Падението на Роналдо - футболистът изигра най-слабата година в кариерата си

Ще му помогне ли кръвожадният Сарибол?
Обновена: 25 дек 2019 13:39 | 24 дек 2019 12:40, Друми Георгиев
101
Падението на Роналдо - футболистът изигра най-слабата година в кариерата си

През ноември треньорът на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, направи немислимото. Смени Кристиано Роналдо в два поредни мача, единият от които от Шампионска лига, турнирът на португалския нападател.

От Торино обясниха това с контузия на петкратния носител на Златната топка, която евроквалификациите опровергаха.

Но имаше ли наистина травма Кристиано или не, това няма значение. Заменяйки го, Сари направи мощно изявление: Роналдо не е Супермен. Юве не е просто в състояние да печели без него (всички разбрахме това и след смените му), но в определени ситуации е по-вероятно да победи без него.

Ясно е, че Роналдо не беше доволен от ситуацията. Вманиачаване към числата за чупенето на рекорди отдавна се е превърнало в основна цел за серийния победител Кристиано, който не остарява, вкарва повече от един гол на мач: образът, с който CR7 очаква да остане в историята.

Стреля от невъзможни позиции, изпълнява фаулове в стената, които Гарет Бейл или Пауло Дибала могат да вкарат с лекота. И всички треньори, съотборници и шефове приемаха това. По подразбиране те се съгласяваха, че Крис прави разликата и всякакви трудности си струват.

Сари е първият треньор това десетилетие, който реши друго. И го направи без причина.

Доскоро Роналдо вкарваше по 50-60 гола на сезон и това компенсираше всякакви проблеми. Само Меси беше до него, останалите бяха светлинни години назад. През 2019 г. Кристиано вкара 25 гола за Юве, само с 8 повече от Мауро Икарди, който прекара шест месеца в кавга с Интер и не игра дълго време. И с 1 повече от резервата в Манчестър Сити Габриел Жесус...

Статистиката е безкомпромисна! Показва, че Роналдо е изиграл най-слабата година в кариерата си. Доказателството вижте в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази година Роналдо ще спечели първенството с Ювентус, ще спечели и Шампионската лига, после ще спечели Европейското и завинаги ще приключи с гнома.
74
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 74 Само да кажа...Роналдо за националния и клубните си отбори има с цели 148 мача повече от Меси- 991 мача срещу 843 на Меси и само 24 гола повече от него. Муахахаахахаахаахахаххахахахахах.....на Меси ще му е много трудно да го настигне викаш като вкарва по гол на мач средно? Муахахахахаа...
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 72Роналдо има повече общо голове, повече за националния и най-вече повече в Шампионската лига, доказал се е на целия свят навсякъде където е играл.Меси след 2015та не сме го видели да печели нещо освен срещу ламерите в Ла Лига.
72
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 70 На всичките присъстваше, льольо!
71
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете, беее роналдовски.... кажете за факта че вашия Роналдо има 122 мача повече от Меси, а изостава с 5 гола от него??? Муахахахаахаа..
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 68... Муахахахаа..Меси стана втори тогава и беше редом до Роналдо на седалките. Баххти колко сте жалки!
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 66Меси на коя от златните топки на Роналдо през 2014, 2016, и 2017 присъства, че не помня ?
68
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само минавам набързо за да кажа:Роналдо:- Бог ме изпрати на земята за да покажа на хората как се играе футбол!Лионел Меси:- Никого не съм пращал!Весели празници!
67
2
 
9
 
! Отговори
До 66 преди 4 години
Преди две години Меси не отиде на 5 ззлатна топка на Роналдо...
66
0
 
2
 
! Отговори
До бай Вълчо хисаря преди 4 години
Дори и да ми купиш карта, то нямаш сигурност ,че ще си купиш билет на Ювентус с класен отбор...Може да Ти остане само символиката която Ти изпращат...
65
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 64 А, забравих да спомена, че Роналдо като разбра че е трети тази година за Златната топка и отсвири награждаването. Това к'во ти говори? Не е ли егоцентризъм до откат и да си мисли че той е най-великия и когато футболните национални треньори и капитаните на тези отбори му казват, че не той а Меси е тази година заслужил Златната топка, той да не уважи мероприятието? Това ли ти е примера за човечност? Един Меси никога не би го направил на негово място.
64
3
 
