Франция спря балканския устрем и след 20 г. отново е на върха!

Двата отбора изиграха наистина впечатляващ финал
Обновена: 15 юли 2018 20:06 | 15 юли 2018 19:58,
794

Снимка: БТА


Франция разби с 4:2 Хърватия и спечели Мондиал 2018. Така 20 години по-късно "петлите" отново са световни шампиони, след като за първи път вдигнаха купата през 1998 година.

Срещата бе истинско шоу и задоволи и най-претенциозните футболни фенове. На стадион "Лужники" наблюдавахме финал на Мондиал с множеството положения, майсторски отигравания, спорни съдийски отсъждания, дузпа след VAR, красиви голове и в крайна сметка заслужена победа за Франция.

Попаденията за "петлите" вкараха Антоан Гризман (38 - дузпа) и Пол Погба (59) и Килиан Мбапе (65), автогол пък си набута Марио Манджукич (18). Точни за Хърватия бяха Перишич (28) и Манджукич (69).

Хърватите заслужават само суперлативи за цялостното си представяне на турнира и спечелиха неутралните футболни фенове. Франция определено показа най-добър футбол на Мондиал 2018 и закономерно е Световен шампион.

Подробности за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


794
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
574
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Руско-френска дружба 640Русия даказа отново, че е велика.......Това ли е била движещата сила на организацията- да докажеш, че си велик ?! Ами това са мнооого дълбоки комплекси - учебникарска класика по Фройд!
573
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"хърватите след 72 минута са проснаха на терена"А до 72-та минута? А да ти напомням голът на Манджукич в коя минута падна?Когато те заколи съдията два пъти и с това покаже, че колкото и да изравняваш, пак ще те заколи - как да продължаваш да се бориш? А хърватите въпреки това се бориха. И затова те са истинският шампион, а не сборният *** на Африка + паляч0то-актьор Гризи.
572
3
 
7
 
! Отговори
До 664 преди 5 години
Ти неуважаеми явно си от хелзинския комитет и си тръгнал да защитаваш отбор на Африка, който представи Франция! Ама на теб за това ти плащат! И не, НЕ Е САМО ИГРА футбола, защото от тая игра знаеш ли колко и какви пари се въртят? Ама какво да обяснявам на заблуден хелзински ***....А, нещо да кажеш за "радостта" от победата на афро франсетата по улиците на Париж нощес? Не нали! Но много е важно за теб ,че микрончо и хърватката се държали за ръце....
571
8
 
4
 
! Отговори
Руско-френска дружба преди 5 години
Франция и Русия са номер едно! Като ги гледах как Путин награждава футболистите, а Макрон и хърватката се държат за ръце и прегръщат тези млади момчета не издържах от емоцията и се просълзих! БЛАГОДАРЯ ТИ, РУСИЯ за прекрасния мондиал, най-хубавия в живота ми! Голяма носталгия ме обзе след мача! Което говори колко КАЧЕСТВЕН е бил турнира! Русия даказа отново, че е велика...
570
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 640Слава Украини!Хрватска вперьод!Давай, давай!===Аз в тези 3 изречения, НЕ виждам абсолютни нищо нередно, абсолютно нищо! Нима думата "украйна" е нещо забранено? Нима думата "хърватска" е нещо забранено? Ами "давай, давай"?Болни и най-вече ГУЗНИ мозъци виждат нещо нередно в този видео клип! А СА ГУЗНИ , защото превзеха с оръжие чужда териротия в мирно време! Цял свят го знае и НИКОГА няма да признаят Крим за руски в международен план!
569
4
 
14
 
! Отговори
риба преди 5 години
Днес се очакват грандиозни тържества пред посолството на Аржентина в Париж! Подаръците и цветята пред оградата на посолството ще бъдат неизброими. Има защо!
568
2
 
