Реал посреща Ювентус без проблеми, немски сблъсък в Мюнхен

Днес ще се изиграят първите четири двубоя от 1/16 финалите за Шампионската Лига
22 фев 2005 10:13,
Реал посреща Ювентус без проблеми, немски сблъсък в Мюнхен
Оливер Кан и Йенс Лемън

Ливърпул - Байер (Леверкузен)

На "Анфийлд" Ливърпул ще посрещне Байер (Леверкузен) без основния си плеймейкър Стивън Джерард. Предимството е на страната на англичаните, тъй като на собствения си стадион са допуснали едва три гола за последните осем срещи. Предишният сблъсък между двата отбора се състоя 2001-2002 година, когато Ливърпул победи като домакин с 1:0, но загуби в Германия с 2:4.

Байерн (Мюнхен) – Арсенал

Двата клуба са се срещали само два пъти в Европейските клубни турнири. През 2000 г. Байерн завърши наравно като гост на Хайбъри и победи като домакин по пътя си към финалите във Валенсия. Като титулярни вратари за двата тима ще излязат Оливер Кан и Йенс Леман, а двубоят ще бъде наблюдаван от националния селекционер Юрген Клинсман.

Реал (Мадрид) – Ювентус

Отборът на Ювентус бележи спад във формата си, което им костваше първото място в Серия А. След последния двубои Фабио Капело заяви: “Това бе просто един от тези мачове, в които топката не желаеше да влезе в мрежата.”

Двата отбора са се срещали общо пет пъти в досегашната си история, като в последните два двубоя Реал победи с 2:1 на Бернабеу, но след това отстъпи с 3:1 в Торино.

Големият проблем за Капело е липсата на Давид Трезеге, който е болен от грип и ще бъде заменен от Алесандро дел Пиеро. Павел Недвед ще се появи за второто полувреме, тъй като не е напълно възстановен от контузия.

Ако Мичел Салгадо се завърне на терена, Реал ще бъде в пълен състав. Роналдо, Зидан, Фиго и Раул са 100% здрави след като не бяха използвани през уикенда, докато Оуен ще започне като резерва.

ПСВ Айдховен - Монако

В последния двубой от днешната надпревара ПСВ Айдховен посреща Монако. В миналогодишната надпревара на Шампионската Лига Монако победи с 2:1 като гост Айдховен, а в реванша холандците измъкнаха 1:1.

За Монако под въпрос за двубоя са нападателят Ернесто Хавиер Шевантон и чеха Ярослав Плашил. Контузията на Джон де Йонг се оказа по- сериозна и той ще пропусне първия двубой. Капитанът на тима Марк ван Бомел също е под съмнение за контузия в слабините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание