Един различен спомен за Гунди

За поколенията той остава пример за необикновен и гениален футболист
Обновена: 4 май 2018 13:22 | 4 май 2018 13:14, Веселин Коларов
64
Един различен спомен за Гунди
Снимка: Levski.bg

Любимият сезон на децата е лятото. Аз не се отличавах от тях и като ученик жадувах за ваканцията, през която да се раздам на футболното игрище по време на нечовешките жеги. Дори до болка познатите призиви на родителите ми от терасата "Прибирай се да ядеш" понякога не ме спираха от това да продължа да играя футбол с останалите деца.

Като всяко хлапе на 11, исках да съм част от тази вихрушка от емоции и адреналин, наречена футбол. За това не спирах да се раздавам на игрището. В крайна сметка, чудото се случваше и аз все пак се прибирах вкъщи. В един горещ летен ден, съвсем случайно попаднах на документален филм от 1986 година за Георги Аспарухов, чийто режисьор е Михаил Гецов.
 
В продължение на 1 час и 6 минути не мръднах от телевизора. Кадрите, които видях, ме оставиха с отворена уста през цялото време. Обаятелен, висок, строен, считан от мнозина за най-добрия футболист на България за всички времена, Георги Аспарухов влезе в сърцето ми и стои там до ден днешен.
 
Въпреки оскъдните кадри, които се пазят от онова време, дори детското, неопитно око би забелязало харизмата, невероятния поглед, грациозните отигравания, които са били по силите само на големите футболисти. Играта му за Левски в партньорство с Христо Илиев-Патрата, Сашо Костов, Меци Веселинов, Георги Соколов-Соколето и още плеяда сини играчи се разказват легенди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Него не го познавам, лека му пръст, но познавам некадърния му син Андрей, тренирахме заедно на времето, който как ли не го мъчиха да го направят футболист.И то не заради личните му качества, каквито той определено нямаше, а заради известния му баща.Беше жалко и грозно. Шуробаджанащина както и сега.
2
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Христо Стоичков го знае целият свят, а този прехвален Гунди го знаят само в Подуяне и околните ромски махали.
1
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гунди е умишлено идиализиран като някакъв борец срещу комунизма.Също като другия левскар Бойко Борисов.Истината е, че беше галеник на Цялото Политбюро.Кой през 70-те можеше да си помисли да кара Алфа Ромео, когато хората нямаха дори и Москвичи.Само галениците на Партията. А тя беше една. Както е и сега.