17
 
! Отговори
лицемерието победи преди 5 години
в европейския съюз всички сме равни ? - Ха Ха Ха -Лицемерие !ама пред "съдията" Франция е по-равна от Хърватия да им е честито с макрона,баба му и "френския"отбор , с това темпо обаче след 50г Франция може и да я няма ,но Хърватия ще я има !
567
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резултат 4:2 а можеше да бъде и 5:2 а тука ми ревете,съдията така...хърватите били по добри ,а вече хърватите след 72 минута са проснаха на терена ,
566
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vive la France, любимата ми страна победи! Хърватия беше на финал и само могат да се радват на този огромен успех! Нямаше как да победят французите. А *** да не коментират двата най-добри отбора на световното! Да си пускат старите ленти от 94 защото световно ще видят на куково лято! От 1993г. Франция игра 3 финала на световно и още два финала на европейско! Спечели две световни и 1 европейско в рамките на 20г. Никой друг отбор няма такива успехи на световно в последните 20г. Злобейте!
565
13
 
3
 
! Отговори
Живял-видял преди 5 години
Световното свърши. То не доведе до появата дори на една нова звезда във футбола. Голмайсторът е със 6 гола, но от тях 4 са дузпи. За Мбапе и преди бе ясно , че е талант, но не изпъкна. Най-добрият играч на турнира си го знаят всички състава на Реал Мадрид.Световното свърши. И отново си поемаме по утъпканата пътека. А тя е Роналдо-Меси-Неймар! И така ще е до следващото световно първенство!Клубният футбол е по-интересен от световното. Вярвайте ми!
564
7
 
16
 
! Отговори
шш преди 5 години
Заглавието би трябвало да бъде:"Франция и УЕФА спряха балканския устрем...."
563
15
 
24
 
! Отговори
Тутурутка преди 5 години
Единият гол е от измислен фал, другият от измислена дузпа, третият от късметлийски рикошет...реалният резултат е 2:1 за Хърватия. Съдята ги посече още в началото...а после а върви мечтай за честна игра. Африканция - Франция...
562
7
 
21
 
! Отговори
УЙЕФА преди 5 години
Футболът не е само игра , а много пари и един съдия се на *** пред света.
561
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-злобно *** от ***. То бива бива злоба ама вашата е неизчерпаема. Като кладенец без дъно. Колкото и да ревете "африканците" са световен шампион. Но смешното, е че ревете повече от самите хървати и явно се чувствате хървати. Ама то като човек няма собствени успехи се асоциира с чужди ;) Личи си че сте НЕУДАЧНИЦИ в реалния живот :) Футбола е само игра и това го доказа Макрон и хърватската президентка, които се държаха за ръце по време на награждаването! Тъмен балкански как да разбере..
560
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се каже категорично, че дузпа не може да се свири в тази ситуация е прекалено. Може и да не се свири. Но, положението е 60:40 за дузпа. Ръката на защитника, волно или неволно е доста далече от тялото. Променя се траекторията на топката.Така че, 51:49 е дузпа.
559
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейският отбор от малката ,но храбра Хърватска загубиот отбора на Африка обучен от бившите робовладелци.
558
16
 
23
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Не Франция, ами Аржентина спря Хърватия. Нека да бъдем реалисти, без подарените 2 гола, едва ли щеше да ги има свободните пространства пред Мбапе и Погба. Просто едно е да гониш на финал, друго е да се защитаваш и да дебнеш за контра. Реалният резултат на този мач без съдйската намеса е 2:1 за хърватите. Това го видя цял свят. Срамна победа за Франция.
557
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на този коментатор Иво Ангелов ми идваше да му разчекна ченето. Ако беше на терена сигурно щеше да направи ми-ми на всички блякове и най-вече на съдията. Веднага да го уволнят.
556
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Франция.. заслужен шампион. Бяха най-добрите през целия турнир. Спрете с расизма, тази ЗЛОБА ще ви разболее.
555
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
98 година отново по същия начин съдийте направиха Франция шампион. Двадесет години по късно филма се повтори.