враг на Европа са ненаучените уроци по история. ЕС трябва да се реформира така, че признавайки силата на дадена държава да добави стойност към нея. Всички национал-популисти и евромразци, които имат шанс да изпратят рекорден брой депутати в сърцето на ЕС, са свързани с Русия", разказа той.

Президентът също така сподели, че българите вече са наясно с важността на членството ни в Европа и те все повече се вълнуват от случващото се в съюз.

"Хората си дават сметка за важността на ЕС и как той промени за добро съдбата на българите. За пореден път трябва да отчетем, че политическите партии у нас не успяха да адресират важните теми, които са свързани с ЕС и мястото на България там. Не видяхме качествен дебат, който да дефинира решения на проблемите. Опозицията искаше да обърна кампанията на референдум за легитимността на властта. Изборите са висш акт на демократична култура. Гражданите трябва да знаят, че ако искаме да се чувстваме равни на другите, трябва да си даваме сметка, че това ще стане само, когато го отстояваме и препотвърждаваме", допълни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
12
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
КАК МИСЛИТЕ : УВИСВА ЛИ МУ ЛИЦЕТО -ОТ СТАРОСТ ; ИЗБЛЕДНЯВА ЛИ ОТ ЛИПСА НА СТЕРОИДИ; ЛИПСВА ЛИ МУ ДОСТОЙНСТВО ДА ПРИЕМЕ НЕИЗБЕЖНОТО ИЗЧЕЗВАНЕ !??
180
2
 
33
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Качеството на сайта Ви драстично спада с публикуване на цитати от подобни персони. Мислете как наистина да повлияете на хората позитивно - за спасяването на тази планета например можете да започнете някоя кампания
179
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДА БЕ"РОЗКАТА" говори ясно и разбрано. Личи си, че е умен и интелигентен мъж, което е рядко явление в България. Затова много дребни душици които осъзнават че ги превъзхожда го мразят.
178
2
 
29
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
поредната простотия на плевналиев
177
1
 
25
 
! Отговори
ДА БЕ преди 4 години
До РазликаКОГАТО ГОВОРИ РОЗКАТА,ПРЕДВАРИТЕЛНО СА МУ ГО НАПИСАЛИ И НАШИОТ ГИ Е НАУЧИЛ НАИЗУСТ--Б ЕЗ М ОЗ ЪЧ Н О СЪЩЕСТВО Е РОШКОТО....
176
36
 
2
 
! Отговори
Разлика преди 4 години
Когато говори Плевнелиев се разбира какво казва (макар и да не се харесва на някои). Когато говори Радев, след сложните му празнодумия, не остава нищо за разбиране.
175
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кръгом ,много хубаво я изпълняваш тази команда !
174
31
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ АТАКУВАНА,ЗА ДА И СЕ СПРЕ БОЛНАТААГРЕСИЯ ЗА ЗАВЛАДЯВАНЕ НА СВЕТА
173
33
 
5
 
! Отговори
Авсолютно прав преди 4 години
е Президента. Всичко което казва е самата истина. Точно затова руските фермери го атакуват така яростно.
172
2
 
29
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анониментоя само се прави,че изразява свое емнение.Всъщност,той е "НА КАИШКА" и просто подлайва,когато му я дръпнат....Аз лично го съжалявам..Трябва да си съвсем изпаднал и без капка себеуважение,за да се оставиш да те правят на ***..
171
6
 
37
 
! Отговори
Расим преди 4 години
Жена му го чака сигурно, да сготви в къщи! Той пак по студията тръгнал акъл да лее...
170
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този пак пропагандира против Русия ..... Голям страх го тресе само като чуе за владката сигурно, а преди години замалко да му обяви война :D
169
4
 
28
 
! Отговори
sity 40 преди 4 години
Изкушавам се да не кача снимки.Комшиите по лозе,този 2012-2017,са го сложили да плаши гаргите и чайките тук на лозята край морето!Смешен и като плашило!
168
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма оттърване от тоя ейййй.Не мога да разбера що за удоволствие му доставя да се изцепва по медиите.Хората го плюят и псуват,а той си мисли че дъжд вали.Голям мазохист излезе.Бах маа му.
167
4
 
47
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 години
Плевня доидат ли националисти на власт ще бъдеш осъден на доживотен затвор за национално предателство в полза на с.а.щ.
166
4
 
51
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
На чехльото Русия му е виновна за всичко. Така и не можа с жените си да се оправи, а мнения дава за външна политика.
165
4
 
30
 
! Отговори
вЕтъра на ПОДмяната преди 4 години
Бай Же.// лъо и той беше същият оли /го// френ .Западните ложари вече по света си избират точно такива за да може съответната държава да се отъждестви с такива капацитети. Да си европеец вече е равносилно на бавноразвиващ ,грозно звучи но все повече политкоректните директиви и различни там полови "права" го доказват!Това са хора без мозък, нещо като едно време функционерите ни облъчваха какво е социализма и кои са ни бащите и къде ни водят.ЕС застига братчето си СССР.МНОГО ЛОШО,СРАМ!
164
6
 
20
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ПЛЕВЕЛ БЪЛГАРИНА НЕ СЕ СТРАХУВА ОТ ВОЙНА
163
3
 
24
 
! Отговори
Гола вода сте преди 4 години
Сами си избирате управниците пък после ги плюете.Просто и наивно племе сте!!
162
1
 
15
 
! Отговори
Присмехулник, преди 4 години
плевенлиев защо приветства антиконституционното гугъл капча, което е в разрез с всяка, дори африканска конституция? плевенлиев, кажи на еврейските общности да не ползват гугъл капча, като им се налага да манипулират общественото мнение от името на костов и прокопиев... и на педофила аденауер!нима любовта на хашим тачи към олбрайт ще ставнявате с любовта на макрон, към учителката?гугъл капча ще ви докаже, че не сте прави! в съответствие ли е цензурата на дойче педовле, костов и плевенлиев, с