УЕФА: В Мюнхен да забравят за стадион в цветовете на дъгата

Решението разгневи кмета Дитер Райтер преди мача Германия - Унгария
23 юни 2021 10:07, Ния Христова
122
УЕФА: В Мюнхен да забравят за стадион в цветовете на дъгата
Снимка: БГНЕС
УЕФА отхвърли предложението на кмета на Мюнхен Дитер Райтер стадионът на "Байерн" довечера да бъде осветен в цветовете на дъгата за мача между Германия и Унгария. Това разгневи градоначалника и той разкритикува европейската футболна централа, както и ГФС, пише gol.bg.
 
Идеята на Райтер бе по този начин да се възпротиви срещу наскоро приет в Унгария закон, който забранява демонстрирането и насърчаването на хомосексуалността сред лица под 18 г., както и разпространението на материали, които промотират и подкрепят смяната на пола, сред тях.
 
В Мюнхен решиха да отговорят на наложените в Унгария ограничения с осветяване на стадиона в цветовете на дъгата, които са символ на ЛГБТ общността.
 
"Според устава си УЕФА е политически и религиозно неутрална организация. Заради политическия контекст на това искане, което е насочено срещу решението на парламента на Унгария, УЕФА трябва да го откаже", гласи отговорът на евроцентралата.
 
Преди това унгарският външен министър Петер Сиярто обяви идеята за осветяване на мюнхенския стадион в цветовете на дъгата за "вредна и опасна".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 88 "Няма как мнозинството нормални хора, да живеят по правилата на малцинството ненормалници - няма как да стане това!" За какви "правила" говориш, за които те "карат" да живееш по тях?
74
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МитакаТова че някой си е бил гей няма нищо общо с професионалните му постижения! Тук става въпрос за ценност и морал! Няма как мнозинството нормални хора, да живеят по правилата на малцинството ненормалници - няма как да стане това!
73
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз вярвам в Господ Иисус Христос, а Той забранява хомосексуализма. Затова никога няма да приема различната сексуалност за нещо нормално.
72
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 84 Никой не те кара да "харесваш" който и да било. Тъй като си неграмотен не правиш разлика между това да "харесваш" и да "приемаш за равнопоставен" някого. На вас проблема ви е второто.
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Митака Аз също съм хетеросексуален, с три (вече пораснали) деца. Имал съм и познати, които са от "другите", които са прекрасни хора, както са имал и познати от "тия" от които нищо не става. Никога критерии за човека не ми е било кой с кого си ляга. Доказано е, че с такива неща се занимават само хора, които нямат други качества, с които да блестят.
70
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МитакаКакво значи нормален живот? Да ти се кланям, защото си болен със сбъркана сексуално ориентация ли? Какво значи "да приемем различните"? Може би трябва да приемем, че педофилите са нормални хора, просто имат различни потребности от нас? Само празни приказки, само простотии, само розови утопии. В едно общество водище са ценности изповядни от мнозинството хора, а не от разни малцинствени групички. Никой не е длъжен да харесва гейовете - това си го запиши някъде.
69
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 79 Кой от тези гора ти "налага" как да живееш?
68
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Митака "To и Леонардо Да Винчи е гений, и Микеландежло е гений и Алън Туринг е гений и Парцелев гений.Само хората които се подиграват на всичко не са гении.Те са неуки, деночели и недоразбрали" Недей така, че ей сега "гениите" в сайта ще ти "докажат", че е по-добре тези хора да не ги е имало!
67
5
 
1
 
! Отговори
Митака преди 2 години
To и Леонардо Да Винчи е гений, и Микеландежло е гений и Алън Туринг е гений и Парцелев гений.Само хората които се подиграват на всичко не са гении.Те са неуки, деночели и недоразбрали.
66
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Митака На никой не му дреме с каква сексуална ориентация си розов смешнико - това кога ще разберете най-накрая!? Това с което дразните е че парадирате с ненормалността си и се опитвате да ни налагате как да живеем. В край на сметка вие сте малцинство, едва ли имате и 1% от населението реално, така че вие ще се приспособите спрямо останалите хора, установили общиприетите норми на поведение, а не обратното. Ако се държиш като нормален човек, ще бъдеш приет навсякъде!
65
6
 
2
 
! Отговори
Митака преди 2 години
Toчно за това говорим, че всички са хора и има право на нормален живот. Ако ми прочетеш коментарите. Като не си пишеш името не може да се рабере кой коментар от кой е и какво иска да каже.
64
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Митака ".Да не им се присмиват, да не ги бият и да ги третират като втора ръка хора, защото те не са втора ръка хора." Предполижи дали децата (ако недай Боже имат такива) на тези, които пишат злобни коментари срещу различните от тях, ще толерират децата на такива двойки или деца с такива наклонности.
63
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Митака "Те няма как да имат на 100% нормален живот," Напротив, има и в нормалните общества това е до голяма степен постигнато. Нещата които още не са съвсем като при хетеросексуалните са останки от културни предразсъдъци вкоренили се в нормативната база, но скоро и те ще изчезнат. За затваряне и дума не може да става. Ще затваряме тези, които се опитват да ги унижават.
62
9
 
1
 
! Отговори
Митака преди 2 години
Това е същината. И ако като се говори за образование и възпитание е децата да приемат различните и да не им се подиграват заради това, че са различни.Да не им се присмиват, да не ги бият и да ги третират като втора ръка хора, защото те не са втора ръка хора.Не е въпросът да се възпитават децата да ставят гейове, което е невъзможно, защото това е вродено. Въпросът е да се възпитават да приемат различните от тях. Защото всички са хора и всички ако искате са създадени от Бога.Това са нещата
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 71 С тия описания описваш себе си, никой друг. :))))
60
7
 
1
 
! Отговори
Митака преди 2 години
Значи не въпросът за осиновяване и кое семейство е по-добре и т.н.Въпросът е "хората с различна сексуална ориентация хора ли са и имат ли право на достойнство и на що-годе нормален живот"?Те няма как да имат на 100% нормален живот, но какво предлагате - да ги затворим ли?Нямат ли право да работят, нямат ли право да излизат, нямат ли право да живеят и никой да не им се подиграва, затова че са различни?
59
6
 
1
 
! Отговори
Да добавя преди 2 години
До Христо Христов ... че това, което демонстрираш, е елементарно мислене, защото децата НЕ контактуват само с родителите си, а с много други членове на обществото, включително и с техните близки роднини, в лицето на родителите на родителите им. Да не говорим, че сексуалното възпитание е ПОСЛЕДНОТО нещо, което родителите "предават" на децата си. Това става, когато децата започнат да се сблъскват с проблемите на собственото си сексуално съзряване. ЯКО неграмотен си. Личи си, че нямаш деца.
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някога, когато видеха дъга, хората се сещаха за гениите Аристотел, Декарт и Исак Нютон- открили дефракцията на светлината. Сега си представят паради на странно облечени индивиди и все по-удължаващия се акроним LGBTQIA+.
57
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов "Ако двамата са родители от един и същ пол, с подобно мислене, как ще възпитат дете, с различен пол, с мислене и поведение, което отсъства в семейството?" Абе ти си по-неграмотен отколкото си мислех досега. Я да помислим малко какво каза току що: ако двамата родители са от един и същи пол, какво е "НАЙ-ЛОШОТО" което може да стане с "мисленето" на детето: точно така, то ще се научи да мисли като пола от който са! Познай какво: децата ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ се научават да мислят ТАКА!
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямата мечка де е минала само меки китки след нея , то германци , шведи , французи . Само турците удържаха.