Пубертетът удря днешните момичета на 10 г.

А не са готови за сексуалното си развитие, алармират лекари
14 юни 2010 13:40,
94
Пубертетът удря днешните момичета на 10 г.
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Последното поколение момичета достигат пубертет преди да навършат 10 години, съобщи The Telegraph, цитирайки скорошно проучване. Лекари се опасяват, че това означава, че и сексуалната им активност започва доста по-рано в сравнение с предните поколения.

Според специалисти средната възраст, на която гърдите на момичетата започват да се развиват, е паднала до 9 години и 10 месеца, което е с година по-рано в сравнение със ситуацията при последното проучване през 1991 година.

Засега причината за по-бързото развитие на момичетата не е ясна, но се предполага, че е свързана с нездравословния им начин на живот и присъствието на различни химикали в храните.

Според специалисти толкова малки момичета са изключително неподготвени за сексуалното си развитие, а освен това има опасност хормоналната „атака“ на такава ранна възраст да доведе риск от рак на гърдата в бъдеще.

За бързо настъпващия пубертет и сексуално развитие при децата са обвинявани много вещества, но особено бисфенол А - химическо съединение, което се използва главно в комбинация с други химикали при производството на пластмаси. Друга причина е начинът на хранене, тъй като днешните деца ядат доста повече от децата в предишните поколения и много от тях страдат от затлъстяване.

Статистиката показва, че от 19 век насам възрастта, в която децата достигат пубертет, спада постоянно. Тогава стандартът е бил 15 години за момичета и 17 за момчета.

Международният стандарт за достигане на нормален пубертет при бели момичета е въведен през 60-те години на 20 век и е 12 години. За момчетата пък е 14.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
3
 
! Отговори
Нелито преди 13 години
Аз съм *** и съм на 11.Имам нукой симптоми на пубертета и те са : болят ме гърдите , лицето ми се удължи ,косата и кожата ми станаха по мазни , станах по висока и по тежка! Ще ми кажете ли дали е нормално , ако имам мензис на 11 години !
84
0
 
2
 
! Отговори
ДАМА ПИКА преди 13 години
аз съм почти на 10 на 7 октомври 2010 ще стана на 10 имах чувството че нещо ми има на тялото отидохме на лекар и ми казаха че влиам в пубертета
83
1
 
1
 
! Отговори
сс преди 13 години
всичко идва от телевизията и компютъра
82
10
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Удря ги пубертетът на 10 години и затва започват да се *** а и много се навъдиха педофили дет им се иска да ебнат 7-10 годишно - те ще напълнят колонията ни с качествен материал - и аз се чудя дали да не взема да се пробвам на едно 10 годишно
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е къде е по голям развратат при малолетните в БГ. или Фр.
80
0
 
1
 
! Отговори
ех преди 13 години
До 86,аз не съм в България !Говоря за друга държава и намекът ми е за немърливото отношение към подрастващотото поколение и ,че на една Франция и е се тая ,защотото в Хотелът ,в който не се кодират каналите отсядат редовно детски групи.
79
4
 
3
 
! Отговори
dancho82 преди 13 години
Zatova po4vat da pravqt svirki na 11!!
78
2
 
5
 
! Отговори
offf преди 13 години
Бай Димо, вземи се огледай по дасалата, по местат дет се събират. Държал съм нет-клуб преди 2 години ми сори *** на 14 са завършени к*ви и техните си го знаят. С кварталния станахме приятели от разните му истории в тоз клуб. Напрао се чудех дали да не почна да им раздавам презервативи. Всъщност си немаш никва напредстава за къв разврат говорим. след година раправии ми писна и го продадох тоз клуб.
77
2
 
10
 
! Отговори
да преди 13 години
те щото филмите у нас са кодирани
76
1
 
7
 
! Отговори
ех,живот преди 13 години
Вървят си днес на разходка майка и дъщеря ,по -дебелта е 14 годишната!друг случай ,на мои познатите дъщеря им също 14 годишна, отива с класът във Франция на ескурзия .В хотела тв каналите със медицински филми не са кодирани и така "децата "цяла нощ си гледали филми ....
75
11
 
24
 
! Отговори
LUBRIKANTA преди 13 години
На 10 им потича кръвчицата между крачетата.На 11 вече са направили първото си френско изпълнение.На 12 са си открехнали черешките.На 13 се плющят като за последно.На 15 вече въртят мъжете на малкия си пръст.На 16 имат типично курвенско излъчване.На 17 вече не харесват бюста си и имат имплантанти в гърдите си.На 18 започват да погрозняват и мечтите им да се амортизират.На 25 са абсолютни парцали и за нищо не стават-TOVA E BEZBOJNO DOBRO IZKAZVANE!
74
5
 
12
 
! Отговори
м преди 13 години
То във всичко са по-напреднали сегашното поколение.Не е добре това ама не може да се спре за съжаление.Още не съм майка ама и това скоро ще стане а се плаша, като гледам какви деца растат.То да е само това,че влизат в пубертета от 10 годишни.Като настъпи този момент,идва и другото.Ще почнат по-рано да излизат по дискотеки,ще имат гаджета по-рано.След това и ще почнат да се женят по 15-16 годишни,като ромите.Дефакто тялото им и психиката не е подготвена за това още от такава възраст.
73
14
 
4
 
! Отговори
joni преди 13 години
mi na6ta e na 15 i e ve4e sgodena !!!
72
2
 
5
 
! Отговори
До: преди 13 години
Това е по действителен случай...
71
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А нормално ли е момиче в 2 клас да започва да се окосмява.Става въпрос за моята дъщеря, и сага виждам че това не е само проблем с моето дете. Не е за шашкане а за плашене това.
70
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: manuelcheНе става въпрос за шашкане. Потърси малко повече информация за Бифенол А.И за да не изглеждам като поредния интернет маниак който рови в "Гошо" (бел. прев.: Гугъл) за щяло и нещяло, ще поясня че ползвам само информация от Уикипедия на английски, както и съвети, мнения и статии на специалисти - гинеколози, андролози, ембриолози. Има доста сведения, че въпросните пластмаси са вредни, но все още няма систематично проучване с конкретни резултати доказващи или отхвърлящи връзката.
69
1
 
2
 
! Отговори
paco do 74 преди 13 години
Ti si inteligenten chovek!JOrnalist!!!::)))
68
19
 
8
 
! Отговори
педофил преди 13 години
Потекоха ми лигите от тая статия:)))
67
8
 
9
 
! Отговори
... преди 13 години
Абе секс му е майката!Само *** не трябва да го правят!Трябва да се предложи такъв закон...
66
4
 
5
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Това е много тъжно, че прават секс толкова млади, ама е хубаво и секс да се прави, че иначе като остареят не ги чака нищо добро само болки ишиаз и инфаркти и ще умират от инсулти като комари!