5
 
! Отговори
Българин отново преди 4 години
Паденито, що за гнусна дума, не е на Роналдо, а на автора на писанието! Друмчо, както и много от писалите по-долу, доказват, че са добре възпитани от комунизма, който учеше на омраза, злоба и завист! Малко срам и съвест нямате ли, ***.и? Знаете ли, че днес е Рождество Христово?
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до БългаринИ на мен ми са известни човешките му качества на Роналдо - като падна за дузпа срещу Лудогорец! Срам и позор "великия" Роналдо да търси дузпа по най- жалък начин симулирайки срещу селското отборче Лудогорец! Срам и позор!
62
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До 59: Човешките му качества са добре известни, но не и на тебе. Много пъти помага финансово на болни и особено на деца, много пъти дарява кръв и е готов да дари костен мозък, ако трябва! Отношението му към децата е вълнуващо мило и за това има документални кадри. Вярно е, че каза че играе на палестинска земя (когато игра с Израел в Тел Авив) и публично отказа да си даде фланелката на еврейски футболист! Как тогава да му дадат Златната топка за 2018? Мисли повече, бай Миле!
61
2
 
13
 
! Отговори
Анализ преди 4 години
Франц Бегенбауер - на 32г отива в Ню Йорк Космос за пари . на 36 се пенсионираМишел Платини -пенсионира се на 32г Йохан Кройф - на 33 отива в САЩ за пари , изкарва сред треторазрядни отбори още 4 гМарко Ван Бастен -пенсионер на 35 гХристо Стоичков-Пенсионира се от големия футбол на 32 ,след това играе за париЗинедин Зидан -Пенсионира се на 34Майкъл Оуен -Пенсионира се на 34Роналдо (феномена)-пенсионер на 35и мн. други..Всички тези гелеми имена са с по кратка кариера от тази на Роналдо !
60
5
 
4
 
! Отговори
до Миле преди 4 години
Бай Милее футболистта не се оценява по човечните му качества а по това какво прави на терена !!! След като може да си позволи да бъде Надут и егоцентричен защо да не го прави!!! Какво да говорим за оная които се правят на маса колко са велики а всъщност са кръгла нула!!
59
5
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Роналдо е роден на 5 февруари 1985 г. След малко повече от месец става на 35 .Какво оща очаквате от него ! Въпреки слабата си форма е най-добрия 35 годишен футболист изобщо. Големите легенди от миналото на тази възраст вече играеха в треторазрядни отбори или в САЩ само и единствено за пари. А Роналдо вече няма да е най-добрия но ще е сред ТОП футболистите още поне 2-3 години
58
13
 
10
 
! Отговори
Миле преди 4 години
Не го харесвам този надут индивид , всеки може като него- отборът му хвърля топки цял мач е хич да не е ще вкара 1-2 пъти. А за човечните му качества да не говорим - перфектният егоцентрик ... През други времена нямаше да го докара до тук предполагам.
57
5
 
8
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 4 години
Давам 5л. хисарско Мерло ако някой ми докаже ,че това е най-слабата година на Роналдо.Дадох 65 евра да гледам двубоя му с Милан. Класика в жанра.Тогава разбрах какво значи Роналдо за Юве и клуба. А бе ,това в клубните карти си е най-прозначното. Купуваш си карта и гледаш.Като в Реал Мадрид. Само, че там след продажбата му в Юве , картите намаляха с 40%. Що така бе , Миме би изрекъл и най -заклетия му враг.Та наскоро, Камата каза пред една БГ - ТВ медия: Кристияно е само един!
56
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 35 години да си трети в света и това е слаба година? На 35 години вие само можете да пиете уиски и да биете жените си, бе!