Падението на Роналдо - футболистът изигра най-слабата година в кариерата си

Ще му помогне ли кръвожадният Сарибол?
Обновена: 25 дек 2019 13:39 | 24 дек 2019 12:40, Друми Георгиев
101
Падението на Роналдо - футболистът изигра най-слабата година в кариерата си

През ноември треньорът на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, направи немислимото. Смени Кристиано Роналдо в два поредни мача, единият от които от Шампионска лига, турнирът на португалския нападател.

От Торино обясниха това с контузия на петкратния носител на Златната топка, която евроквалификациите опровергаха.

Но имаше ли наистина травма Кристиано или не, това няма значение. Заменяйки го, Сари направи мощно изявление: Роналдо не е Супермен. Юве не е просто в състояние да печели без него (всички разбрахме това и след смените му), но в определени ситуации е по-вероятно да победи без него.

Ясно е, че Роналдо не беше доволен от ситуацията. Вманиачаване към числата за чупенето на рекорди отдавна се е превърнало в основна цел за серийния победител Кристиано, който не остарява, вкарва повече от един гол на мач: образът, с който CR7 очаква да остане в историята.

Стреля от невъзможни позиции, изпълнява фаулове в стената, които Гарет Бейл или Пауло Дибала могат да вкарат с лекота. И всички треньори, съотборници и шефове приемаха това. По подразбиране те се съгласяваха, че Крис прави разликата и всякакви трудности си струват.

Сари е първият треньор това десетилетие, който реши друго. И го направи без причина.

Доскоро Роналдо вкарваше по 50-60 гола на сезон и това компенсираше всякакви проблеми. Само Меси беше до него, останалите бяха светлинни години назад. През 2019 г. Кристиано вкара 25 гола за Юве, само с 8 повече от Мауро Икарди, който прекара шест месеца в кавга с Интер и не игра дълго време. И с 1 повече от резервата в Манчестър Сити Габриел Жесус...

Статистиката е безкомпромисна! Показва, че Роналдо е изиграл най-слабата година в кариерата си. Доказателството вижте в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слаба година за 35 годишния Роналдо като стана трети за Златната топка? Бааах аз таз слаба година.
54
1
 
17
 
! Отговори
Нека преди 4 години
Си пожелаем поне един български футболист със слаба година като на Роналдо.
53
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
52 Ти от злоба и простотия даже не знаеш какво пишеш- Панама и Хавана откога са в Ла лига?
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роня без ВАР и Перез толкова ... какво ср чудите
51
9
 
6
 
! Отговори
До Пешо преди 4 години
Аа не така, не умаловажавай постиженията на Меси и великите му хеттрици срещу колосите Гранада, Панама, Хавана и другите там гиганти от дъното на Ла Лига.И после като го срещне Върджил и Меско се потапя в мишата си дупка.
50
2
 
4
 
! Отговори
пешо преди 4 години
ко цъкаш минус ве срутник. имаш най добрия играч в света за всички времена, а последната петилетка няма ШЛ, няма световно, няма континентално. Ко има, финт, техника и много голове, УУУУ. идеален е за малки вратички. И това е така, щото меско го раздава мениджър, скаут и играещ тренер.
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 49 Меси щото последните 5-6 години го няма на картата затова е голмайстор тази година На Испания, на ШЛ и на Европа и взе златната обувка и ЗТ??? Муахахааха....Ще си прережите вените от яд, бре!
48
7
 
7
 
! Отговори
пол калка преди 4 години
тва е последен сезон на роналдо в юве. после пак ще има 50 гола на сезон. италианското е по скучно и от германия. Тоя пък меси не се доказа извън барса, даже пеле, който не излезе от бразилия на световните първенства раздаваше правосъдие. Джуджеско най добрия в света за всички времена, ама последните 5,6 години го няма на световната карта, оле
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 47 Нали казваш че всички съдии свирели срещу Аржентина според Меси? Къде е тук иронията ти, като ти казвам че на финала срещу Германия Меси нищо не каза за съдиите????Малоооумен!К'во ли се занимавам с фенче на Кристиана Аналда и аз.
46
2
 
12
 
! Отговори
Фейк нюз преди 4 години
Роналдо даже е супер успешен в Италия ..В първия си сезон и титла !На всичко отгоре получи наградата за най добър футболист в калчото за годината.
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 46Дечко, използвах ирония, че все съдиите, организаторите и осветлението са виновни на любимото ти гномче за провалите с националния. Ама толкова ти е капацитета да го разбереш.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 44 - миналата година по същата логика обраха Роналдо и я дадоха на Модрич, който имаше 5 гола за целия сезон. И щеше да е справедливо тази година да я дадат на Върджил по същата логика.
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 41 Ами точно затова някои кавалчетааа се насраааха да викат че Салах от Ливърпул заслужавал ЗТ вместо Меси тази година щото видиш ли ти спечелил ШЛ с Ливърпул. Не гледат с пристрастените си очички че Меси миналия сезон стана голмайстор на Испания и голмяйстор на Европа и вкара неверояни голове...гледат кой какво спечелил с клуба си. То и затова оня дърварин канаваро стана носител на ЗТ, щото станал световен шампион с Италия моля ви се. Простотия дошия.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42Да бе, те и Чили двата финала ги бутаха срещу Аржентина да си ее.Нека не забравяме и световното 2014, всеки мач всички свиреха срещу Аржентина, то бива бива ама само срещу Меско свирят тея съдии, тц, тц, пък той горкия толкова добре играе за Аржентина, че ако не бяха съдиите досега щеше да е спечелил 3 световни първенства и да е превъртял играта.
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 40 Е не беше ли порнография тази Копа Америка, бе? Ти и слепец да си щеше да го видиш как яко бутнаха домакина Бразилия срещу Аржентина.
40
1
 
0
 
! Отговори
Как я ,,пипат"е преди 4 години
Тези които правят сравнения със титли,коефициенти,проценти и т.н. явно не проумяват нещата.НАГРАДИТЕ ЗА ИГРАЧ НА ФИФА,УЕФА,златни топки и т.н. се дават за персоналните качества на един футболист,как я пипа ,каква е техниката му и таланта му. Джордж Уеа не беше световен шампион и беше от Либерия!?!?,но как я пипаше,уникален футболист беше и в никакъв случай по слаб от Роналдо.Истана най добър в света ФИФА и златната топка,в Европа. Който го е гледал знае-може ли го някой ,може го.
39
3
 
6
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
Знам, че се е върнал бре, нали тази година пак му свиха сармите на Копа Америка.И после като женичка хленчеше, че било мафия турнира, жалкото гномче.
38
0
 
2
 
! Отговори
бай Муй преди 4 години
сари има голова машина, той турил роналдо за крило, плеймейкър и дефанзивен халф. Тая година юве ще бъде с калъфки на всички фронтове, моу щеше повече работа да ви свърши.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 31 Малко ти е неточна информацията. Меси за последната година е изкарал 60 милиона евро. Имаше преди година към 400 милиона долара...така че...не ги бройте парите на тия, те ще се оправят някак си.)))
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя к'во ми го давате, бе? Като видях как падна като най-долната курволетина за дузпа срещу Лудогорец и ми се доповръща.