Катар: Можем да организираме Мондиал с 48 отбора!

Президентът на ФИФА Инфантино изрази съмнения
Обновена: 8 юли 2018 11:57 | 8 юли 2018 11:48, Елка Василева
22
Катар: Можем да организираме Мондиал с 48 отбора!
Снимка: архив, Reuters

Организаторите на Мондиал 2022 година заявиха, че са отворени за разговори относно участието на 48 отбора на световното първенство след четири години в Катар.

Желанието на президента на ФИФА Джани Инфантино е в Катар да участват 16 тима повече, но той изрази съмнения дали домакините ще могат да се справят с подобен формат.

Високопоставен представител на Катар заяви, че турнир с 48 отбора може да бъде организиран само на осем стадиона в и около Доха.

"Да, това е възможно. Ако форматът е направен правилно, това може да бъде доста вълнуващо световно първенство", каза пред репортери в Москва Насер Ал Хатер, помощник-генерален секретар по въпросите на Мондиал 2022.

В началото на юни ФИФА отложи разговорите за евентуално разширяване на формата на световното първенство на 48 отбора и този етап следващото световно първенство остава с 32 отбора.

Мондиал 2022 в Катар ще се проведе от 21 ноември до 18 декември, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: КатарМондиал 2022
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е на 3 място в група на УЕФА има право на допълнителна квалификация с кандидат от Африка, Азия, Австралия или Америка. Примерно България - Нигерия или България-Панама или България - Катар и т.н.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мондиал 2022 в Катар ще се проведе от 21 ноември до 18 декември"Егати датите. За първи път ще гледам световно покрай коледните празници.
12
0
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Ако сакате и със 148 организирайте ! Я че Ви гледам от осминафиналите !!!
11
1
 
16
 
! Отговори
ьзц преди 5 години
2026г световното ще е с 48 отбора квотите за Европа се увеличават с 3 за Ю. Америка с 2 останалите са за КОНКАКАФ, Азия и Африкакоето е пълно безумие
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия па. Организирайте си джихадистко с 48 девици фрикове неземни.
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Катар ще е най сполучливото СП, защото точно в тях месеци ще са в топ форма футболистите, отпочинали от лятната пауза и загряли септември и октомври и готови за мачовете, а Катар ще направят стршани стадиони, имат уникални хотели и инфраструктура и ще е мегапървенство !
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нашите примадони ще умалеят от жегата, ще искат двойни и тройни премии. Перукан ще се чуди какво да ги прави, за да излязат от хотела да играят на 45 градуса.
7
0
 
32
 
! Отговори
Alex преди 5 години
и 148 отбора да ги направят нашите дървета пак няма да се класират.
6
1
 
22
 
! Отговори
Ххх преди 5 години
Абе направо да са 164 отбора...няма да има и квалификации...всяка държава с отбор...а световното ще продължава 6 месеца
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече места за европейски отбори. Франция, Англия, Германия се напълниха с индианци, турци и мешани заарди парите и България не може да се дореди. ШЛ също с ограничения от макс 2 за натурализирани бразилци, африканци и аржентинци в 1 отбор.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
със забрадки ли ще играят?
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Световното трябва да се провежда както турнирите от Големия шлем в тениса.Ще участват 128 отбора. Всеки мач е елиминационен. Така ще се избегнат скучните мачове в групите и тарикатлъците кой ще е първи или втори в групата.Схемата се подрежда според класацията на ФИФА така, че водещите отбори да не се срещат още в първите кръгове.Шампион става отборът спечелил 7 мача. Толкова мачове играят и сега отборите стигащи до финал.Световното ще е наистина представително и интересно!
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
48 отбора са си множко, особенно в този формат, в който се предлага от ФИФА, увеличението да е основно за отбори от Африка и Азия
1
3
 
36
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Не мисля че има нужда от още отбори на световното, то се видя че Европейските отбори са с класи над другите, защо е нужно да се пълни с още плява